onsdag 26 april 2017

Ses vi?

Nu är det gjort, alltså anmälan till Drömrundan. 

Har ett par år funderat på att delta men det är mycket som ska stämma. Varje gång jag får förfrågan om besök, att det kommer på tal att visa upp trädgården kommer de där kritiska glasögonen på och jag ser nästan bara allt som behöver åtgärdas och ofärdiga projekt. Det är som ett plötsligt uppvaknande till den krassa verkligheten för i mitt huvud har jag mest ljuvliga trädgårdsvisioner, perfekta växtkombos och drömmar om frodig grönska.Men nu resonerar jag som så att jag förmodligen aldrig kommer att bli färdig i trädgården. Det finns alltid nåt som måste renoveras eller underhållas och idéerna i huvudet pockar på och vill ut. Det kommer sannolikt fortsätta att finnas stökiga hörnor och pågående projekt. Ofta projekt som vi inte färdar på en säsong. Prioriterar grönsaksodlandet och får väl också erkänna att det är så mycket roligare att skapa och förverkliga än att bara ta hand om det som finns, även om ogräsrensing är en paradgren. Det kommer aldrig att bli den där perfekta finishen och hönsen kommer alltid att gräva gropar i gräsmattan och sprätta runt jorden i rabatterna.

Jag tänker också på hur roligt det är att besöka andras trädgårdar, att kanske få nån idé att göra om till sin egen eller ibland bara för att se nåt annat. Särskilt roligt är det de gånger man få uppleva en blogg i verkliga livet. Få grepp om hur saker i trädgården förhåller sig till varandra, trädgårdens storlek och omgivningarna och inte minst att träffa bloggkompisar.

Så jag lägger helt enkelt Jante på hyllan och hoppas att många blogg- och instagramföljare kommer och hälsar på. Det skulle vara så kul att träffas irl. Givetvis vill jag gärna träffa alla andra också.
Håller tummarna för hyggligt väder. Plockar fram mina handgjorda bohemkort, det kommer att finnas möjlighet till fika och en del mormorsväxter och plantor till försäljning. Först till kvarn...


Drömrundan är en sammanslutning av ca 40 besöksmål, små butiker, trädgårdar, loppisar, caféer och andra upplevelser på landsbygden i Småland som samarbetar om öppettider och annonsering. Tanken är att man ska kunna lägga upp sin egen rutt med hjälp av kartor och info på hemsidan Drömrundan
Eftersom jag är lite sen med min anmälan finns Rost och rädisors trädgård inte med i broschyren utan bara under fliken Medverkande, men det går bra att skriva ut presentationen.

 GPS: 56.866992, 14.545114, Anette Brunsell, Benestad Solhem 34290 Alvesta, tel 070-2071120, anette.brunsell@gmail.comVälkommen den 27-28 maj kl 10-17


36 kommentarer:

 1. Ja, jisses så synd att det är så långt mellan Småland och Dalarna! Det skulle vara såå roligt! Du kommer att få många besökare.

  Lycka till med allt.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Så kul - klart du ska vara med!! Jag hade kommit som ett skott om jag bodde i närheten!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 3. Bra beslut Anette! Jag som haft fördelen att se din trädgård och träffa dig VET att din trädgård kommer att älskas och uppskattas av alla :)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Så roligt. Vem vet, kanske jag dyker upp i din trädgård :)
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Ett bra beslut Anette! Självklart skall du visa upp din trädgård och dina fantastiska odlingar. Du har så mycket kunskap att dela med dig av och så är det ett ypperligt tillfälle att sprida budskapet om varför vi skall värna om vår jord. Din trädgård är det bästa beviset på hur man lyckas med odling på naturens egna villkor.

  Den självkritik som man obönhörligen drabbas av innan man tar steget fullt ut hör liksom till, när man tagit sig över den tröskeln är allt bara roligt och positivt.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Det gjorde du rätt i! Och hade jag bara bott lite närmare, så hade jag definitivt kommit! Din trädgård ser ju helt underbar ut!
  Lycka till!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 7. Jag hade givetvis kommit som ett skott jag också om inte avståndet är så stort som det är. Men jag gissar att du får många besök och precis som du skriver, man blir aldrig färdig med en trädgård, fastän jag upplever att du har kommit väldigt långt på väg i den riktningen likväl!
  Lycka till!

  SvaraRadera
 8. Spännande!
  Så kul att du tar steget ut. Klar blir man väl aldrig...hur kul vore det förresten!?
  Lycka till!

  SvaraRadera
 9. Synd att du bor så långt bort ;) Här laddar vi för Tysslingedagen den 25 maj!
  Lycka till!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 10. Wow, så många ställen man kan besöka. Ser jätte roligt ut, ja man vet aldrig.... kanske går bilen söder över någon utav tillfällena. Jag ska i alla fall tipsa mina släktingar som bor i Småland och har lite närmre, men som sagt man vet aldrig =) Ha det gott! Kram

  SvaraRadera
 11. Tycker du gör alldeles rätt när du lägger jantelagen till rullorna :) Tyvärr tror jag inte jag har möjlighet. Har precis kommit hem då efter knappt 2 veckor i USA och då brukar jag vilja vara bara hemma. Men jag tänker att din trädgårdsresa är mer värd att se än en färdig och perfekt trädgård.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 12. Bra tänkt, det roliga är ju alla möten med likasinnade. Lycka till!
  Kram

  SvaraRadera
 13. En perfekt trädgård är inte intressant - och jag tror inte den finns, gör den det är den opersonlig och intetsägande. Nej, det ska vara liv i trädgården och det ska hända saker och just mötet med likasinnade i en trädgård är så givande. Tyvärr är det för lång väg för mig att åka.
  Lycka till!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 14. Å så roligt! Jag hade jättegärna kommit! Synd att det är så långt från Landskrona. Men jag kan ju alltid prova att övertala maken om att vi ska köra en liten sväng... Hihi!
  Allt gott!

  SvaraRadera
 15. Hade mer än gärna besökt din trädgård, men lite för långt att åka. Däremot ska jag delta i STA:s riksmöte i Kalmar, och kommer då att få se många fina trädgårdar. Alltid lika kul. Lycka till med din visning!
  Kram

  SvaraRadera
 16. Så häftigt att du ska vara med. Jag bor dock rätt långt bort nere i Skåne. Hade annars gärna besökt dig. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 17. Så kul och spännande! Till er vill nog många komma. Det skulle jag också vilja, jag ser också att Ingrid Sawall ska vara med, en f d kund, men frågan är om det går . Den helgen är vid våra födelsedagar och vi åker iväg strax efter. Kanske måste vi vara hemma då, men vem vet.
  Säger Lycka till iallafall./ Luna

  SvaraRadera
 18. Drömrundan, den rundan hör verkligen skäl för sitt namn.

  SvaraRadera
 19. Åh det skulle vara jätteroligt att få åka "Drömrundan" och få se bl.a din trädgård men det har vi tyvärr ingen möjlighet till i år :( För mycket egna projekt så här på våren :) Hoppas att vi får möjlighet en annan gång, skulle vara så trevligt att få träffa dina små hönor också, och naturligt vis tuppen:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 20. Synd att ni bor så långt bort! Just i den vevan kommer min syster till Sverige men kanske vi kan ta en sväng senare på säsongen om det går för sig! Eller ses vi kanske här?
  Kram

  SvaraRadera
 21. Å, jag hoppas att det kommer att funka med en tur till mina gamla hemtrakter!!!!! Kram EL

  SvaraRadera
 22. Har ni öppet 3-4/6? Det skulle nämligen passa mig bättre.
  /EL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, tyvärr. Vi är borta på annat håll då.
   /Anette

   Radera
 23. Så rätt tänkt att lägga Jante på hyllan och vara med du verkar ha en jättetrevlig trädgård värd att besöka med Höns och allt jag skulle bra gärna kommit men avståndet är för långt.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 24. Det skulle ha varit så roligt att få komma och träffa dig och få se din trädgård och dina odlingar, och de vackra men lite ouppfostrade hönsen. Tyvärr kan jag nog redan nu säga att det kommer att bli svårt den tiden med dotters 16-årskalas, stundande skolavslutning i nian och ett par återträffar redan inbokade. Hoppas på att kanske kunna ses senare i sommar istället. Att lägga Jante på hyllan låter bra för han är ingenting att ha. När jag ser bilderna från din trädgård, och många andras, brukar jag titta på min och tänka att hjälp vad pyttigt och skruttigt det ser ut, och vad mycket fint ni har som jag också skulle vilja ha och göra. Men jag övar mig på att få tyst på Jante och på att lyssna på sånt som är positivt, oavsett om det är mycket eller lite, stort eller smått. Din trädgård är fantastisk och din glädje smittar och entusiasmerar.
  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera
 25. Jante är bäst när han är bakbunden och har munkavle! ;) Tycker du gör helt rätt som öppnar trädgården och visar den och de sköna hönsen.
  Vi brukar ju visa vår trädgård på Tusen Trädgårdar och vid områden där vi inte är "klara" sätter jag en skylt med en kort text om vad vi ska göra där. Då vet besökarna och förstår röran på den platsen.
  Jag hoppas vi kan ses senare i sommar på ett eller annat sätt, när du har öppen trädgård är jag i London på CFS.
  Kram o lycka till!
  Kristina

  SvaraRadera
 26. Så kul, det är så roligt att visa upp sin trädgård och den blir ju aldrig färdig som du säger. Det är ju ens privata trädgård och besökarna får ta den som den är , alla kanske inte gillar den och andra bara älskar den. Hur som helst så är det trevligt att träffa andra trädgårdsintresserade eller bara vanliga människor som kanske har andra intressen men ändå gillar blommor. Lycka till med det. Hoppas vi har möjlighet att besöka din trädgård någon gång. Ha en fin helg i vårvärmen som ska komma. Carita

  SvaraRadera
 27. Spännande! Tror säkert du får många besökare.
  Tyvärr har vi antagligen inte vägarna förbi just den helgen,
  men jag håller tummarna för vackert väder och önskar dig lycka till.
  //Birgitta

  SvaraRadera
 28. Tänk om man hade en sån fin trädgård som du !...älskar att gå i trädgårdar, men det blir tyvärr sällan.Det finns någon eller ett par här hos oss som jag tror har visningar, men jag har aldrig varit där eftersom vi är på landet under sommaren ! Och tyvärr bor jag alldeles för långt ifrån dig för att kunna njuta av din trädgård !
  Hoppas du får många besökare !
  Kram

  SvaraRadera
 29. Så klokt av dig! Det behöver inte vara tipp topp, bara bjud på det fina du har att erbjuda just då. Säkert kommer många besökare. Synd att vi bor så långt ifrån såna här gånger annars hade vi gärna dykt upp :)
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 30. Så modigt, säger jag.Din trädgård verkar vara alldeles underbar så du behöver inte vara orolig men Jag vågar ännu inte. Har fått frågan men mina "självkritiska glasögon" sitter fast på min näsa men jag börjar närma mig att våga ta av dem. Snart,snart...kanske...

  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 31. Så härligt det låter med "Drömrundan" det skulle man verkligen besökt om man bodde närmare! Här hos mig i Sthlms-trakten har vi ibland "Öppna-Trädgårdar" som det är jätte mysigt att besöka och sitta i!
  Önskar dig lycka till med din fina trädgård!
  Kram

  SvaraRadera
 32. Önskar jag bodde närmare. Ett besök hos dig hade varit jätterolig. Lycka till!
  Ha en härlig valborg /Lotta

  SvaraRadera
 33. Så klokt av dig att öppna upp din fantastiska trädgård!!
  Man oroar sig alltid innan och efteråt kan man inte förstå varför - det är sådan boost att träffa alla trevliga besökare och man svävar på moln efteråt.
  Och besökarna har ju ingen aning om vilka planer som inte är förverkligade eller vad som inte är klart osv.
  Kommer att gå galant - din trädgård är helt fantastisk !!
  Skall se om vi kan få in den helgen i planeringen !
  Ha det så gott och lycka till!!
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 34. Så roligt för andra att få se och för dig också förhoppningsvis. Helt rätt tänkt, du har så mycket att visa och berätta.
  //Helene

  SvaraRadera
 35. Men det är klart att du ska vara med! Åh, vilket roligt initiativ - hoppas att vädret blir det allra bästa!

  SvaraRadera