onsdag 13 januari 2016

Ny form på gräsmattan

Runt nya växthuset är det som en byggarbetsplats. Mycket arbete återstår till våren och jag funderar på att binda ihop denna delen av trädgården med hjälp av en gräsrundel.
Perfekt att testa storleken genom att trampa formen i snön. Började med att få ner ett spett där jag trodde att centrum skulle hamna, trampade ett varv och märkte att cirkeln behövde flyttas en halvmeter. Trampade ny cikel. Nu får faktiskt spettet stå kvar till våren så jag sparar måttet.


Allt gott


43 kommentarer:

 1. Mycket smart sätt att prova fram nya former:) Växthuset ser fint ut!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Fiffigt sätt att få till nya former i trädgården! Snön är inte dum ibland. Växthuset ser så fint ut.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 3. Så smart du är... jag ser hur bra det kommer att bli! Harmoni är viktigt och det är du en fena på att få till!

  Må gott.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. OJ! Vilket fint växthus!!! Det är så snyggt med en utstickande ingång mitt på. Ser fram emot att få se det i vårskrud :D

  Hoppas att du får en riktigt härlig dag!
  Linda

  SvaraRadera
 5. Så litet gamla växthuset ser ut, eller så stort det nya! En gräsrundel kommer att passa perfekt. Inte så dumt med snö ibland.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Det kommer att bli jättefint med en rundel till det rektangulära runt omkring.....och så himla roligt att få göra i ordning runt det nya växthuset till våren! Roligt för dig att få göra i ordning och roligt för oss andra att få följa det projektet :)
  Kram
  Birgitta

  SvaraRadera
 7. Smart lösning att trampa formerna i snön och markera ut viktiga punkter redan nu.

  SvaraRadera
 8. Bra med snö! Kommer att bli fint! Kram

  SvaraRadera
 9. Så fiffigt :) Blir säkert supersnyggt med en gräsrundel där.Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 10. Jo men visst, så kan man ju göra! Toppenidé! Snön är ju perfekt för designidéer, som ett stort vitt papper - bara att "rita"! Jag älskar ditt nya växthus, så snyggt!
  Ha det gott!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 11. Fiffigt att använda snötramp för markeringar! Om det slutar snöa någon gång ska jag ut och provtrampa gångar i blivande rabatten.
  Här funderar vi på hur vi ska fixa för hönsen om det blir minus 25 i övermorgon. Nu håller hönshuset max sex grader över utetemperatur med hjälp av värmelampa och vattenflaskor.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Spännande att se hur det blir. Bra att ha formen upptrampad.
  Kram!

  SvaraRadera
 13. Man ska smida medans järnet är varmt ! Det blir jättesnyggt med en rundel som bryter av mot de rektangulära husen ! :D Och mitt i rundeln kan du göra en rundel = upphöjd rabatt a la Ernst i flera våningar...;) Ser att vi verkar ha lika mycket snö ungefär...här är det -7 och blåser storm idag...hade fullt sjå att ta mig fram till alla fågelmatarna som vajar i vinden !
  Kram
  Elisabeth

  SvaraRadera
 14. Så smart att använda den tillgängliga resursen till något nyttigt :-)! Avundas inte allt arbete som återstår men kommer att vara illgrön av avund när allt är klart. Men, när man jobbar så hårt som du/ni så har man verkligen förtjänat att f¨å det fint.

  Ha det så gott!
  Anja

  SvaraRadera
 15. Kommer att bli alldeles superbra det där!! Blir imponerad av er energi och skaparanda, här tycker jag mest det är småsegt, idéer finns...men sen kommer det inte så mycket längre, tyvärr. Jag är nog av naturen lite lat...
  Däremot är jag ivrig när det gäller planering av resor med husbilen! Ev, ja jag skriver ev, så kommer vi att hålla oss runt Landsbro utanför Sävsjö några dagar i sommar, och inte är det då så långt till dej...*blink,blink*...??!! Återkommer om detta!
  Ha det så gott och var rädd om dej!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 16. Bra att snön går att använda till något... Och runda former kan aldrig bli fel :)
  Tycker
  Katarina

  SvaraRadera
 17. Smart at bruge sneen på den måde. Jeg siger som Katarina: Så kan den da bruges til noget :-)
  /Birgitte

  SvaraRadera
 18. Ha ha, det känner jag igen! Jag har gjort så många ritningar i min trädgård under åren, perfekt att trampa runt i snön när man ändå funderar.
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 19. Jag trodde ditt nya växthus låg längre ifrån huset. En rund gräs,matta där blir nog bra.Och vad fint huset ser ut!! / Britt

  SvaraRadera
 20. Runda gräsmattor är snyggt!! Och ditt inlägg får mig att minnas vintern innan vi byggde vårt växthus - det var för en gångs skull mycket snö i Malmö så vi kunde gräva ut storleken på växthuset och känna oss för hur stort det skulle bli. Perfekt! Härligt att snön kommer till nytta för något så roligt som planering :-)
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 21. Kommer att bli jättesnyggt med den gräscirkeln det är så vackert med runda former. Ser längst upp på din sida en fågelmatare av en kopp och fat, så himla fin och smart ide. Kram Katta

  SvaraRadera
 22. Runda och böljande former blir ofta jättefint. Och så intill ett ljuvligt växthus! Tänk, vilken vår det kommer att bli ...
  Mia

  SvaraRadera
 23. Men så fint ditt växthus är!!! Grattis!!!! Inte alls dumt att mäta ut skar och ting i snö. Det kan nog bli hur fint som helst med en rund gräsmatta där.

  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 24. Snö är jättebra att använda till att planera sin trädgård i, jag har själv traskat runt på vår baksida för att se hur stor utbyggnaden av soldäcket ska bli.
  Kommer bli kanonfint till sommaren när du gjort färdigt ditt projekt.
  Kram Annica

  SvaraRadera
 25. Perfekt att kunna använda snön på det sättet. Snyggt med en gräsrundel också. Det kommer du nog att bli nöjd med.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 26. Så vackert det nya växthuset är. Kommer att bli perfekt med en gräsrundel framför. Ska bli roligt att se resultatet.
  Ha det gott /Lotta

  SvaraRadera
 27. Det där blir kanon bra Anette, det ser jag på direkten. En rundel kommer att ge trädgården en extra fin form. Perfekt att mäta och stampa ut en ritning i snön, toppen !
  Kanske Ture Svinto hjälpte dig att trampa lite . . . hi hi ....
  Må väl/ Eva

  SvaraRadera
 28. Så smart att mäta i snön. Kommer bli fint. Kan se det framför mig. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 29. Växthuset ser helt underbart ut.
  Jag blir lite vis måste jag erkänna... På ett bra sätt :)
  Det kommer bli huuur bra som helst!
  Hoppas du har en mysig kväll.
  Kram kram
  Jessica

  SvaraRadera
 30. Det blir nog väldigt fint det där i sommar kul att börja planera och så bra man ser hur det blir i snön bra idé.
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 31. Snö och vinterklädda fötter, en kamera, block och penna är nog de bästa verktygen man kan ha när det ska nyanläggas. Jag tycker det är lättare att se när allt är kalt och avlövat hur det nya kan te sig. Den där halvmetern ser ut att göra susen och nya gräsmattan tror jag blir perfekt just där :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 32. Har tidigare en vinter gjort på samma sätt, trampat formen av min rabatt på mitten av trädgården, stod på talet o spanade :) va ditt växthus är läckert! Helt otroligt, vilken dröm! Själv har jag lagt in bilder fån vårat växthusbygge hos mig! Kanske känns en del igen! Ha det gott o kram Ewa :)

  SvaraRadera
 33. Ja, så mycket annat kan man ju inte göra ute i trädgården nu!
  Det ska bli spännande att se hur det blir sen i vår. Jag sitter här och skaffar inspiration till hur jag ska ha det runt mitt nya växthus som kommer till våren. Grus? Gräs? Plattor? Det kommer ge sig :)

  Kram och trevlig helg!

  SvaraRadera
 34. Så fiffigt att trampa upp ytan i snön. Det ska jag göra med vårt tänkta växthus. Nu tror jag vi kommer att skjuta på projektet till sommaren 2017 då vi har planerat in ytterligare projekt i tillvaron. Rom byggdes inte på en dag. ;-) Måste bara säga att ert växthus är otroligt fint! Fin helg till dig. Kram

  SvaraRadera
 35. Åh så fint det blir! Härligt med växthus och smart sätt att bestämma plats och storlek på rundeln.
  Fortsatt trevlig helg!
  kram
  Katarina

  SvaraRadera
 36. Smart! =) kommer bli jätte fint tror jag.
  Kramis Sofia

  SvaraRadera
 37. Snö kan användas till mycket! Smart!

  Kram Agneta

  SvaraRadera
 38. Det blir toppen snyggt med en gräsrundel där.
  Perfekt att passa på när det är snö.
  Jag vill ha mera snö och så får vintern gärna stanna några veckor till.
  Ha en skön söndag
  Annika

  SvaraRadera
 39. Härlig bild. Det gamla växthuset ser ut som en lilleplutt bredvid det nya. Gräsrundlar är vackert. det är något med den runda formen som tilltalar sinnet. Tror det blir hur fint som helst.
  Allt Gott! Anna-Karin

  SvaraRadera
 40. Wow - vilket fantastiskt växthus!!! :) Klart imponerad!!! Storleken har jag nog själv, men inte det utseendet, ska försöka råda bot på det framöver mewd fina rutor in mot trädgården, men den där entrén på långsidan skulle jag bra gärna vilja ha och det blir nog svårt!!! Hel rätt att markera i snön! Snö är ju som ett vitt ritpapper ,förstår inte att inte fler gör så! Försöker alltid få kunder att 'se' vad jag menar när jag trampar under hembesök i snötider, klart underskattat! Mycket bra inlägg! Borde ut och jobba på det själv, mellan rastningarna av valpen, kanske kan man få henne att göra sina behov i mönsterform? ;) Mia

  SvaraRadera