tisdag 4 december 2018

Lucka 4, Tomatkalender 2018Bra salladstomat, står det ibland i beskrivningen och då brukar man mena att det är en extra tunnskalig tomat, med kort hållbarhet. En tomat att plocka och lägga direkt i dagens sallad helt enkelt.Golden Bumble Bee är en typisk salladstomat, en riktig godistomat, saftig med mycket sötma i cocktailstorlek. Här konsumeras det ansenliga mängder innan de ens hinner in i köket. Till och med namnet är ju ljuvligt poetiskt. Undrar hur nöjd upphovsmannen kände sig efter att ha kommit på det? Liksom humlan är gulrandig i olika nyanser gäller det även denna vackra gula tomat med orange strimmor. Högavkastande sort och höga plantor som uppbindes och tjyvas. Har man gott om plats kan man möjligen spara tre huvudstammar och få en jättebuske, men det komplicerar både stöttning och uppbindning, fördelen är att man får tre gånger så mycket tomater.22 kommentarer:

 1. Hej Anette!
  Bumble bee brukar jag odla den har blivit en favorit.
  Ha det gott /Marika

  SvaraRadera
 2. Den odlade jag också i år, bytte till mig en planta på vår plantbytesdag. Har varit så nöjd med sorten! Så vackra och goda.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 3. Mmmm, Golden Bumble Bee är en sort jag också odlar och är mycket nöjd med. Supersöta och goda.
  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. Klickade hem frön av just denna för en tid sen och har inte odlat den förut.
  Ditt utlåtande och kommentarer ovan låter ju lovande! Gillar dessutom tomat sorter för direkt konsumering!:)

  SvaraRadera
 5. Låter som en tomat man borde odla!Tomat som godis är perfekt:)

  SvaraRadera
 6. Jag faller för det yttre... Ytligt - jag vet men det är ju en inbjudan att pröva mer :)

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 7. Vilket fint namn, som du skriver, ljuvligt poetiskt. Hög avkastning av denna sort låter lockande🤔

  SvaraRadera
 8. Vilken gullig tomat! Namnet passar den perfekt och är den god dessutom så kan väl inget blir mera perfekt än en Golden Bumble Bee. Jag har aldrig hört tals om den tidigare men känner mig taggad att testa också en sådan. Undrar om jag måste skaffa ett växthus till? ;)

  SvaraRadera
 9. Den får jag nog spana efter. Och så ser jag fram emot att läsa om dina andra favoriter.

  SvaraRadera
 10. Provade både Golden Bumble Bee och Bunmble Bee Sunrise förra året. De verkar vara identiska. Lite kul att färgerna ändrade sig under säsongen, de var mer gulorange i början och mer åt det röda hållet mot slutet av sommaren. Trevliga och produktiva.

  SvaraRadera
 11. Flera verkar stämma in i omdömet om denna tomat som jag aldrig hört talas om men så är jag inte så tomatfokuserad heller. Men när man odlar få sorter (som jag gör) så är det ju viktigt att välja rätt för det finns inte så många andra plantor att vända sig till då.
  Ha det fint
  Helene

  SvaraRadera
 12. Låter riktigt mumsigt!
  /Sarah (bergersara@live.se)

  SvaraRadera
 13. Hade den förra året och precis som di skriver, den hann aldrig så långt som till en sallad. Nej, den åt jag upp direkt!
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 14. Trodde jag var klar med inköpen av tomatfröer, har ju ändå utökat med åtta sorter inför nästa år. Inser nu att det finns risk/chans att det ramlar in några till.

  SvaraRadera
 15. Den låter ju ljuvligt god!

  SvaraRadera
 16. Hørtes deilig ut! Fristende å prøve ut denne neste sesong :-)

  SvaraRadera
 17. den här har varit ett måste ett tag - mycket god och så tilltalar namnet mig =)

  SvaraRadera
 18. Vilket fint namn, vem gillar inte humlor? Nu lärde jag mig vad salladstomat betyder också, bra att kunna. Funderar på om den där inte kan odlas åt andra hållet? Har sett en del som odlar tomaterna uppåner, men ändå inte i ampel. Måste googla och se om jag kan hitta exempel.

  SvaraRadera
 19. Älskar att stå och mumsa direkt i växthuset. Och jämföra smakerna av de olika sorterna. /Med vänlig hälsning Lotta lotta.christvall@gmail.com

  SvaraRadera
 20. Lägger den i önskelistan! Jag testade att klippa huvudstammen på några plantor i somras och visst blev det många tomater.

  SvaraRadera
 21. Godistomater är jag alltid ute efter så idag damp min enda fröbeställning i år ner i brevlådan och titta där, Bumble Bee.

  SvaraRadera