tag:blogger.com,1999:blog-1748314070324874352.post4843402226144610855..comments2024-03-28T09:33:36.905+01:00Comments on Rost och rädisor: Julbordskalender 2019, lucka 8Rost och rädisorhttp://www.blogger.com/profile/01866473057405077796noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-1748314070324874352.post-57081500373148119102019-12-08T10:21:41.675+01:002019-12-08T10:21:41.675+01:00Hej Claes och Anette!
I min barndom i Helsingfors ...Hej Claes och Anette!<br />I min barndom i Helsingfors gjorde mamma mjöd eller sima, men utan humle. Den gjordes till Valborg. Minns att vi barn längtade tills russinen nådde ända upp, då fick vi smaka. Den var mycket god. Har inte smakat med humle i.<br />Ha det gott /Marika<br />Maribelhttps://www.blogger.com/profile/17971758563451177650noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1748314070324874352.post-14676281962338777782019-12-08T09:49:54.887+01:002019-12-08T09:49:54.887+01:00Kul med alla traditioner!
/AnetteKul med alla traditioner!<br />/AnetteRost och rädisorhttps://www.blogger.com/profile/01866473057405077796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1748314070324874352.post-73965453585172926602019-12-08T09:49:07.266+01:002019-12-08T09:49:07.266+01:00Eftersom jag bor granne med en stor privat humleod...Eftersom jag bor granne med en stor privat humleodling har jag fått lära mig att humle sätter smak och är en av de viktiga variablarna man bollar med när man tar fram olika ölsorter. Humlesorter är en hel vetenskap i sig. <br />Det vore väl spännande att göra två sorter och se vad det blir för skillnad med och utan humle?<br />Kram Anette Rost och rädisorhttps://www.blogger.com/profile/01866473057405077796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1748314070324874352.post-14898925874820898982019-12-08T09:20:28.010+01:002019-12-08T09:20:28.010+01:00Rolig läsning!
Här i Finland gör vi mjöd varje år ...Rolig läsning!<br />Här i Finland gör vi mjöd varje år till Valborg/1:a maj (Vappen, som vi kallar det). Det är vanlig vappen-dryck, speciellt för barnen (ingen alkoholhalt), men vi gör mindre mängder för att den ska vara uppdrucken innan den börjat jäsa så att det bildas alkohol i. Har dock aldrig testat ha i humle. :)<br />h. KittyDrömgårdenhttps://www.blogger.com/profile/11008211876701753863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1748314070324874352.post-74116127750826586222019-12-08T08:00:08.347+01:002019-12-08T08:00:08.347+01:00Min man har finskt påbrå, så han och en av sönerna...Min man har finskt påbrå, så han och en av sönerna gillar sima. Kanske man skulle testa att göra en sats, men jag blev lite fundersam om humlet. Vad blir det för skillnad i smaken med och utan humle? För min svärmor har aldrig humle i sin sima.<br />Kram AnnicaAnnica Östlundhttps://www.blogger.com/profile/11225914540936356188noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1748314070324874352.post-73309377095768111922019-12-08T07:21:17.957+01:002019-12-08T07:21:17.957+01:00Vilken rolig historia om mjödet Sima. Min son bruk...Vilken rolig historia om mjödet Sima. Min son brukar göra mjöd men med honung. Kraaam PiaVilla Ryttarängenhttps://www.blogger.com/profile/03090754146482884035noreply@blogger.com