onsdag 9 december 2015

Det där med julstämning

Står i garaget och pysslar med kottar och mossa när det plötsligt ljusnar utomhus.
Solen tittar fram och får mig att kasta ett öga genom det rätt smutsiga fönstret mot grannen 100 meter bort.
Bakom buskage och ris skymtar jag färgglad tvätt på sträck. Vinden sliter och drar i handdukar och badlakan, förstås utmärkt torkväder.

Tar en paus i pysslandet för att njuta av de sällsynta solstrålarna och tvättinstallationen. Blir glad av färgerna och fladdrandet. På väg över hör jag nästa granne trimma nån plätt med handgräsklipparen. Hör jag rätt och är det december... En liten fågel sitter högt i en ek och låter som den sände morse.


Grannen tycker förstås jag är en knasboll som vill fota tvätten. Som tur är vänjer sig grannar vid knasbollar och låter dem hållas.

Jodå, det blev lite pysslat också... men hur det än är har jag lite svårt med att få till rätta julstämningen i år.


En mosskrans

En ljuskrona med vaxblommor och kottar...



och ett fat eller snarare nån slags bakform med kottar förstås.

Allt gott



35 kommentarer:

 1. det känns lite upp och ner måste jag säga...haha...
  Skulle behöva ut och plocka kottar innan snö kommer igen. Fina arrangemang!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Ja, det känns lite märkligt. Det enda som hänger i är mörkret. Vad snyggt det blir - nu ser vi vart en del av kottarna hamnade. Ska nog gå ut och spana efter nedblåst här med. Får vänta tills det blåst klart för den här gången.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja, vi fotografer är nog lite knäppa. Stannar och fotar allt som andra inte tycker är något att fota.
  Man har lite svårt att förstå att det snart är jul, med det här milda vädret. MAn känner nästan mer för att ut och leta vårtecken.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Jag är böjd att hålla med dig, julstämning är inget jag känner heller men idag ska jag o syrran till Liseberg och då får vi julstämning :) Brukar vara underbart där med allt som är förknippat med jul :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Håller med - julstämningen hittar man bara inomhus för tillfället... Men vi är ju inte så begåvade med vita, kalla jular här nere så det känns ganska mycket "som vanligt". Fina juldekorationer du har gjort!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 6. Tvättbilden är fin, jag håller med. Men någon julbild är det inte.
  Trots solsken blev det fina arrangemang. Ser ju faktiskt inte så svårt ut. Om jag skulle prova... / Britt

  SvaraRadera
 7. Vilken fröjd att bo på landet och kunna hänga ut tvätten! Om det dessutom gläder en prillig granne så är det ju fantastiskt!
  Hur går det med växthuset?
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 8. Det var inte dåligt att hänga tvätt ute i december, så härligt. Fint du har pysslat. Jag har julkänslor trots allt, tycker om vädret som är nu, milt och solen som tittar fram.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 9. Håller med dig ...det är svårt att hitta julstämningen bland grönt gräs, lera och i 8 + grader....igår var det så fint här...- 2 grader, klart väder med sol och marken var frusen...kunde det inte få ha hållt i sig då ! Härligt foto av tvättlinan...:) Man känner hur den fladdrar i vinden ! Nästan något Italienskt över det hela ;) Vi får fortsätta pyssla inne...och hoppas att snön kommer snart !
  Kram
  Elisabeth

  SvaraRadera
 10. Så fick du användning för dina kottar! Jag pysslar lite då och då trots att det inte finns så mycket julstämning här heller, men det är ändå mysigt med de här veckorna fram till jul. Jag njuter av all extra belysning och tända ljus om kvällarna. Hos oss är det snart bara julgranen kvar att ställa på plats och sparsamt klä med ljusslinga och gammaldags pynt. Jul blir det oavsett väder :)
  Ha det så bra!
  Birgitta

  SvaraRadera
 11. Håller med dej.. hänga tvätt i dec,, tja bara det torkar så. Här skulle det inte gå idag för nu så regnar det..+6.7..inte klokt va!.Jag vill ha snööö!!!! Fina saker du gjort med gratismaterial från skogen.!Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 12. Så fina arrangemang du gör. Jag har också plockat lite nedblåsta kvistar och kottar och ska försöka få till något. Inte heller här känns det som någon julstämning i det grå vädret, som pendlar mellan frost och regn.

  SvaraRadera
 13. Ja, det är verkligen si och så med julfeelingen. Tittar man på ditt foto av tvätten som hänger vid husen, ja då får jag verkligen vårvibbar. Skulle lika gärna vara i slutet av mars. Sen kommer man till dina bilder med kottar o gran, ja då kommer litet myskänsla ändå! Kram!

  SvaraRadera
 14. Ja, det är verkligen si och så med julfeelingen. Tittar man på ditt foto av tvätten som hänger vid husen, ja då får jag verkligen vårvibbar. Skulle lika gärna vara i slutet av mars. Sen kommer man till dina bilder med kottar o gran, ja då kommer litet myskänsla ändå! Kram!

  SvaraRadera
 15. Så fint pyssel :) Underbart att stanna upp och njuta av det man ser och hör. Vara här och nu! //Victoria

  SvaraRadera
 16. Ja, det är inte helt enkelt att få jul-feeling med tanke på mildvädret. Man kan ju fortfarande hoppas på frost och lite kallare till jul, Anders slaskade ju trots allt.

  Fint pyssel har du i alla fall fått till.
  Kram, Karin

  SvaraRadera
 17. Härlig bild på tvätten! Jag är tacksam över att slippa snön, vintern blir kortare men mörkt är det och här har vi extrem halkigt. Nästan så jag hade föredragit snö ;)

  SvaraRadera
 18. Vad fint du pysslar. Jag har hängt tvätten inne sen ganska lång tid tillbaka, men idag tog jag faktiskt sekatören och klippte ner perennerna i ena rabatten. De brukar ju vara översnöade, men nu var det bara brunt och slibbigt. Inte trodde jag att jag skulle trädgårdspyssla med sånt nu?

  SvaraRadera
 19. Ja, den rätta julstämningen låter vänta på sig.... Liknar mest vår och gräsmattan är grönare än i somras....
  Vilket fint julpyssel!!!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 20. Härligt med soltorkad tvätt, men ovanligt i december. Fint Julpyssel.
  Ha det fint.
  Marika

  SvaraRadera
 21. Har aldrig varit med om en december som den här tidigare. En lätt känsla av förvirring infinner sig. Fint pynt du gjort.
  Kram

  SvaraRadera
 22. Fint pyssel! Jag gillar decembervädret, skönt att slippa frysa och att kunna cykla. Adventskänslan får man locka fram med dofter, ljus, musik mm
  /Katarina

  SvaraRadera
 23. Du har pyntat vackert, jag tycker så mycket om kottar och annat naturmaterial.
  Är det fint väder när jag är ledig vill jag också hänga tvätt ute, det är skönt. Och trimma gräs ska jag göra i helgen om det är uppehåll. Det är lite underligt decemberväder men jag har inget emot det - om det inte stormar.
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 24. Haha förstår att det blev extra svårt att hita julstämningen med alla dessa "vårtecken" runt omkring dig.
  Wow, vad vackert du gjort det. Kottar, mossa och annat naturmaterial är så vackert och oftast doftar det gott om det också.
  Ha det fint!
  Kram Annica

  SvaraRadera
 25. Så trist tillvaron skulle te sig utan "knasbollar".Tvätt på tork utomhus älskar jag oavsett tid på året. Inte minst när färgerna harmonierar.

  SvaraRadera
 26. Klart jag ska meddela numret när det blir dags. Det engagemanget får han inte ens hemma. / Britt

  SvaraRadera
 27. jaa var är julstämningen ?...om det inte finns snö på marken då är det ingen riktig jul stämning enl. mej....och nu är ju vädret jättekonstigt...det var ju varmare nu än i midsommar på något ställe i landet !!? för några dagar sedan...helt sjukt !Tycker det är fint med granris, kottar och mossa...även tall och enris ;))...behövs inte mer egentligen. Men här kommer det upp vättar och tomtar också ;))
  Ha en fin helg!
  Kram bia

  SvaraRadera
 28. Hei!
  Synes det er deilig å se bilder av klessnoren. Det båser og blåser her også, men det er mildt. Liker godt milde vintre. Fine juledekorasjoner du har laget.
  Ha det godt! Anne

  SvaraRadera
 29. Haha... jag brukar också fota tvätt! Det är ju så vackert och livfullt. Men någon julkänsla är det kanske inte snarare vårkänslor. Nej, på med glöggen och julmusik på högsta volym så kanske julkänslan kommer smygande.

  Fin kväll till dig,
  Cathrine

  SvaraRadera
 30. Så fina kransar du gjort, de små vaxblommorna är ju helt bedårande! Här sken solen förut, jag skyndade mig ut lagom tills den försvann.... Trevlig helg! /Lotta

  SvaraRadera
 31. Ja det är svårt att hitta den rätta julstämningen när det bara regnar o blåser ute! Här nästan +10 !!!
  Jätte fina kransar du gjort!
  Trevlig Helg & Lucia!
  /Miranda

  SvaraRadera
 32. Onekligen så infinner sig en surrealistisk känsla av handdukar i solvarma färger ute i december så jag kan gott förstå bristen på känsla. Vackert pyssel har du skapat i varje fall :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 33. Tvätt på tork och underbara kransar! Så bra det bara kan bli!
  Ha en skön helg nu...
  Kram Titti

  SvaraRadera
 34. Ja, onekligen är det svårt att få till julstämning just nu när vädret är så vårlikt och vackert. Igår plockade jag en viol i trädgården. Där stod den tillsammans med julrosen.
  Så vacker dekoration med kottar. Undrar om du använder små vilda enebuskar? Och grannens tvätt piggar upp
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 35. Ja, det ser ut att bli en ovanligt mild jul men än finns det hopp om lite kyla och snö. Vi har några dagar kvar så vi får hålla tummarna. :)

  Sköt om dig och hoppas att julstämningen kan infinna sig även med milda höstvindar.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera