lördag 3 november 2018

Ramslöken självsår sig villigt

Inlägget har flyttat till https://www.atligatradgarden.se/ramsloken-sjalvsar-sig-villigt/

12 kommentarer:

 1. Tack för all information om ramslöken. Den är god men här får vi inte plocka den. På Åland är den fridlyst! Men nu känner jag att jag ändå ska försöka få tag på frön och på så sätt odla den i egen trädgård. Om jag får plocka den vete gudarna; kanske att fridlysningen gäller även då. Det finns ett fåtal vilda bestånd på ön, så det vore roligt att kunna äta sin egen ramslök. Man får köpa blad som kommer från Sverige( i välsorterade affärer), men det är inte detsamma som att plocka dem själv.
  Ha en fin fortsättning på Allhelgonahelgen!

  SvaraRadera
 2. Jag köpte mig en planta då jag var på Gotland, men den trivdes inte....eller något fel blev det för den gav upp. Men ramslök är verkligen gott=) Ha en fin Alla helgonsdag. Kram

  SvaraRadera
 3. Anette!
  Är så glad över dem du skickade mig för några år sedan. De har nu blivit riktigt många.
  Fortsatt trevlig helg!
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. Pickla frön... Det lät väldigt spännande :) Jag har fått ett litet bestånd här också - de följde med en annan växt som jag egentligen tyckte var för dyr... Nu vet jag du är vegetarian men jag köper en korv med ramslök i smeten. Stekt blir det ingen direkt sensation tricket är att koka den - då kommer det lite ramslökssmak.

  Tänker som du.. det finns alltid platser där myskmadra, ramslök och andra växtglada växter fyller sin plats alldeles utomordentligt väl.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 5. Hej hej!
  Tror du taklöken äts upp av hönsen? Annars vet jag att skator & trastar är på allt i min trädgård.
  Jag tycker det låter som om du har en guldgruva med all ramslök någongång hoppas även jag på att finna en plats för den i min egen trädgård. En plats jag inte ångrar efter några år ;)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 6. Ramslök är jag tydligen väldigt givmild med. Alla som fått en planta av mig de senaste åren har sedan hört av sig och undrat var det var för någon vit lök som kom med. Ooops! Än så länge har de blivit glada över den men jag vet inte om några år....
  Ha en fin vecka /Lotta

  SvaraRadera
 7. Otroligt att du kan känna igen ramslöken, eller inte, du har ju koll. Så fin den är i blom.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Jag menar såklart de små i rotsystemet...

  SvaraRadera
 9. Här uppe i norra delarna av Sverige så växer det inte någon vild ramslök men jag har hittat en planta i en trädgårdsbutik som jag köpte för ett par år sedan och den har överlevt och blommar så fint varje försommar.Vilken lyx att ha ett större bestånd av denna så fina lök.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 10. Ramsllök har jag faktiskt inte sett växa och inte heller smakat. Men jag har förstått att många tycker mycket om den :)
  Måste alltså testa så jag vet vad ni snackar om, jag med!

  Kram

  SvaraRadera
 11. Really a beautiful blog.It is very astonishing and marvelous design.

  หนังออนไลน์

  SvaraRadera
 12. Oj, detta skulle jag ha sett tidigare. Kanske att jag också kunnat få fatt i lite frön under mina plantor? Nåja, finns där några får de väl gro på plats nu. Jag är i alla fall glad att de överlever.

  SvaraRadera