Jag är lite avundsjuk... Mina squash hann inte i jord pga resor innan torkan satte in. Så jag har en lätt squashfri sommar - känns egendomligt. Men tack för tipset om rivningen det har jag inte prövat förut :)
Hej Anette! Tack för tips och recept, jag har en pumpa som kryper ur odlingslådan, vilken växtkraft. Det var ingen dålig utdelning du fått på dina plantor. Ha det fint /Marika
Tusen tack för tipset med squashen. Jag ska genast beskära mina jättebläckfiskar. Den här gången ska jag dra på mig roshandskar som går ända upp till armbågarna och vara noga med att inte bli getingstucken ;)
Tack också för det du skrev hos mig. Har jag alltså lagt täckmaterialet för nära löken? Ska det vara lite utrymme emellan? Skulle bli jätteglad om du förklarar varför så att jag vet hur jag ska ändra och hur jag ska göra nästa gång. Är ju inte riktigt van vid täckodling.
Jag har också en fråga om hur jag ska göra med min elefantvitlök som har fått blasten uppäten.
Svarade på din fråga om elefantvitlöken, men glömde täckodlingen... Det är bra att lämna fem cm fritt mellan täckmaterial och gröda så det inte bildas mögel om det nu skulle komma lite vått framöver. Kram /Anette
Tack för dina svar! Ska lämna mellanrum och göra vad jag kan med elefantvitlöken. Håll tummarna för att det går vägen med den som fortfarande har blast.
Trist med kaninerna. Du får gärna skicka hit några med posten. Älskar kaniner och här finns inga vilda (som kanske framgår av min reaktion på dem ;) Jag skulle nog inte vara lika positivt inställd om jag hade din erfarenhet av de små rackarna :D
Har ingen Squash i trädgården, men receptet kommer jag att ha nytta av. Vi har inte riktigt så varmt i Wales som det varit i Sverige, som jag besökt. Här är mer "lagom" värme. Önskar dej en skön söndag!
Men, da skal jeg gå og fjerne noen squashblader. Oppskriften ser sommerlig god ut. Tror den må forsøkes. Både planter og jeg selv har vært slått ut av varmen. Egentlig synes jeg det er herlig med evig sommer... som nytes best i skyggen. Ha det fint!
Det är valfritt om man vill skala. Jättestora squash kan dock ha ganska tjockt skal och då kan det vara trevligare att skala. Små frukter får ha skalet kvar hos mig. Liksom med gurka kan också vissa människor vara känsliga för skalet på squash, då är det ju också enkelt att avlägsna innan frysning. /Anette
Jag är inte ett dugg avundsjuk. Tvärtom jag är glad att vi inte har något ätbart - ja förutom lime och vindruvor förstås! Just nu är vi på fastlandet - närmare bestämt vid Helgasjön ovanför Växjö där vi hyrt ett litet hus - så det i växthuset får klara sig med droppbevattning. Resten av trädgården ser hemsk ut, men förmodligen har den överlevt efter allt regn senaste helgen. KRAM/Susie
Det där kallar jag beskärning. Men vad fint att du kan täcka med bladen sedan. Då kommer de ju till nytta direkt. Trodde först du hade lagt dem i en leksaksskottkärra när jag såg bilden. Kram Helene
Vilka plantor det hade jag aldrig kunnat ha i min lilla trädgård då hade det inte blivit plats för något annat. Receptet ska jag prova, som tur är finns det fin squash att köpa.
Nu är jag klar med värmen (läs hettan!!) NU vill jag ha höst, svala vindar och en extra tröja! Det blev ingenting av mina squash så det blir till att köpa istället :) Tack för gott recept, ska testas... Kram från Titti
Jisses, här sitter jag bara och skrattar åt ditt inlägg. Snacka om att du är ett proffs. Jag har fyra förkrympta plantor med en halv squash som inte är värd att skörda. Bara hanblommor, vad jag kan se. Gissar att vattningen inte varit vad den borde, men så blev det denna sommar.
Jag är lite avundsjuk... Mina squash hann inte i jord pga resor innan torkan satte in. Så jag har en lätt squashfri sommar - känns egendomligt. Men tack för tipset om rivningen det har jag inte prövat förut :)
SvaraRaderaKram, Carina
Första gången jag odlar squash! Tack för tipset att man kan frysa den riven; man hinner ju inte använda alla...
SvaraRaderaKram, Monica
Ja, nu är det verkligen dags att rensa upp bland squash-bladen. Men ujujuj vad vassa de är!
SvaraRaderaKram Eva Linnea
Plantene dine ser flotte ut til tross for tørken. Her er det også utrolig tørt overalt. Ha det godt!
SvaraRaderaHej Anette!
SvaraRaderaTack för tips och recept, jag har en pumpa som kryper ur odlingslådan, vilken växtkraft.
Det var ingen dålig utdelning du fått på dina plantor.
Ha det fint /Marika
Tusen tack för tipset med squashen. Jag ska genast beskära mina jättebläckfiskar. Den här gången ska jag dra på mig roshandskar som går ända upp till armbågarna och vara noga med att inte bli getingstucken ;)
SvaraRaderaTack också för det du skrev hos mig. Har jag alltså lagt täckmaterialet för nära löken? Ska det vara lite utrymme emellan? Skulle bli jätteglad om du förklarar varför så att jag vet hur jag ska ändra och hur jag ska göra nästa gång. Är ju inte riktigt van vid täckodling.
Jag har också en fråga om hur jag ska göra med min elefantvitlök som har fått blasten uppäten.
http://krukmakerskan.blogspot.com/2018/08/hjalp-min-elefantvitlok.html
Kram
Linda
Svarade på din fråga om elefantvitlöken, men glömde täckodlingen... Det är bra att lämna fem cm fritt mellan täckmaterial och gröda så det inte bildas mögel om det nu skulle komma lite vått framöver.
RaderaKram
/Anette
Tack för dina svar! Ska lämna mellanrum och göra vad jag kan med elefantvitlöken. Håll tummarna för att det går vägen med den som fortfarande har blast.
RaderaTrist med kaninerna. Du får gärna skicka hit några med posten. Älskar kaniner och här finns inga vilda (som kanske framgår av min reaktion på dem ;) Jag skulle nog inte vara lika positivt inställd om jag hade din erfarenhet av de små rackarna :D
Kram
Linda
Har ingen Squash i trädgården, men receptet kommer jag att ha nytta av.
SvaraRaderaVi har inte riktigt så varmt i Wales som det varit i Sverige, som jag besökt. Här är mer "lagom" värme.
Önskar dej en skön söndag!
Men, da skal jeg gå og fjerne noen squashblader. Oppskriften ser sommerlig god ut. Tror den må forsøkes.
SvaraRaderaBåde planter og jeg selv har vært slått ut av varmen. Egentlig synes jeg det er herlig med evig sommer... som nytes best i skyggen.
Ha det fint!
Oj det var ett bra tips. Skalar du dom först innan du river dom?
SvaraRaderaDet är valfritt om man vill skala. Jättestora squash kan dock ha ganska tjockt skal och då kan det vara trevligare att skala. Små frukter får ha skalet kvar hos mig. Liksom med gurka kan också vissa människor vara känsliga för skalet på squash, då är det ju också enkelt att avlägsna innan frysning.
Radera/Anette
Vilka härliga bilder! Jag älskar squash men odlar inte själv, tack för pastareceptet, låter supergott!
SvaraRaderaKram Jenny
Jag är inte ett dugg avundsjuk. Tvärtom jag är glad att vi inte har något ätbart - ja förutom lime och vindruvor förstås!
SvaraRaderaJust nu är vi på fastlandet - närmare bestämt vid Helgasjön ovanför Växjö där vi hyrt ett litet hus - så det i växthuset får klara sig med droppbevattning. Resten av trädgården ser hemsk ut, men förmodligen har den överlevt efter allt regn senaste helgen.
KRAM/Susie
Fina trakter ovanför Helgasjön Berg, Tolg. Låter skönt att komma bort ett tag. Jag får nöja mig med dagsturer under sommaren.
RaderaKram
/Anette
Det där kallar jag beskärning. Men vad fint att du kan täcka med bladen sedan. Då kommer de ju till nytta direkt. Trodde först du hade lagt dem i en leksaksskottkärra när jag såg bilden.
SvaraRaderaKram Helene
Vilka plantor det hade jag aldrig kunnat ha i min lilla trädgård då hade det inte blivit plats för något annat. Receptet ska jag prova, som tur är finns det fin squash att köpa.
SvaraRaderaTro det eller ej, men nu har jag ett nytt blogginlägg.
SvaraRaderaKram!
Nu är jag klar med värmen (läs hettan!!) NU vill jag ha höst, svala vindar och en extra tröja! Det blev ingenting av mina squash så det blir till att köpa istället :)
SvaraRaderaTack för gott recept, ska testas...
Kram från Titti
Jisses, här sitter jag bara och skrattar åt ditt inlägg. Snacka om att du är ett proffs. Jag har fyra förkrympta plantor med en halv squash som inte är värd att skörda. Bara hanblommor, vad jag kan se. Gissar att vattningen inte varit vad den borde, men så blev det denna sommar.
SvaraRadera