lördag 21 oktober 2017

Kanske får jag nåt gjort, kanske inte

Visst är väl höstfärgerna starkare än nånsin eller är det bara jag som inbillar mig. I vilket fall upplever jag mycket färg.
Har långa lister över vad som ska göras, akutlistor, listor för sånt som kan vänta nån vecka, listor för sånt jag behöver hjälp med. Dagens agenda är glasklar när jag går ut men efter en stund tappar jag ändå fokus, blir stående, drar djupa sköna andetag, spanar mot skogen och ängen där färgerna lyser även en mulen dag, sparkar i löven. Livet är härligt! 
Dekorerar med pumpor både här och där. De flesta egenodlade, ett par köpta.
Rosenskäran har hamnat på komposten idag och fått ge plats för krukade växter som behöver grävas ner. Den här lådan är så bra för jag har ett lock till den, sen den användes som varmbänk. Locket kommer väl till pass framåt våren när jag vill driva på lite extra eller avhärda nysådder.Redan vid tretiden försvinner solen bakom ekdungen på ängen och kvällen sänker sig över trädgårdslandet.
Jag följer med solen runt huset. Det finns ju alltid nåt att pyssla med, så lika bra att hålla till där det är varmast och mysigast. Sorken har grävt ett rejält hål bland smultronplantorna så sandjorden bildat en vall vid hålet. En meter bort ett utgångshål, vältrampat utan sand. Det skulle kunna varit ett kaninhål om det inte varit så litet. Jag hämtar en burfälla och laddar med hönspellets. En tegelpanna över buren håller den på plats och gör det lite intressantare att kila in där. De kommer in från åkrarna runt och äter mängder av lök, trädrötter, bär och grönsaker. Måste hållas efter.
Några blåbär har glömts kvar bland flammande blad. Vid det här laget har de tappat smaken och får sitta kvar. Trevligt med nyttobuskar som även är snygga. Bladen brukar sitta kvar en tid efter första frosten och se ut som om de blivit doppade i äggvita och strösocker. 

Jo, trots allt blev det en del gjort idag, en del perenner nerklippta, krukor inburna i växthuset och ett klättrande mullbär planterat vid uthusväggen.


Allt gott


27 kommentarer:

 1. Ja färgerna är i vart fall finare än förra hösten. Skymningen kommer tidigt nu och ändå är det sommartid.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så bra att du fick en hel del gjort i varje fall, men ändå hade tid att njuta. Ditt arrangemang med pumpor och kvisten med nypon är så fin. Nu fick jag lust att köpa pumpor och göra ett arrangemang i uterummet. Tack för inspirationen!

  Fortsatt skön helg till dig!
  /Anita

  SvaraRadera
 3. Din trädgård är verkligen en fröjd för ögat!
  Här säger folk att färgerna är mildare än tidigare.
  Själv upplever jag dem starkare än i fjol. Vackert är det och mycket njutbart. Oktober är en fin månad.
  Ha en fin söndag Anette!

  SvaraRadera
 4. Härliga höstdagar vi har! Visst är färgerna starkare, och ljuset magiskt i kvällssolen.
  Fint stilleben med pumpor och nypon.

  Skön söndag!
  /Birgitta

  SvaraRadera
 5. Hej Anette!
  Det har varit fina soliga höstdagar, som gör att färgerna lyser ännu starkare. Så fina bilder.
  Ha en fin söndag /Marika

  SvaraRadera
 6. Det är en sann njutning för kropp och själ att leva i ditt vackra höstlandskap som du beskriver så kärleksfullt.

  SvaraRadera
 7. Torsdag-fredag blir det sista hopplocket av trädgården på Evatorp för min del. Sen ska det förberedas för nästa säsong. Häpp häpp! Vit- och salladslök är det enda jag ska sätta i år. Nackdelen med att ha sitt torp och sina odlingar på annan ort än vinterbostaden, är att man inte, som du, kan ta det lite pö om pö. Det verkar så mysigt att "gå efter solen". Kram

  SvaraRadera
 8. Hei!
  Vakre og stemningsfulle bilder av høsthagen din.
  Ha det godt! Anne

  SvaraRadera
 9. Du får ta dig tid att njuta också, inte bara jobba.
  Har placerat mina 2 krukor med rävsvansar hos grannen med gröna fingrar. Hoppas hon kan hålla liv i dom, och få dom att växa.

  SvaraRadera
 10. Färgerna är så glödande denna höst, vet inte om de är extra vackra i år, jag njuter verkligen av hösten varje år. Doften av jord och våta löv - tyvärr ingen äppeldoft i år - ger mig välbehag.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 11. Håller med dig, det är så otroligt vackert ute, förstår att du vill arbeta i din trädgård där solen är, varmast och vackrast.
  Önskar dig en fin vecka!
  Kram!

  SvaraRadera
 12. De är härliga, höstdagarna som sprakar av färg och syremättad luft. ♥

  SvaraRadera
 13. Ja, det finns en del att göra, även här, fast jag har ju förstås inte så mycket som du. Men det är ändå en del listor på saker som måste göras. Blir det fint väder nästa gång jag är ledig så skall jag fixa en del höstgöra i trädgården. Men det skall vara skönt, annars får det vänta ;)
  Vilket vackert stilleben du har gjort på bordet, med pumporna!

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 14. Håller med om att ditt stilleben är jättefint. Ingen sol direkt här senaste dagarna, men skönt ändå med småsysslor lite då och då och för att njuta av höstfärgerna. Idag var det dock ett ihållande regn,men lite under tak blev gjort.
  Trevlig vecka / Luna

  SvaraRadera
 15. Låter som en härlig dag trots att allt man kanske tänkt göra inte blev gjort. Oftas blev det annat istället:)
  Jätte fin hylla med alla pumpor! Hoppas Lilla Stumpan får lite mer hull på lilla kroppen snart.
  Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 16. Fnissar igenkännande åt dina listor och det där med att tappa fokus och njuta av höstfärgerna i stället. :) Det är så det ska vara. På något underligt sätt brukar det mesta bli gjort i slutändan ändå.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 17. Vackra färger! Här har de flesta löven blåst bort nu. Kämpade hårt för att få ihop lite att lägga runt kronärtskockorna.... Hörde domherrarna i skogskanten och några små snöflingor singlade ner på förmiddagen.
  Önskar dig en fin trädgårdsvecka!

  SvaraRadera
 18. Skriver inga listor just nu men jobb finns det alltid att göra. Skulle de ta slut kan jag alltid köra kompostkvarn. Gillade dina pumpor och den gjutna blev jag inspirerad av...

  Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla pumpor är äkta även om jag kan hålla med dig om att den gråblå ser ut som betong på bilden.
   /Kram Anette

   Radera
 19. vilken magisk trädgårds du har! och jag håller helt med dig! färgerna just nu är enastående!

  SvaraRadera
 20. Så otroligt vackert du dekorerat med pumporna. Tänk att de finns i så många olika storlekar och färger. Den stora grå ser verkligen spektakulär ut. De små vita också. Naturen är mångfacetterad och vidunderlig.

  Ibland har man sån fart att man glömmer bort att stanna upp och se sig omkring. Så härligt att bara gå runt och titta, insupa hösten och sparka lite i löven. Det där med att njuta är nog viktigast av allt. Precis som du skriver så brukar man få en hel del gjort då också.

  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera
 21. Det är härligt med höst och fina färger! Fint med pumporna, jag har några små jag med som dekoration!
  Ha det gott!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 22. Magiskt vackert hos dig Anette !!
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 23. min mor säger att färgerna starkare denna höst.

  SvaraRadera
 24. Ljuset på hösten är väldigt snyggt, särskilt i dina bilder. Följer också solen ute i den mån den visar sig. De senaste dagarna har det regnat rejält så nu undviken jag de våtaste ställena de gånger jag är ute.
  //Helene

  SvaraRadera
 25. I really like your post good blog on site,Thanks for your sharing.

  ดูหนัง

  SvaraRadera
 26. I like your blog,I sincerely hope that your blog a rapid increase in
  traffic density,which help promote your blog and we hope that your blog is being updated.
  หนังใหม่

  SvaraRadera