fredag 1 februari 2019

Vinter-sommar

Denna veckan är jag någorlunda i fas med länksamlingen TrädgårdsFägrings tema som är Vinterpoesi, men jag skruvar till det med 50% sommar också. Fler bloggar med trädgårdspoesi hittar du HÄR.


Enda stället i trädgården där man faktiskt ser genom tre rum



Här hittar man alltid skugga nånstans under dagen. Möblerna flyttar runt så det passar alla när nån vill ha sol och nån annan inte.



Cykeln dekoreras efter årstid. Trälådan bak har hängt med många år, men fram är jag på tredje cykelkorgen. Brukar hitta nåt på loppis som passar.



En bonus med växthuset som jag inte räknade med från början är hur ljuset silar genom rutorna vid olika tidpunkter på dagen och under årstiderna. Ibland är det som huset bara ligger där och sover och ibland är det upplyst och skiner som den vackraste jättediamant.




Portalen till lyckan. Odlar visserligen ätligt lite överallt i trädgården, men innanför portalerna är det extra intensivt och snigelfritt. Egentligen skulle jag kunna ha full sysselsättning med bara denna plätten, men mycket vill ha mer och det är ju fortfarande så kul att odla efter drygt 30 år med fingrarna i jorden.




35 kommentarer:

  1. Vakre bilder både av både sommer og vinter! Din sykkel var veldig fint pyntet. Det er fint å kunne endre pynten gjemmom året på det samme stedet.
    God helg!

    SvaraRadera
  2. Hej Anette!

    Härliga jämförelser från både vinter och sommar. Visst är det väl något av tjusningen för oss här i Norden att vi har fyra årstider som ser så olika ut, jag vill i alla fall inte ha det annorlunda.
    Ja, vad är hemligheten bakom vårt stora intresse för odling? Jag har nog inte lyckats hitta alla drivkrafter men en sak vet jag, man kan inte ta något för givet och varje säsong kräver någon form av problemlösning som alltid är en utmaning. Ibland går det bra, ibland misslyckas det men tråkigt blir det aldrig.
    Och trädgårdsresan innehåller en lärande dimension som aldrig tar slut, det om något är attraktivt.

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Jag tycker det är fint med allt det vita ute i naturen nu när det ska vara vinter, men vilka färgklickar du visar från din trädgård idag på dina bilder. Så vackert. Hoppas verkligen jag kan ta mig tid att besöka dig i sommar och få se allt i verkligheten.
    Trevlig Helg!

    SvaraRadera
  4. Hej Anette!
    Så vackra bilder både från vinter och sommar. Nu börjar det snöa rejält hos oss, känns skönt att vara inne i värmen.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  5. Underbara bilder Anette! Jag föredrar sommarbilderna, men vintern är också fin!
    Här snöar det just nu och blåser ... nästan en liten snöstorm.
    Ha en fin helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anki, jag tittade in hos dig, men kände inte alls igen mig. Du har byggt om bloggen förstår jag. Hittade inte heller nånstans att kommentera.
      Kram, Anette

      Radera
  6. Så fina bilder! Och cykeln!!! Är alltid så imponerad av allt ditt arbete i trädgården. Roligt att få ta del av odlarglädjen.
    Trevlig helg!
    Annika

    SvaraRadera
  7. Underbara bilder Anette!
    Sitter här och bara njuter!
    Ha det så gott !
    Kram/Isa

    SvaraRadera
  8. Vilken härlig tolkning :) Och väldigt kul att se både den lövade och avlövade säsongen. Cykelplanteringarna - jag föll för färgkombinationen som jag tyckte var jätteläcker.

    Kram, Carina

    SvaraRadera
  9. Hej Anette

    50% sommar ger ett lite större perspektiv, vilken skillnad!
    Och cyklen ja - med V&S låda:)

    Ha en trevlig helg

    SvaraRadera
  10. Hver årstid har sin charme, det kommer så fint til udtryk i dine billeder. Hvor er vi heldige at bo et sted, hvor årstiderne skifter.
    Du må have en god weekend!

    Hilsen Elna

    SvaraRadera
  11. Flotte bilder, og veldig artig å se de forskjellige stedene i hagen på forskjellige årstider! Begge deler like vakkert :-))

    SvaraRadera
  12. Åh, vilken härlig "mormorsträdgård" du har! Bilderna med både sommar och vinter från trädgården är underbara! Nu har jag "bara" en lite radhusträdgård, men jag tror säkert att det finns tips och råd ifrån din kunskapsbank som kan passa mig också! :) Roligt att du lämnade en kommentar hos mig... för då hittade jag hit! :)
    Hälsningar Gunilla

    SvaraRadera
  13. Perfekt tolkning! Du har det så vackert i trädgården så nu när man är svältfödd på grönt var det en lisa för själen!!
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
  14. Så herlige bilder. Jeg er den typen som elsker før og etter bilder av hagen og kontrastene mellom sommer og vinter er jo helt fantastisk.

    SvaraRadera
  15. Lika fint på vintern, nästan haha. Min cykel som fortfarande står ute syns knappt pga snödjupet som stadigt ökar. Jag gillar också fönsterglasen i växthuset.
    Kram

    SvaraRadera
  16. Vilken tur vi har så lång vinter så vi kan uppskatta den korta ljuva sommaren till fullo. Dina vyer är så vackra och fantastiskt att du har snigelfritt innanför portalen. Vad är hemligheten?
    Ha en fin vecka /Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tidigare hade jag eltrådar på nergrävda sargar av plank. Nu har jag bytt till kanter av 4 mm bockad plåt eftersom träet började murkna. Funkar bra.
      /Anette

      Radera
  17. Det är en ljuvlig och hoppingivande bildkavalkad du bjuder på. Snart är vi där. Ha de gott!

    SvaraRadera
  18. Så härliga bilder du visar från trädgården min blick fastnade på cykeln med vackra blommor men även fin på vintern fick en ide som jag nog ska ta och kopiera.Ha det gott/Margareta

    SvaraRadera
  19. Vilka fina bilder! Vad härligt att odlarglädje aldrig ger med sig. Det finns alltid något att djupdyka i. Har följt dina kunskaper om tomater med nöje. Nu börjar allt odlande igen och det är nog det roligaste med grönsaker - det finns alltid något att så!

    SvaraRadera
  20. Excellent photographic report. A very interesting idea to compare the same places in winter and summer.
    Have a nice Sunday
    Maria
    Divagar Sobre Tudo um Pouco

    SvaraRadera
  21. Vackra bilder från din vinter och sommarträdgård. Men jag föredrar nog sommarbilderna =)

    SvaraRadera
  22. Hagen din kler jo vinter også!
    God søndag

    SvaraRadera
  23. Roligt att se både sommar och vinterbilder från samma plats! Din trädgård är helt underbar!

    SvaraRadera
  24. Jättekul tvist på ämnet! Nu blev jag inspirerad att härmas men det kanske är okey? Det är så tydligt hur detaljerna framträder på vinterbilderna som man gärna bara tittar på medan sommarbilderna är mer lockande att gå in i.
    Ha en fin ny vecka!

    SvaraRadera
  25. Härliga bilder, vilken skillnad på sommar och vinter. Vilken tur att vi ändå har våra årstider, dån längtar man alltid till något. Ha det fint. Carita

    SvaraRadera
  26. Härliga bilder!Älskar alla våra årstider även om jag just nu är lite less på all snöskottning och längtar efter odlingssäsongen!

    SvaraRadera
  27. Ja din trädgård är lika vacker vintertid som sommartid! Nu är jag lite trött på mörker och snöslask men februari går väl ganska så fort ändå...
    Ha en glad vecka!
    Titti

    SvaraRadera
  28. Åh, vad jag njuter av denna bildkavalkad. Drömmer mig bort från vinter och kyla för att se fram emot den kommande grönskan. Men jag undrar, på första bildparet är det väl ett stort träd med i sommarbilden som är borta i vinterbilden?
    Önskar dig en skön vecka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, helt rätt. Vi har nyligen tagit bort två stora, ruttna björkar.
      /Anette

      Radera
  29. Jag som älskar FÖRE/EFTER-bilder gillar så´na här jämförande bilder skarpt.
    /Eva Linnea

    SvaraRadera
  30. Hej Hej!
    Vilket härligt inlägg.Nästan som före efter bilder som jag gillar mycket!
    KRAM från mig!

    SvaraRadera
  31. Hej!

    Så härligt! Jag är inte så bra på att läsa poesi och blev väldigt glad när jag läste "trädgårdspoesi". Trädgård är verkligen poesi - inte minst när jag ser dina vackra bilder. Det är nästan så att man skulle sätta upp en skylt med ordet i sin trädgård :D

    Hoppas att du får en riktigt fin dag!
    Kram
    Linda

    SvaraRadera