onsdag 21 september 2016

Runt entrén

Fortfarande är det varmt nog att äta lunch i lusthuset och gå barfota i gräset en stund på eftermiddagen, men de senaste nätterna har temperaturen närmat sig nollan och det känns som en tidsfråga innan frosten kommer och den stora röjningen kan börja.Vill inte riktigt säga hej då än. Vill ha regn som fräschar upp och en färggrann höst. Just nu håller den på att torka ihop. Vid vår båtplats är det nu 40 meter till vattnet. Alltså dubbelt så mycket ny strand som i inlägget för en vecka sen. Har börjat vattna rhododendron och annat vintergrönt som jag är rädd får det för tufft i vinter annars.Körsbärsbenveden Euonymus planipes vid entrén fick inte riktigt de där fantastiska färgerna utan sprakar lite halvhjärtat, men de små lyktorna är desto fler.

Allt gott
 
28 kommentarer:

 1. Förskräckligt att ni drabbats så av torka. Ändå ser det så fräscht ut på dina bilder. Måtte ni få en rotblöta, men inte för häftigt... en veckas nattregn kanske?

  Njut av den sköna hösten så mycket du kan!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bilder luras Inte så fräscht som det ser ut. Gräsmattan ligger mestadels i skugga och har klarat sig bättre än övrig. Många perenner nerklippta som annars står till frosten eller rent av under hela vintern. 60 år gamla syrener slokar.
   /Anette

   Radera
 2. En påminnelse om att inget ska tas för självklart.

  SvaraRadera
 3. Inget regn i sikte här heller, attans torrt är det.
  Fin stensättning på näst sista bilden!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Inget regn här heller men att det kan vara så gränslöst torrt efter att det regnade så mycket juli övergår min fattningsförmåga. Vi har börjat att vattna både här o där. Nästan alla löven har fallit från Ornäsbjörken och det ser allmänt trist ut i trädgården. Men ni har det nog värst, vi får hoppas att vi får lite regn snart. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Ja än kan vi gå barfota och njuta av gräset. Men som sagt det behövs regn och den där frosten får gärna vänta lite till, för jag har mer knoppar på Dahliorna=) Ha en fin fin onsdag! Kram

  SvaraRadera
 6. Precis vad jag har gjort, vattnade min enda rhododendron i förrgår. Regn tack!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Torrt här också, måste komma ihåg att ge lite vatten åt höstsilveraxet så jag får se den blomma. Fin rabatt, vackert med stenarna.
  Ha det fint / Marika

  SvaraRadera
 8. Det är nog klokt att ge växterna en slurk så de klarar vintern, speciellt vintergröna växter. Men det ser väldigt grönt och snyggt ut på dina bilder! Hoppas ni får lite regn snart.
  Kram Titti

  SvaraRadera
 9. Nej, förra årets färgsprakande höstprakt lär vi inte få i år...
  Det är inte ofta jag önskar regn, men nu skulle det verkligen behövas.

  Ha de!

  SvaraRadera
 10. Snustorrt i rabatterna. Längtar också efter en färgglad höst....
  Kram!

  SvaraRadera
 11. Här är det också torrt men jag tror ändå att Ni har det än värre du har ju så vackert i trädgården så visst förstår jag Din oro för hur de ska klara sig.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 12. Hej Anette !

  Inspirerande reportage i Hus & Hem Trädgård du gjort - skall sparas och testat !!
  Här är också supertorrt och det känns så tråkigt att mycket torkat och blommat över redan.
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 13. Här fick vi lite regn i natt, men när jag lite hoppfullt kollade regnmätaren i morse så var den nästan tom. Gärna ett ösregn här också, med andra ord!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 14. Torkan ja, man blir lite fundersam över hur växterna ska ta det här och hur resten av hösten blir. Jag försöker också vattna våra rhododendron och sån som behöver vatten på hösten. Allt annat får faktiskt klara sig utan nu och jag hoppas ett det mesta överlever vinter i alla fall. Om inte kanske man måste göra en helt ny trädgård till våren. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera
 15. Det märks att torkan påverkar alla växter. både till färgen och hur de mår,
  det är rätt skönt ändå. jag vill heller inte riktigt flytta hem än utan suger på karamellen ett tag till.
  Ha det gott
  kram Meta

  SvaraRadera
 16. Nu verkar det som att sommartemperaturerna är över. Så hösten är väl på gång...
  Otroligt att ni har sånt lågvatten. Vattna det vintergröna måste jag nog också göra.
  Du har en del roligt framöver med skördemässa och kulturrunda! Vi har konstrunda här omkring i helgen.

  Kram Agneta

  SvaraRadera
 17. Torrt och hårt som cement även på Västkusten. Minns inte att det varit så någon höst förut, vi brukar ju få regn. Men underbart väder att vara ute i.
  /Helene

  SvaraRadera
 18. Det är torrare än någon annan höst, tror jag. Det är torkan snarare än hösten som får blad att vissna. Körsbärsbenveden på landet är också så där lite matt höstfärgad i år och har inte heller lika många lyktor som tidigare.

  SvaraRadera
 19. Snart får vi börja dansa (många) regndanser! Det kanske börjar regna i pur förskräckelse ;) !!
  /Eva Linnea

  SvaraRadera
 20. Visst är det torrt. Men mornarna känns verkligen som höst med kyla och dagg. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 21. Vacker plantering längst gången, mycket i inspirerande inför en rabattrestaurering som jag håller på med.
  Torkan sliter hårt på hortensior och rhododendron hos mig, på veckorna hinner jag inte vattna annat än krukorna. Här har vi fortfarande varma nätter, 12-13 grader på morgnarna och solen ligger på på dagarna. Ganska otroligt väder här på Västkusten så här års, något vi kommer att minnas. Hoppas jag verkligen, det får inte bli vardagsmat.
  Kram
  Marta

  SvaraRadera
 22. Ja det vore verkligen härligt med lite regn. . . .här är snustorrt. . . .har inte kommit en droppe på länge!!!
  Härligt att äta lunch i lusthuset. . . ser verkligen mysigt ut i din trädgård!
  Ha en fin hösthelg!
  Kram

  SvaraRadera
 23. Torrt överallt verkar det som. Och inget regn i sikte den närmaste tiden heller. Inte bra. Frågan är ju när vattnet kommer? I vinter som snö?!
  Önskar dig, trots torka, en fin helg!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 24. Här är minsann också toktorrt. Och solen fortsätter envist att stråla vidare. Skönt tycker jag som jobbar ute om dagarna men visst hade jorden behövt lite väta.
  Hoppas du har en härlig helg!

  SvaraRadera
 25. Ja, nog för att det är trevligt med sol och värme men utan vatten står vi oss slätt. Här har inte en droppe fallit på en månad och bäcken som rinner förbi vårt hus är helt snustorr och träden släpper alla sina löv i en rasande fart för att spara energi. Det siktas regn i nästa vecka så vi håller tummarna för lite skönt regn.

  Jag hoppas att du får en riktigt fin helg och att fler måltider i lusthuset är att vänta framöver.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 26. Oj redan frost som närmar sig? Här i Bayern har hösten precis kommit och det är faktiskt riktigt torrt här också med men trädgårdarna dignar av vinduvor, äpplen, tomater och fälten är fulla av vitkål som snart ska skördas för att bli sauerkraut :)

  SvaraRadera
 27. Tankeväckande med torkan. Till och med hos mig på västkusten börjar det bli torrt. Höstfärgerna blir nog sparsamma i brist på vatten och en tidig köldknäpp. Vandrade i Hemsedal för ett par veckor sedan och det var samma sak där. Mera gult och brunt än flammande färger.

  Carina

  SvaraRadera