söndag 23 mars 2014

Smått och gott från Nordiska trädgårdsmässan...

Nordiska trädgårdmässan i Älvsjö kändes hemtrevlig och vårlig. Utanför härjade värsta snöovädret men inne rådde en lagom blandning av blommor, grönt och annat skönt som kan locka oss damer. För 80% av besökarna är nog kvinnor. Mannen utbrast förskräckt vid éntren:
- Är jag ensam karl här! Nä, det var han förstås inte och i vilket fall verkade det lilla problemet snart vara glömt.

1. Mina höjdpunkter var att jag äntligen fick tag i guldkannan Towa - en kombinerad vattenkanna och potta att blanda guldvatten i.

2. Finska Blomqvists plantskola med kinesiska pioner och rotäkta kanadensiska rosor för tufft klimat.

3. Att träffa en och annan bloggvän IRL.

4. Kände en viss stolhet i hjärtat när jag helt oförberedd stötte på småländska Huseby bruks superfina monter med 1800-talsmöbler, agave och fina planteringar. Huseby är det stora besöksmålet i Alvesta kommun där jag bor och de hade verkligen lyckats fånga godsets själ både vad det gäller den autentiska inomhusmiljön och parken. Bra jobbat!

5. Årets urbantema tyckte jag var ganska uppfinningsrikt och roligt.

6. Hittade en röd och vit kornettblomma hos saintpauliasällskapet till min samlande granne, som tack för hjälpen med hus, hönor och katter medans jag varit iväg. Tack gulliga H för all hjälp!


 Önskar dig en fin vecka!





49 kommentarer:

  1. Verkar ha varit hur kul som helst! Då bor vi inte alltför långt ifrån varann!

    SvaraRadera
  2. Vilka fine bilder du har tagit! Jag var också på mässan och var väl inte så jättenöjd med den, men du har lyckats visa det som var fint med den.

    SvaraRadera
  3. Oj så mycket fint, har sett en del bilder. Men inte vinklade så här. Gillar de översta nåt otroligt, lite nordiskt blandat med ja... O sen din favorit där med "tegelväggen" o dörren, så fint. Och muren med grönt på, så fint. Tyvärr kan man ju inte få samma upplevelse som när man är där.
    Kom ju aldrig dit i år. Men tack för att du delade med dig.
    Kram Ewa :)

    SvaraRadera
  4. Hej med dig!
    Skønt med så meget inspiration. Det ser fantastisk, lækkert ud. Gode billeder du har taget.
    Det med bilen er et heftigt. Hold da op, hvor skønt!

    Kram
    JetteMajken

    SvaraRadera
  5. Det gjorde den visst, men då kör jag ett nytt race, kanske inte kommer ihåg allt.....men det var något i stil med att det fans väldigt mycket att se och det kan man ju i och för sig förstå....lite för långt att åka för mig bara.....så tack så jättemycket för att du delade med dig.....härliga mysiga bilder.

    SvaraRadera
  6. Jag var i fredags eftermiddag på mässan och då var det lagomt med folk. Hört att det var mycket under förmiddagen. Det är säkert sju år sedan senast jag var där, så det var kul att se. Det var mycket fint att titta på och jag fotograferade en hel del för mina fotoutmaningar.

    SvaraRadera
  7. Förstår att du är nöjd. Jag känner som jag varit där när jag tittar på dina fina bilder - riktigt fint fångat. Towa får jag ta och googla - har funderat på att skaffa själv. Roligaste bilden är nog ändå barnet i krukan...

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  8. En flott messe..med mange godbiter!
    Takk for titten:)

    SvaraRadera
  9. Vad mysigt det ser ut! Och en guldkanna borde ju alla ha!
    Tack för titten!
    /Katarina

    SvaraRadera
  10. Brukr gå den mässan men icke i år tyvärr. Ska försöka komma iväg på nästa i Kista. Härliga bilder du visar och visst känner man ett sug efter Nordiska trädgårdar. Kraaam pia

    SvaraRadera
  11. En hagemesse til inspirasjon! Akk det kunne jeg trengt jeg også :-)) God ny uke!

    SvaraRadera
  12. Ni är många bloggare som varit på mässan och som visar finfina och inspirerande bilder från den. Vilket är toppen för mig och alla andra som inte var där. Tack!

    Ha en härlig vecka!

    SvaraRadera
  13. Tack för fina bilder från mässan.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  14. Ett bildcollage som gör mig smått salig!
    Tack för att du delar med dig till oss som inte kunde ta oss dit.

    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  15. Många som har varit på trädgårdsmässan och alla verkar nöjda.

    SvaraRadera
  16. Vad kul med fina bilder från den mässan. Vad roligt att få gå på en sån mässa och kul att du delar med dig.
    Hälsning från Bodil.

    SvaraRadera
  17. Tack för de fina bilderna, roligt att se mässan genom andras ögon också! Ser att vi hade samma favorit:-)

    SvaraRadera
  18. Det är både för och nackdelar med att vara "ensam man". (nu var det ju inte så illa för honom) Jag har också råkat ut för känslan i olika sammanhang när jag följt med på äventyr. Fina bilder och jag föll också mest för din favorit. Där fick jag se bilen med grönt i, igen. Männen flockades kanske runt den? Man får mycket inspiration på sådana mässor. Tack för ditt besök på min blogg. Men du valde fel dag/inlägg. :) Varje gång jag lägger in i kategorin "Lite galet" brukar det dyka upp nya "ansikten" som säkert undrar vad jag är för galning. Nyss la jag in ett betydligt mer läsbart och seriöst inlägg. Annars gillar jag att blanda på min blogg. Kram Bosse

    SvaraRadera
  19. Alltid roligt att se andras mässbilder. Man upptäcker en massa nytt som man inte sett. Det blir lite mycket när man kommer in så där några timmar. Man vill se allt och gärna hinna shoppa lite också. Balkongutställning brukar jag allt kika ordentligt på - trots att jag inte har någon egen balkong ;) Jo, du har rätt, det är klart att man ska inspireras av idéträdgårdarna och att de kanske ska vara lite galna. Men för mig räcker det så bra med vackra planteringar, lite häftiga färgkombinationer, fina dukningar osv. Men nog var "bilträdgården" välbesökt och fotograferad! Ha det så gott. /Anette

    SvaraRadera
  20. Nu var det väl kanske tur att vi var upptagna hela helgen...för jag förivrar mej lätt när jag kommer till sådana däringa mässor...dels är jag inte så duktig på trädgård, och sen ska det skötas...Men det som är intressant när man går runt på sådana tillställningar, det är folks kreativitet när det gäller olika sätt att förnya och återanvända gamla saker, till helt andra ändamål. Man brukar komma hem full av idéer. Förstår att du trivdes!!
    Ha det gott!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  21. Efter att ha lämnat Örby och vår trädgård mitt emot Älvsjömässan, så har jag inte besökt den en enda gång. Tyckte redan då, alltså redan för 10 år sen, att utställningen blivit för tingeltangelbetonad. Saknade betoning på växter till salu och uppbyggda idéträdgårdar och trevliga och intressanta föreläsningar och bildvisningar. Numera håller jag mig till mindre utställningar, men när jag bodde där var man ju på mässan ALLA dagar!

    SvaraRadera
  22. Towa skulle jag också vilja ha tag på!!!
    Jätte fina bilder och tack för att du sammanfattade åt en annan som inte var där! Ser ut att ha varit en rolig mässa! Och jag känner ett överraskande intresse för sain paulia spira inom mig :)

    SvaraRadera
  23. Husebyplanteringen var också den som satte sig i mitt minne. Den var riktigt fin. Annars var jag nog litet mindre nöjd, även om man visst såg saker man tyckte om. Blomkvists med riktigt härdiga buskar o annat gillade jag.

    SvaraRadera
  24. Tack för ett fint reportage med vackra bilder!
    Ha det Gott!

    SvaraRadera
  25. Vi hade samma favorit, som ger längtan efter mysfika i grönskan. Fina bilder du har tagit!

    SvaraRadera
  26. Älskar mässor...tyvärr är det lite långt för mej att åka till mässorna i Stockholm...men vi har ju några mässor här i stan också....Vårmässan i början på april brukar vara bra (fast den var bättre förr)...den får jag inte missa ;))Den bilen du visar har jag sett på en annan blogg också...förstår att den är mest fotad, hihi...
    Kram bia

    SvaraRadera
  27. Hejsan! så trevlig Trädgårdsmässa du besökt! roligt med nya sorter och tips etc..ha en fin vecka mot sommartid! kram Jessica

    SvaraRadera
  28. Vilken trivsam och härlig mässa! Tack för att du delar med dig och låter oss inspireras av dina fina bilder!

    Önskar dig en skön och behaglig start på den nya veckan!
    Kram♥ Maria

    SvaraRadera
  29. Dina bilder gör att det kliar i odlarfingrarna;-)
    bilen skulle gärna få stå på framsidan här så läcker.
    Bilden på barnet är så söt.
    Har varit ut och tittat har hittat 3 av fem löksorter;-)
    Ha det bra

    SvaraRadera
  30. Fint inlägg från mässan!!
    Det var en trevlig mässa, hade önskat att den varit i den större hallen bara.
    Ha det bra
    Mariana

    SvaraRadera
  31. Så mycket fint från mässan! Jag var inte där den här gången så det var roligt att se.
    Tack för din kommentar!

    Hälsningar Agneta

    SvaraRadera
  32. Skönt att resan gick bra trots det snökaos som blev. Här åkte både bilar och bussar i diket.
    Jag tittade på din kattsida, så roligt att läsa. Vi har också blivit valda två gånger.
    Man får nog känna sig hedrad!

    Agneta

    SvaraRadera
  33. Jaha, var det så det var där? Jag sprang igenom i torsdags förmiddag... Träffade massa bloggare och åt tidig lunch med några av dem, handlade ett par saker jag bestämt och sen var jag tvungen att åka till jobbet igen på eftermiddagen... När jag kom dit så frågade folk hur det var på mässan och faktum är att jag inte såg nånting?! Så jag tackar ödmjukast för alla, repotage ;)

    Ha det gött!

    SvaraRadera
  34. Så kul att få se bilder från mässan. Har tänkt att odla lite i år igen och jag får massa inspiration från din blogg. Tusen tack!
    Kram Ann

    SvaraRadera
  35. Kul att få se lite bilder från mässan, gillar sådant. Man lagrar inspiration från här och där och så plockar hjärnan fram det vid de mest oväntade ställen när man funderar på "hur ska jag göra nu"? :)
    Kram Kristina

    SvaraRadera
  36. Vilka fina bilder du visar från mässan, önskar att man varit där, men kanske det blir av att åka dit nästa år?
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  37. Tack för fina intressanta bilder!
    Önskar dig en fin vårdag!

    SvaraRadera
  38. Hej!
    Grattis! Du är en av vinnarna av mina kort! Mejla mej din adress, så skickar jag!
    Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Wow, vad glad jag blir! Älskar din fina kort och det ska bli så roligt att se dem i verkligheten.
      Tänk att jag vann!

      /Anette

      Radera
  39. Så mysigt med såna tillställningar, och vilken inspiration och nya idéer de bjuder på.
    Tack för att jag fick följa med :)
    Ha det fortsatt gott i våren.
    Kram Lollo

    SvaraRadera
  40. Så härlig helg du har haft! Vackra bilder som inspirerar. Tack för dem.:-)
    Ha det bra
    /E

    SvaraRadera
  41. Tack för kommentar om att "mina" krokus ser ut som en rölakans matta. Jag skulle gärna ha en matta som den. Kom inte till trädgårdsmässan får bli en annan gång.

    SvaraRadera
  42. Vad härligt med en trädgårdsmässa, massor av inspiration och vackra saker. Trädgårdsmöblerna var verkligen vacker!
    Hoppas du får en fin vecka!
    Kram Annica

    SvaraRadera
  43. Sedär! Då fick jag en glutt från nordiska trädgårdar, trots att jag inte orkade åka dit i år. :-)

    SvaraRadera
  44. Så fint du har gjort! Synd att vi inte sågs på mässan!! Skrattar lite åt din "enda mannen här"-kommentar. Jag lämnar alltid maken hemma och åker med en annans make som är lika trädgårdstokig som jag. Så vi bättrade på statistiken ;)

    Kram
    //Linda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mannen hade sån tur att trädgårdsmässan sammanföll med maskinässan i hallen bredvid som han gärna ville se också, sen fick han liksom trädgården som bonus.
      Bra tips dock, jag lägger det på minnet så får vi se vilken gubbe som får följa med nästa år!

      Kram
      /Anette

      Radera
  45. Så fiffigt du tänker. Tack för det andra perspektivet :D

    Solsken
    //Linda

    SvaraRadera
  46. Blev imponerad av alla dina fina bilder. Och så fint du komponerat ihop dom. Ett fantastiskt bra bildsvep för dom som inte hade möjlighet att besöka mässa. Själv var jag där i 2 dagar och ser redan fram mot nästa mässa, Rum & Trägård i slutet av april.

    SvaraRadera