torsdag 30 januari 2014

Kroppen skriker efter färg...


Det börjar gå hårt åt vinteräpplena i snickarboa. Jag förvarar dem i lådor med tidningspapper mellan lagren och en trasmatta över mot kylan. Då och då får man sortera igenom och slänga de som är skadade eller börjat ruttna. Det har jag gjort idag och förvånansvärt mycket frukt har fortfarande sin härliga röda färg i behåll och ser friska ut.
Den här sorten är inte så god att äta, men desto bättre till dekorationer och till att bjuda djuren på. Varje år får jag plocka så många jag vill hos min fantastiska granne och de kommer till användning i kransar, ljuskronor, stora hjärtan, uppträdda på ståltråd till fåglarna och liggandes som blickfång på räcket runt lusthuset.
Idag blev det två äppelspiror till djuren och lite färg vid husknuten till mig. Min kropp skriker efter färg just nu, så även om det plötsligt blev lite julkänsla igen med alla äpplen så kan det inte hjälpas...

Är det förresten nån som vet vad sorten kan heta?

17 kommentarer:

 1. Vackert! Ja färg och doft saknar man just nu.
  Äppelsorten kan vara Karin Schneider ser ut så på färgen. Godas att äta innan de är riktigt mogna.
  Moget blir det mjöligt. Men det är svårt att avgöra på bara bilder.
  Kul att du tittade in hos mig.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för äppeltipset! Jag ska följa upp det och kul att du tittade in.

   Radera
 2. Självklart fick du låna min text om GMO, bara bra om det sprids till så många som möjligt :-) Vilken fin blogg du har med underbara bilder. Jag blev alldeles rörd av Astrids eskapader, jaa tycke kan uppstå även där det tycks omöjligt...Ha det fint !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 3. Ja, visst är det så, färg vill man ha. Jag bara hänger mig åt orange och cerise just nu, det är färger som gör mig glad. Tänk vilken skatt att ha äpplen kvar i vintertid och jag kan tänka mig att fåglarna är glada. Ha en riktigt fin helg! Kram Merja

  SvaraRadera
 4. Jättefina äpplen, bra att djuren får dem.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Så snällt av dig att göra äppeldekorationer till odjuren...nej jag menar rådjuren:-) Hoppas de uppskattar de fina konstverken. Ser väldigt trevligt ut med de röda äpplena mot den vita snön/ Titti

  SvaraRadera
 6. Visst längtar man efter färg! Vilka bortskämda rådjur, fast det är ju smart att ge dom äpplen så låter de väl allt annat vara eller? Här i trädgård slänger jag också ut äpplen fast till fåglarna :) Har några koltrastar som brukar vara här. Ha en fin helg. /Anette

  SvaraRadera
 7. Fina äppelbilder. Även jag går igenom äpplena regelbundet och har mycket fina äpplen kvar. Mina ser ungefär likadana ut och inte jag heller vet vad de heter. Våra är rätt så goda, men inte som Aroma. Men våra brukar inte bli mjöliga, så förslaget Karin Schneider passar nog inte på våra.
  Fint med ätbara dekorationer när man har mycket äpplen.

  SvaraRadera
 8. Vilken snygg trädgårdsprydnad och till nytta för fåglar och kanske också rådjur (även om jag inte går så långt att jag matar rådjur i trädgården, så vill jag dem ju ändå inte illa...)
  Smart och snyggt sätt att ge trädgården färg på vintern. :))
  Tack för din kommentar hos mig.

  SvaraRadera
 9. Så flott å få mange ting på en gang; farger, dekorasjoner og mat til både fugler og firbeinte. Ha en trivelig helg.

  SvaraRadera
 10. Så mysigt att ha äpplen förvarade i snickarboa! Här har vi mest päron och de få äppelsorter vi har är inga vinteräpplen. Ja färg behövs verkligen nu dessa gråvädersdagar!
  Tack för kryapåhälsningen för vår sjuka vovve. Hon börjar ha tråkigt nu i sitt fängelse, stackarn, men allt är ju för hennes skull.
  Ha en fin helg!
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
 11. Vilken härlig blogg du har! Tack så mycket för hälsningen och ha en fin söndag du också!

  SvaraRadera
 12. Både dekorativ och till nytta för djuren, den kombinationen tycker jag är utmärkt!
  Ja efter så mycket vitt är vi nog redo för färg. Här smälter snön idag och det har rasat mängder av snö från taken. Jag känner en liten aning av våren och hör det även på fåglarna som har mer tid för kvitter.

  Ha en fin söndag!
  Kramar
  Cia

  SvaraRadera
 13. Väldigt vackra äpplen! Visst kan man behöva lite färg, jag kör med tulpaner i blandade färger just nu.

  Ha det fint,
  Jenny

  SvaraRadera
 14. Så vackra äpplen du har. det är svårt med äpplesorter. det finns ju så många. Jag förvarar som du ( inte lika vackra äpplen ) , och fåglarna är stormförtjusta. mest koltrastar. En och annan skata hugger ett också. det är så roligt med fågelrestaurangen. Har man inget annat att göra kan man stå i fönstret hur länge som helst och kolla in vad som händer där.
  Tack för din kommentar hos mig.
  Ha en fin vecka ! //Eva

  SvaraRadera
 15. Så vakre dekorasjoner til hagen..og for de besøkende dyrene:)
  Flotte epler..jeg vet ikke hva det er for sort,men ser du har fått tips.
  Jeg har Ingrid Marie-epler...superfine til lagring og ennå er det mange igjen:)
  Så hyggelig at du besøkte min blogg!..og jeg legger deg til lese-listen min..skulle gjerne bli følger,men er ikke på google+ så da får jeg ikke tilgang.
  Gleder meg til å bli bedre kjent med bloggen din..og herlig at du også liker rust:))

  SvaraRadera
 16. Ser ut som Lobo men dom är goda.
  Grönt, grönt, grönt längtar jag efter...fyllt på lite med det inne i krukorna på köksbänken.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera