Mina specialsidor

Tomatsidor

torsdag 24 januari 2019

Sorgmyggor - blomflugor

Inlägget är flyttat till atligatradgarden.se

19 kommentarer:

 1. Dina tips är väldigt värdefulla och jag vet att de fungerar :) Klisterremsa ska jag ta och sätta upp bland kommande sådder.

  Jag har en berberissådd jag tog in och ställde svalt i verkstaden. Där har legat några groddar likt fallna käglor. Som jag bor just nu har jag lagt ner att försöka bekämpa. Det är för många saker jag inte själv rår över. Istället sår jag mindre och exponerar färre saker. Försöker hålla rent i rummet där jag har sådder. Det får vara gott nog så.

  Ha en fin helg! Kram, Carina

  SvaraRadera
 2. Sorgmyggan verkar vara en riktig fuling, tack för alla bra tips i detta inlägg hur man ska försöka mota bort honom.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Tack för tipset. Jag har nyss vattnat med nemablom. Att kombinera det med en gul klisterfälla låter ju toppen! Ska fixa till det snarast.

  Intressant också att läsa att det finns så många olika fän som påminner om sorgmyggan.

  Ha en fin helg!
  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 4. Jag har inte haft några sorgmyggor, peppar peppar, bra att du visar bild på dem. Däremot har jag enstaka blomflugor, är medveten om att det är fel namn men kallar dem så. Användbar information, tack så mycket.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vinägerblandningen tycker jag är effektiv. Brukar vara nu snart som flugorna slår till. Hoppas de inte blir för många i år. Tack för dina tips. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 6. Bra tips! Tack!! Som tur är har jag - än så länge - inte drabbas av just det här problemet. Men efter bladlusinvationen för två år sen i växthuset, så vet jag hur hemskt det kan bli. Så nu är jag iaf beedd inför eventuella blomflugor.....
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 7. Hej Anette!
  Vilket bra inlägg, har inte drabbats av dem, som tur är, däremot kan jag ha bananflugor, och de bjuds på en cocktail. Klisterremsan verkade bra.
  Ha en fin söndag /Marika

  SvaraRadera
 8. Veldig bra innlegg, ja! Disse blomsterfluene er en stor plage hvis det blir mange av de.

  Ha en fin uke!

  SvaraRadera
 9. Bra att du tar upp detta och hur man kan åtgärda. Det kan verkligen förstöra mycket. Har haft tur på senare år och inte haft så många. Är också noga med såjorden.
  Ha det fint
  Helene

  SvaraRadera
 10. Tack för fina tips, än så länge har jag inte haft några ingrepp men om det blir så är det ju bra att få veta hur man får bort dessa små inkräktare.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 11. Bra tips! Sorgmyggor vill man inte ha bland sådderna. Allt gott./Gunilla

  SvaraRadera
 12. Tack Anette för kommentarer på min blogg.är ovan med min smartphone o raderade den i misstag! Återkommer 😊

  SvaraRadera
 13. Många bra tips! Har alltid de gula fällorna & vinäger trixet inne på glasverandan. Just nu är det lugn på fronten men nu när man börjat greja med sådder & omplanteringar då brukar de små flygfäna dyka upp!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 14. Har funderat på om det är sorgmyggor vi har så tack för ditt utförliga inlägg. Ska kolla upp dem snarast. Verkar som en omöjlig uppgift att bli fri dem helt men de måste bort från de minsta plantorna!
  Tack för tipsen!

  SvaraRadera
 15. Hoppas slippa dessa, men nu vet jag vad jag ska göra om jag drabbas. Tack för bra info!

  SvaraRadera
 16. Hoppas slippa dessa, men nu vet jag vad jag ska göra om jag drabbas. Tack för bra info!

  SvaraRadera
 17. Hualigen! Jag har aldrig träffat på myggorna vad jag vet. De verkar vara väldigt glupska när de trivs.
  Kram!

  SvaraRadera
 18. Bra tips. Peppar. peppar har jag inte haft problem med sorgmyggor … än. I år ska jag förodla mycket mer än tidigare, så då kanske problemet dyker upp även hos mig. Skillnaden mellan sorgmyggor och bananflugor var intressant att få reda på.
  /Eva Linnea

  SvaraRadera
 19. Tack för info om dessa- Är garanterat dessa jag råkat ut för, om än några få. Har trott hela tiden att "oj, vad bananflugorna är tidiga", hade inte en blekaste om sorgmyggor existerade. är ju väldigt färsk inom odlar-intresset. Tack för nyttigt och informativt inlägg. har beställt hem tejpen till att börja med. Men de finns även i jorden kring mitt nektarin-träd, men där gör de ingen skada vad jag förstod?

  SvaraRadera