söndag 10 juli 2016

Skräp triggar min fantasi

Gillar verkligen att återanvända diverse skräp. Färgglad reklam kan bli frökuvert, fruktpåsar blir utmärkta handskar att plocka sniglar med, rostig plåt och taggtråd blir dekorationer både här och där, tygbitar blir flaggspel, konservburkar blir förvaring, lyktor och planteringskärl, ja listan kan göras lång. Inte för att jag är snål utan för att skräp triggar min fantasi och det känns bra att klämma ur ett förbrukat material ett liv till. Jag mår bra av att få hitta på och gillar inte resursslöseri.
Idealet vore förstås att inte ha några sopor att lämna alls, men dit är det ändå en bra bit.


Stövlar går det åt i parti och minut känns det som och är inte mycket att spara på när de börjat läcka, men de här hade jag bestämt mig från början att plantera i när de gjort sitt. Rött gult och svart med lika lysande zinnior i. Nej, inte särskilt sofistikerat, men paletten gör mig glad och vägen till det oundvikliga slutet blir i alla fall lite längre.


I de röda stövlarna har en självsådd tomat från komposten hittat en spricka att växa genom.

Har du nåt favoritskräp som du återanvänder eller ger nytt liv?


Allt gott


21 kommentarer:

 1. Tycker absolut som du att man ska försöka hitta nya användningsområden för det som gjort sitt som det som det från början var tänkt att användas som.
  Och tänk så mycket bättre det ändå har blivit med hur vi hanterar våra sopor, med återvinningsstationer mm. Förr var det ju vanligt att man bara körde ut sitt skräp och dumpade på någon plats i skogen. Vi har hittat hur mycket skräp som helst i skogen intill vårt hus, porslin, kaminer, glas och burkar, rostiga resårbottnar och en bil(!)
  Vad har vi då använt skräpet till? Mycket har vi ju slängt men koppar och fat använde barnen i sin lekstuga när de var små, hinkar och baljor har vi planterat blommor i och resårbottnarna har luktärtor fått klättra i. När så vi har använt grejerna klart har vi kört dem till tippen. Tror det är hyfsat rent från skräp i skogen här nu :)

  Allt gott! Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Du är så kreativ, och har så mycket ideér. Bra ideér, rolig ideér att återvinna skräpet man har.
  Själv har jag "bara" några rostiga hjul och en gammal sits som varit på en höräfsa.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. snyggt med färgmatchande blommor i stövlarna...Jag har sparat lite konservburkar och gjort decoupage på dom ...perfekt till pennor och annat smått och gott

  SvaraRadera
 4. Samma här. Roligt med tomaten.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 5. Håller med dig, man ska återanvände det som går! Sen är det ju alltid trevligt med extra färg =) Gör som du med plastpåsar, men i år har jag mer påsar än sniglar, fast det gör inget! Sparar en del mjölkkartonger och sår i på våren, reklambladen hamnar i botten på nya odlingslådor. Rostiga gamla bottenlösa zinkhinkar får leva vidare i trädgården, står de i landet kvittar det ju att de är bottenlösa! Ha en fin söndag! Kram

  SvaraRadera
 6. Återanvänder en hel del, slänger en del annat :) Mest blir det återanvändning och pyssel till inredning inomhus :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 7. Ett både roligt och tänkvärt inlägg. Den förmågan till fantasitriggande skulle världen må bra av om flera hade.

  SvaraRadera
 8. Rött gult och svart får mig att tänka på en tröja jag stickade till mig när jag läste juridik, alltså evigheter sen, och jag minns att mönstret kom från Femina och det blev min turtröja, jag hade den på tentor och det fixade sig. Lite som Stenmark och hans mössa!!!
  Så gult rött och svart är liksom positivt laddade för mig!
  Men du har fixat till det ännu bättre, växter i stövlarna, jättefint!
  Jag försöker nog tänka att det och det skall jag inte slänga men samtidigt så vill jag gärna bli av med saker, det blir för mycket grejer överallt annars.....vi har en loppis här som idrottsföreningen står för och dom tar tacksamt emot mycket och då kommer det i alla fall till nytta!
  Kramar Agneta

  SvaraRadera
 9. Vad härlig du är. det går ju inte att bli annat än glad av alla dina påhitt och idéer. Jag njuter av sånt.
  Just nu är det lite stiltje på den skapar fronten, för byggets skull. Det går åt mycket tid att måla och planera nästa steg i bygget.
  Skrot det gillar jag och tyglappar blir det mycket av under vintern.
  Ha nu en skön söndag, här regnar det
  Kram Meta

  SvaraRadera
 10. Kreativt av dig. Sparar mer nu är förr faktiskt. Och "pyntar" mer i trädgården också. Övar mig på det, jag är inte en naturbegåvning så dina kreativa inlägg är värdefulla som inspiration.
  //Helene

  SvaraRadera
 11. Vad snyggt med färgmatchat :D Är på jakt efter ett par gamla mormorskängor eller dylikt också för att plantera i ;) Tanken tilltalar mig och jag ska hålla utkik på återbruk och loppisar :) Återanvänder det jag har i den mån det går som tex när jag målade om mina gamla entre´krukor nyss...så jag försöker !
  Ha en fortsatt skön söndag !
  Kram

  SvaraRadera
 12. Underbart återbruk!
  Jag gillar ju att gå på loppis, så där drar jag väl mitt strå till stacken..;) Men jag lämnar en hel del dit också, till Röda Korset, för rensa är skönt också tycker jag.

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 13. Ja, det finns ett väldigt bra ord för ditt "trigg": kreativitet :-)!
  Jo, jag går hopplöst i gång på skrot....;-)!
  Jag tycker också att det är svårt att ta bort tomatplantor som självsått sig via komposten - fast ibland hittar de alldeles fel. Hos dig tycks det ha blivit helt rätt :-)!
  Ha det gott!
  /Anja

  SvaraRadera
 14. Tomaten var bäst! Jag återanvänder så mycket jag kan och känner mig lite nyttig. I hushållet, trädgården och genom att handla på loppis och köpa begagnat. Nytt är inte lika roligt. Och alltför enkelt.
  Kram

  SvaraRadera
 15. Häftigt! Skulle kunna tänka mig att rada upp ett gäng stövelförsedda chiliplantor på växthuströskeln:-) Måste erkänna att jag är dålig på att göra nya saker av "skräp" eller ge saker ny användning. Rivvirke återanvänder jag gärna, järnskrot också, om inte annat som dekoration. Framför allt är jag mycket bra på att INTE shoppa. Varken i vanliga affärer eller på loppis.
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 16. Håller med dig....det känns gott i återbrukargenen när man kan hitta nya användningsområden med sånt som redan finns! Kreativiteten kan gå igång av de mest oanade ting och nu tänker jag på hur fina mina röda gummistövlar med vita prickar skulle bli med vita pelargoner i skaften, men de är än så länge blanka och fina med bara två hål i....dem man stoppar ner fötterna genom :-)
  Kram
  Birgitta

  SvaraRadera
 17. Så fiffigt att spara stövlarna att plantera i. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 18. Vad jag blir glad av att läsa ditt inlägg! Härligt resonerat, jag gillar inte heller att slänga i onödan utan sparar och använder till nåt annat. Rätt vad det är så behöver man den där grejen man sparat på, man vet bara inte när... Kram Katarina!

  SvaraRadera
 19. Vilket kul och inspirerande inlägg! Blir glad!
  kram
  /Katarina

  SvaraRadera
 20. Jag gillar också gammalt skrot...jag är en riktig sakletare, haha...kul med stövlarna med växterna i ;)...återanvändning = bra !!
  Hoppas du har det bra i sommar landet !
  Kram bia

  SvaraRadera
 21. Härliga planteringar du gjort i dina gamla gummistövlar. De gav mig ett lyckorus.Läckert! Är tyvärr inte så bra på att återanvända till nya fina saker men använder om plastpåsar, kartonger, burkar, snören, krukor m.m. och lagar och renoverar gamla grejer som trädgårdsredskap och möbler. Mera praktisk än fantasifull återanvändning hos mig alltså. Skulle behöva trigga fantasin lite mer:-) Försöker producera så lite skräp som möjligt men tyvärr blir det förstås för mycket i alla fall. Att använda naturens ändliga resurser och sen slänga bort dem är ju inte så smart, men svårt att helt lyckas med att låta bli.
  Önskar fin fortsatt vecka med mera härlig fantasifullhet!
  Anna-Karin

  SvaraRadera