fredag 8 september 2017

Septembersådd

Inlägget har flyttats till https://www.atligatradgarden.se/septembersadd/

 


20 kommentarer:

 1. Vilken bra idê med plastbackarna. Det verkar vara sådana som affärerna har bröd i, lagom stora och lagom höga. Då blir dom inte så tunga att flytt.
  kan man odla i sådana och ha i garaget? Vi har ingen källare, eller förråd, men ett garage som inte har värme. Det har inte fönster heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, i ett mörkt garage blir för tufft även om plantorna är stora när du sätter in backarna. I detta fallet är det viktigt med allt ljus som finns.
   /Anette

   Radera
 2. Du har utvecklat så många smarta idéer för odling i vårt något kärva klimat, gott att du delar med dig till intresserade.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Härligt med färska gröna blad hela vintern ... smart med plastbackarna!

  Visst är det härligt att det är lite fart i svampmarkerna igen :)
  Det säkraste kännetecknet på den stolta fjällskivlingen är foten! Den ska vara "vattrad" - ordentlig mönstrad - ALDRIG slät! Ringen brukar vara ganska stor och den går lätt att lossa och dra upp och ner på foten. Den rodnande fjällskivlingen som du förmodligen plockat har en helt slät fot, som rodnar om du skrapar lite på den. Den kan ibland orsaka lite magproblem.

  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Härligt när odlingssäsongen bara fortsätter. Eget färskt på tallriken är oslagbart.
  Det blev för mycket Pak choi för mig tidigare i är så den återkommer inte på Getingstorp. Men, det ger ju utrymme för nåt annat spännande.

  SvaraRadera
 5. Tack för tipset! :) Har nog åtminstone Pak Choi frön kvar. Min dotter länsade fröförrådet i våras och sådde ut allt som fanns tror jag.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 6. Du är verkligen en Odlare! Jag är mera en skötare av perenna plantor...
  Fast tomater sår jag!
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Full rulle i din trädgård året runt....nya sådder på gång hela tiden. Jag beundrar dig verkligen. Och någon gång ska jag väl få till ett besök hos dig så jag får se var du håller hus om dagarna.
  Till sist...Grattis på Namnsdagen!
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Åh så häftigt med eget grönt och fräscht till jul och nyår!!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 9. Perfekt tips så underbart med kreativa personer !!
  KRAM

  SvaraRadera
 10. Du är beundransvärd med dina sådder o tips :) Alltid kul att ta del av dina odlarkunskaper :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 11. Det låter det, att gå ut i växthuset till nyår och skörda =) Underbart!
  Ha en fin söndag imorgon. Kram

  SvaraRadera
 12. Tack Anette för att du inspirerar. Sådde faktiskt spenat och rädisor häromveckan. Det har jag aldrig gjort så sent förut. Till nästa säsong ska jag planera mycket bättre för en längre säsong och skaffa fröer jag behöver.
  //Helene

  SvaraRadera
 13. Åh kära tid så mycket slit och släp för maten ni ska äta, skördetid har du väl nästan året om, när få dina fingrar vila Anette. Har du någon gång målat naglarna ?
  Hi hi . . nu retar jag dig lite men samtidigt vet du att jag beundrar allt det jobb som du och Bengt gör.
  Rolf har sått för tredje gången både rädisor salladslök vitlök spenat, jag har skördat lite lagom men mer finns kvar. Som tur har vi inget växthus, hi hi . . .

  Må så gott/ Eva

  SvaraRadera
 14. Svar: Grönkål+puylinser - så otroligt lättlagat och otroligt gott. Detta är något jag kommer göra flera gånger.
  Skölj och strimla grönkålen. Koka linserna med grönkålen i ca 25 minuter (provsmaka att du tycker linserna har rätt konsistens). Häll av dem i ett durkslag och skölj med vatten. Så långt kan det förberedas.
  Inför servering pressar du vitlök i en kastrull med raps- eller olivolja. Fräs någon minut och tillsätt sedan linserna och grönkålen. Låt bli varmt. Smaka av puylinsblandningen med balsamvinäger, honung, salt och svartpeppar.

  SvaraRadera
 15. Du får det att låta så lätt när du beskriver dina odlingar. En bedrift i sig.
  Kram

  SvaraRadera
 16. Jag blir så i spirerad av dina odla året om-inlägg. De är så härliga. I helgen ska jag börja plocka upp pelargoner och andra plantor som inte kan övervintra i rabatten. Ska samtidigt passa på att göra som du och så gör en grönare och gladare vinter! Tack för tipsen!!

  Solsken
  //Linda

  Ps! Var hittar du frö till vattenkrasse? Är det svårodlat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vattenkrasse är oväntat lättodlad, men vill inte torka ut. Hittade just denna fröpåsen hos Impecta, men finns säkert även hos andra. Kallas också Källfräne.
   Kram
   /Anette

   Radera
 17. Låter så enkelt när du skriver om det. Men jag håller mig till sådd på våren. Kanske en dag jag provar att göra som du. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera