onsdag 15 februari 2017

Flyttbar vägg

Ett av mina problem är att man ser rakt in i växthusrummet från parkeringen. Jag har funderat mycket på detta, men mannen är van vid att kunna köra in för att t.ex. lasta av hönsburar och annat tungt.

På loppisrundan i helgen tror jag att lösningen dök upp.


Jättestora zinklådor som kan radas upp och planteras i. En tredje har jag redan. De var sorgligt misshandlade med inbuktade väggar, men mannen riktade upp dem riktigt bra.


Så här skulle det kunna se ut. Behöver vi komma in med ett fordon går de till nöds att flytta. Det känns i alla fall som ett bra sätt att prova sig fram på, känna efter under sommaren. Funkar det kanske det kan bli en permanent avskärmning med en bokhäck. Det skulle också gå att plantera häck i zinklådorna, kanske en hallonhäck. Möjligheterna är många. Till sommaren har jag i alla fall tänkt börja med klockrankor som får klättra i armeringsmattor.

Allt gott

30 kommentarer:

 1. Smart lösning och väldigt fina loppisfynd. Fast om jag hade ett sånt vackert växthus så gjorde det inget att det syntes från parkeringen. Jag skulle le ett stort leende varje gång jag kom hem och parkerade bilen. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Snygga lådor och snygg lösning på ditt problem, men jag förstår nog inte riktigt varför du inte vill att man ska se ert fantastiska växthus från parkeringen...
  Önskar dig en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Smart lösning, funkar det med körning så är detkanon!

  SvaraRadera
 4. Wow vilka snygga lådor :) Hoppas att ni nu kan komma på hur ni vill ha det, snyggt som katten i alla fall även om ni inser att de inte blir bra just där, fast det tror jag :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Vilken fin lösning, det var riktigt snygga lådor du hittat.
  Ditt växthus är som en dröm, jag skulle vilja se det hela tiden:) Men jag förstår din tanke.
  Ha en fin dag
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Så snygga lådor. Det blir kanonfint. Men är det inte värre att man ser bilen från växthuset, än att man ser växthuset från bilen :)? Har lite av samma problem på vår framsida men bilen måste ju stå någonstans på den egna tomten.
  //Helene

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, ha, ha Det har du helt rätt i Helene!

   Vi har dessutom ett dagligt flöde av besökare till mannens verkstad på fastigheten och jag känner att jag behöver lite privatliv runt växthuset. Dessutom gillar jag vinklar och vrår att man får upptäcka nåt nytt bakom kröken. Allt ska inte var uppenbart.

   /Anette

   Radera
 7. Fiffig lösning och snygga loppisfynd. Det blir säkert riktigt fint. Ha det bra Carita

  SvaraRadera
 8. Vilket fynd, så fina. Kommer bli fint med klockranka.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 9. Det kommer att bli KANON Anette !!
  Dom där lådorna är så himla snygga och klockrankan växer snabbt och kommer att klä in spaljéerna. Soligt läge får dom ju också så då kommer dom att trivas.
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 10. Flotte loppisfunn.
  Om det ikke blir som du har tenkt deg er det jo bare å benytte dem et annet sted, for de var så fine at de kommer til å passe perfekt inn i hagen :-)

  SvaraRadera
 11. Du har lösningar på det mesta...det där blir nog ett bra insyns skydd.
  Kram!

  SvaraRadera
 12. Jaha. Nu blev jag kraftigt avundsjuk. Vilka superfina zinklådor!! Vill också ha... Men det kommer att bli väldigt snyggt som insynsskydd. :-)
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 13. Kreativitet föder alltid smarta lösningar. Snyggt blir det oxå.

  SvaraRadera
 14. Snygga lådor! Smart idé med en "vägg". Sätt hjul på lådorna så kan du dra iväg med hela härligheten =)

  SvaraRadera
 15. Men vilket fynd med de zinklådorna!....och himla praktiskt med flyttbara lösningar som går att förändra efter behag. Spännande att se hur det kommer att bli till sommaren!
  Allt gott till dig!
  Kram
  Birgitta

  SvaraRadera
 16. Utmärkt fynd! Hoppas de skapar den avskildhet som du behöver i trädgården. Och som du skriver, bra sätt att testa hur det fungerar med något som står där.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 17. Det kommer att bli perfekt! Tipsar oxå om att sätta stora hjul på. Mannen gjorde oxå en sån lösning i trä för att skärma av Piazzan från grannen och det har jag aldrig ångrat :)

  Kommer bli supersnyggt med Klockranka i dem :)
  //Veronica

  SvaraRadera
 18. Snygga lådor och perfekt med det där portabla i trädgården...det blir fint det där!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 19. For et flott drivhus, skulle ønske jeg hadde plass til et sånt. Flotte kasser også.
  Ha en fin dag, hilsen Ingeborg fra fruhaldshage

  SvaraRadera
 20. Smart och snyggt!

  Solsken
  Linda

  SvaraRadera
 21. Det där blir nog toppen! Gillar också lite kluriga insynsskydd här och där!
  Jättefina loppis lådor,borde nog besöka några loppisar i Sverige någon gång, har för mig
  att där finns mera fyndiga grejer än här!

  SvaraRadera
 22. Jag bara älskar ditt växthus! Såååå vackert. 💗

  SvaraRadera
 23. Den idén blir toppen, man behöver ha en privat vrå som inte alla behöver stirra in på.
  Jag vet ju att Bengt har lite eget pyssel i ett annat 'uthus' så det kan bli en del bilar som parkerar hos er. Håller tummarna att det blir bra.
  Så var det hos oss också, eftersom sonen Mikael har en egen verksamhet på gården (halva ladan) kommer bilar och folk i jämn takt. Som mest blir tillströmningen från April till oktober, då är man själv som mest utomhus.
  Då satte vi upp ett plank och det passade väldigt bra där, privatlivet fick vi
  och vind runt knuten försvann. Mikael med familj bor annars i samhället men här har vi bra med utrymme med den stora 'ladugården'.
  Lycka till Anette/
  Eva


  SvaraRadera
 24. Så smart da! En sånn "vegg" er jo enkel å flytte på også.

  God helg!

  SvaraRadera
 25. Visst är det märkligt att det för det mesta dyker upp bra lösningar när man minst anar det.Jag tror att det där blir jättebra framförallt en praktisk lösning.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 26. Vilken lycka att hitta såna zinklådor! Jag tror att det blir jättebra med armeringsnät i dem. Och skönt att de är flyttbara ifall...

  Ha en fin helg!
  Agneta

  SvaraRadera
 27. Så fint det kommer att bli. Jag kan se det grönska framför mig. Så bra när det blir flyttbart. Ha en härlig helg Kram Pernilla

  SvaraRadera
 28. Det kommer att bli jättefint, men jag förstår inte riktigt problemet? Är det problem att man kan se in i växthuset från parkeringen eller att man ser "tråkiga" bilar när man sitter i växthuset?

  Det roliga med trädgård är att det är en ständig utveckling. Nya problem och nya lösningar varje säsong, en trädgård står liksom aldrig stilla.

  Trevlig helg!
  /CHarlotte

  SvaraRadera
 29. Du är alltid så fiffig! Fina lådor. Jag har fyndat en sådan. Skulle gärna haft flera. Min har åkt emellan stuga och hemmet vissa somrar. Måste kolla om jag har torkade nässlor kvar i någon burk. Jag strödde på yoghurten. Lär ju vara nyttigt för oss alla. Men bra tips att stärka växterna.
  Kram Annika

  SvaraRadera