Jag sparar ofta ljusstumpar och när jag har tillräckligt, smälter jag ner och gjuter i mina uddakoppar.
Mina absoluta favorittekoppar. Så tunna och skira att dricka ut, goa att hålla om och teet svalnar ganska fort till behaglig dricktemperatur.
Monteringssatser i rostfritt material hittar du hos www.bohemchickort.se
Duken är också ett loppisfynd. Recept på morotskakan kommer nedan.
Rosenbusken är en ganska doftlös rotäkta buskros som funnits i trädgården sen tidigare ägare. Tyvärr har jag ingen aning om vad den kan heta. Blommar över ganska snabbt och just nu kan jag inte ens komma på om den får nypon eller ej...
MOROTSKAKA
2 medelstora morötter, 150 g smör,
2 ägg, 2 dl strösocker, 1 tsk kanel,
saften av 1/2 citron, 3 1/2 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver
Glasyr
200 g Philadelphiaost, 1 dl florsocker, 2 tsk citronsaft
(ringblommor till dekoration)
2 ägg, 2 dl strösocker, 1 tsk kanel,
saften av 1/2 citron, 3 1/2 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver
Glasyr
200 g Philadelphiaost, 1 dl florsocker, 2 tsk citronsaft
(ringblommor till dekoration)
Ugn 175° Smörj och bröa en 1,5 l form. Skala morötter, riv dem fint. Smält fett. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det avsvalnande fettet, morötter, kanel och citronsaft. Blanda mjöl och bakpulver, rör ner det i smeten, häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt formen stå 5-10 min, stjälp sen upp på serveringsfat och låt svalna med formen över. Glasyr: blanda Philadelphiaost, florsocker och citronsaft. Bred över den kalla morotskakan. Garnera ev. med färska ringblommor.
Har du loppisfyndat i sommar?
Kram