onsdag 1 februari 2017

Dimmig vinter

Medan det i andra bloggar börjar nosas på våren och bilder på vintergäck och snödroppar väller in på instagram, går jag och väntar på den riktiga vintern för jag tror inte det går att hoppa över den helt. Flera år har mars varit värsta vintermånaden i Smålands inland, så jag gör mig inga förhoppningar ännu även om fåglarna kvittrar uppmuntrande, syrenknopparna är svullna och rönnspirean har börjat spricka ut. Idag bjuder jag på dimmiga bilder som bäst avnjutes inifrån.
Spenatskräppan växer så fort temperaturen går ovan nollan. Så tacksamt!

Allt gott

23 kommentarer:

 1. Så vilsamt och vackert din köksträdgård är även den här årstiden. Här är det också grått, grått. Avnjutes bäst inifrån !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Jodå visst har du rätt men jag är ingen vinterälskare trotts att jag kommer från vinterdelen av Sverige. Gillar att det är lite snö och en kyla man kan uthärda.Borde inte växterna vänja sig vid den vinter vi har. I vart fall så är det skönt att få lite vårkänning inne- lite lättare att överleva då.
  Ha det gott i dimman som trotts allt är vacker.
  Kram Meta

  SvaraRadera
 3. Tror som du - det kommer en riktig vinter. Förra året var jag naiv och plockade ut några saker för tidigt sen kom mars och i viss mån april....

  Härlig dimma över grönsakslandet som framträder mycket tydligare i strukturen nu.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 4. Vilken prydlig, vacker trädgård du har!
  Kram/Monica

  SvaraRadera
 5. Dimma gör gott åt bilder. Njutbart med det du har i de motiven. Gårdagmorgonens promenad...om kameran min varit med, vilka bilder det skulle ha blivit, ännu ligger de kvar i mitt arbetsminne.
  Anette

  SvaraRadera
 6. Så vackert med dimma, men det brukar kännas väldigt rått o kallt! Tror också att det vankas mer vinter...Rejält med snö skulle behövas för att grundvattnet ska komma upp i rätt nivå igen!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Dimmigt är också vackert! Odlar du spenatskräppan? Här växer den vilt.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 8. Ser vackert ut med dimman, magiska bilder med träden i bakgrunden.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 9. Blir det inte snö så måste de bli en regnig vår om vi ska ha vatten till våra växter. Härliga trädgårdsbilder. Kram

  SvaraRadera
 10. Dimma kan vara riktigt vackert. Vi hade minus 10 grader i natt och minus 5 idag. Februari är definitivt en vintermånad i södra Norrland.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Ja det ska bli intressant att se om vi får någon vinter. Här i skåne har det fortfarande inte varit någon enligt meteorologerna...
  Hoppas du har det riktigt bra!

  SvaraRadera
 12. Jag hade gärna haft lite vår nu. Men vet att det är långt kvar till våren. Härliga bilder. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 13. Trots att jag inte är så förtjust i dimma så njuter jag av dina bilder :) Nu längtar jag efter ljuset och våren men vet att det är några månader kvar ännu :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 14. Hei, så flott bilde av ditt veksthus og hage, her hos oss er det snø nå, men det varer nok ikke så lenge.
  Enig med deg i at vinteren er vakker, også i hagen.
  Ha en nydelig dag!

  Klem, Ida

  SvaraRadera
 15. Dimman har legat tät över Gullspång tillräckligt länge nu tycker jag! Antingen får det bli riktig vinter eller så kan det kvitta.
  /Eva Linnea

  SvaraRadera
 16. För min del hade vintern gärna fått vara över redan. Men så väl är det nog inte.
  Jag har haft stor glädje av dina inlägg, inte minst om de söta o personliga silkeshönsen. Men jag har inga roliga höns, som väcker min skrivlust, så det är nog över för min del. Ha det bra och kanske vi dyker upp i Tyrolen. För så mycket ovanliga fina växter, ser man inte så ofta. Hälsn. Britt

  SvaraRadera
 17. Men så vackert! Vi har aldrig dimma här av någon anledning och jag älskar dessa dimhöljda bilder. Så inspirerande det är att se översiktsbilder från din trädgård. Jag funderar så smått på att göra om vår badmintonplan till köksträdgård och nu fick jag många idéer. Tack!
  Ha en fin helg

  SvaraRadera
 18. Visst är det vackert med dimman och det grå men jag behöver sol nu! Har alldeles kommit av mig med att göra saker...

  Trevlig helg!
  Agneta

  SvaraRadera
 19. Tänk att det kan vara så roligt med bilder från din trädgård trots vinter och dimma. Här hoppas jag hela tiden på en rekordtidig vår. Tycker att vintern i Umeå med regn och halka är betydligt jobbigare än vintrarna i Kiruna.
  Önskar dig en fin helg!

  SvaraRadera
 20. Ser så lugnt och stillsamt ut i din trädgård. Den ligger där och vintervilar och väntar in din skötsel när våren och värmen kommer. Men jag tror som du att vintern kommer...
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 21. Nu längtar man efter våren...man kan tro vi har haft vår här uppe, helt galet !
  Vi ska i vanliga fall ha ganska mycket snö och några minusgrader...men det kommer säkert ett bakslag...tror faktiskt det är på gång och förresten så brukar vi inte få vår förrän i mars/april.
  Trevlig helg !
  Bia

  SvaraRadera
 22. Så vackra, dimmiga och ljuvliga bilder...du kan verkligen fånga det vackra i det enkla!
  Ha en skön helg nu!
  Kram från ett lika disigt Blekinge och Titti

  SvaraRadera
 23. Jag tror som du, februari och mars är inte att leka med. Hoppade över att köpa penséer på Blomsterlandet idag trots trevligt utbud av småblommiga. Sådde idag lite klockranka och tagetes, även det för tidigt egentligen. Rönnspirean börjar grönska här med, trots att den står i skugga.
  Ja, det här är den svåraste tiden på året för mig.
  Hold on....
  Kram Marta

  SvaraRadera