onsdag 10 februari 2016

Såstickor

Här går det verkligen åt mängder av såstickor, de flesta alldeles vanliga vita av plast och ibland färgade för att skilja tomatsorterna åt. Ibland gör jag nåt annorlunda, bara för att det är så roligt att pyssla.


Pärlorna hittade ja på loppis. När jag köpte hade jag ingen aning om vad jag skulle ha dem till, men sånt brukar lösa sig. När jag får den där speciella känslan i magen som inte går över utan istället växer till ett starkt obehag när jag försöker lämna bordet, ja då vet jag att det är lika bra att de får följa med hem annars kommer jag att ångra mig. Det kan gälla en liten grej som det här eller i värsta fall en impulshandlad planta som kräver speciella förutsättningar för att trivas och som jag sen får traska runt med i dagar innan jag hittar en vettig plats för. Så i detta fallet kom jag lindrigt undan. Det är nämligen ganska fullt i förråden och rabatterna har jag planer för.Det blev några såstickor som går att återanvända år från år. Böjde ståltråden som ett V för att stickan ska stå stadigare. Lade ihop pärlorna på bordet och limmade dem sida vid sida innan jag trädde staplarna på varsin ståltrådsände, snurrade till ändarna och fäste staplarna med några limduttar.

Hur har du det med självdiciplinen på loppisar och växtmarknader?                             

 Allt gott
 


39 kommentarer:

 1. Fantastiskt fint och smart. Åhh jag blir så glad. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Den är lika med noll. Själdisciplinen på växtmarknader alltså. Enda sättet att låta bli att handla är att inte åka dit alls, så det praktiserar jag. På de växtmarknader jag åker på handlar jag det jag vill och så är det bra med det. Loppisar har jag lättare att hantera, om det inte dyker upp fina pressglasvaser förstås. :)
  Gillade ditt namnskyltspyssel, tror bestämt det finns en burk övergivna bokstavspärlor i något av pysselskåpen.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 3. Vilken bra idé. Jag är inte så ofta på loppisar, så jag har inte tänkt på det hur självdisciplinen är:)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Vilka fina såstickor, lite roligt med något annorlunda! Självdisciplinen på loppisar är jättebra, kanske för bra för jag ångrar ofta att jag inte köpte en viss grej. Däremot på växtmarknader har jag ingen självdisciplin alls, förköper mig ständigt.
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Vilken jättefiffig idé! Självdiciplin, vad är det? Skämt åsido, brukar också gå på magkänslan och har hittat många trevliga och till o med värdefulla saker på loppis/auktion genom åren :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Så färgglada såstickor och praktiska de går ju använda till allehanda sådder.
  När jag går på loppisar så brukar även jag ha en viss känsla för vissa saker och har jag den så köper jag annars får jag "ågren" efteråt.Än så länge så har jag hållit mig inom rimliga gränser för vad jag har köpt.Ha en bra dag/Margareta

  SvaraRadera
 7. Känslan du beskriver känner jag väldigt väl igen :) Såååå många är gångerna då jag sett något jag velat ha både på loppis och på andra ställen men intalat mig att jag faktiskt inte behöver den och så har jag gått därifrån med just den där obehagskänslan av att jag gör ett misstag.....och många av de gångerna har jag återvänt till just den saken och blivit jublande glad när den funnits kvar så jag har fått med mig den hem! Känner också igen den där skaparglädjen då man har svårt att slita sig från det man håller på med :) Härligt personliga såstickor!
  Ha en fin dag!
  Birgitta

  SvaraRadera
 8. Vilket trevligt pyssel, och snyggt blev det med. Gillar att gå på loppis även om det inte blir så ofta. Det blir alltid något litet fynd, på växtmarknad hittar jag alltid en hel del som behövs i rabatterna.
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 9. Så fiffigt! Och inte försvinner texten under oväder heller! :-) Jag är likadan, funderar jag mycket över en sak är det lika bra att köpa - man kan ju alltid sälja vidare om man inte använder det.. :-)

  Kraam Therese

  SvaraRadera
 10. Oj, vilka fina blompinnar du gör. Jag måste ta mig i kragen och plocka fram mina insamlade fröer från förra året, det är väl en del som ska sås n......men den rätta lusten har inte infunnit sig än. Får läsa om alla dina sådder och odlingar i stället.
  Kram!

  SvaraRadera
 11. Säger som ovanstående, den rätta stämningen har inte infunnit sig ännu, men snart. Jag ska börja med lite pelargoner och femöring först. Så jättesöta såsticor du fick till där. Ja känslan att inte köpa onödiga saker på loppis infinner sig så fort jag kliver genom dörren på en loppis, allt , nästan, har blivit så dyrt.
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
 12. Hahah det där känner jag igen även om jag nu stålsätter mig att inget onödigt ska med hem.Faktiskt har jag lyckats rätt bra nu ett tag, bäst att lägga till.Så stickorna var ju för fina,jag som satt hos barnbarnet och la ihop ord på blommor när jag var där en gång men så långt kom jag aldrig att man kunde göra så här Fiffiga du.
  Ha en fin vinterdag vi får massor med snö nu USCH. jag som vill ha vår.
  Kram Meta

  SvaraRadera
 13. Pyssel är inte min grej men däremot loppisar. En ständig jakt på att hitta något jag vill ha, med resultat att jag hittar något som jag inte visste att jag behövde. Växtmarknader försöker jag undvika, gissa varför.
  Kram

  SvaraRadera
 14. Vilken god ide´, när man har materialet. Ide´n har jag inte sett någon annanstans.
  Jag går nästan aldrig på loppis. Inte för att jag inte tycker det är roligt, utan för att jag inser att jag borde anordna ett eget loppis, med sådant som jag har för mycket av. Bl a syr jag kanske litet väl mycket. Men det kommer nya tyger hela tiden, och jag har nog aldrig gått från en tygaffär utan något med mig. / Britt

  SvaraRadera
 15. Kul ide och fina blev dom! Jag brukar mest komma hem med olika kärl eller krukor att odla i:) Gillar rapporterna från hönshuset!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 16. Kommer inte iväg så ofta på loppisar och auktioner längre och det är kanske tur det :D Men när jag gör det så handlar jag oftast men det är ju bara tecken på fantasi och det är aldrig onödigt även om omgivningen alltid tycks tycka det ! ;) Rolig ide´ :D Kul när man får användning av sina fynd !
  Kram
  Elisabeth

  SvaraRadera
 17. Vilken rolig och pysslig idé! Jag har ganska bra pli på mig själv på loppisar men när magkänslan kommer då är den svår att stoppa! Jag försöker hitta ett ändamål innan jag bestämmer mig för jag vet redan vad jag ska fylla tiden med :-)

  SvaraRadera
 18. Du är så påhittig och det där blev ju hur fint som helst! Ja, saker kommer i regel till nytta, det är kul när man kan använda det! Jag går nästan inte på loppisar så jag kan inte säga något om min disciplin där, men jag tror jag är ganska väldisciplinerad när det gäller att handla. Alltså, ibland är jag det, det händer nån gång.
  Men du, vad är en LIDMUTTER för något???????? Har aldrig hört ordet?
  Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antar att du menar lim-duttar, he, he, he!
   /Anette

   Radera
  2. Jamen, jösses, jag har väl aldrig haft svårt för att läsa tidigare och jag läste om och läste om och nu sitter jag här och skrattar! För nu är jag inte bara lite tossig, jag är ju heltossig......får väl skylla på min omfattande förkylning som gör att ögonen rinner som stora vattenfall och att jag ser väldigt dåligt. Men, jag läste om det hur många gånger som helst.....otroligt!
   Tack för att du hade tålamod med mig! Klart det står limduttar. Jag vet att jag först läste lidmuttRAR men sen såg jag ju att det stod lidmutter! Vilken läkare ska man gå till, tro?
   Tack och tack och godnatt!

   Radera
 19. Kul idé! Ja jag brukar väl mest ångra det jag inte köper. Sällan det jag köper så har väl lärt mig med tiden att det är lika bra att slå till om man hittar något. Ofta har jag väl en pågående lista i huvudet på grejer jag letar efter. Försöker bli bättre på en sak in en sak ut också. Vill inte ha för mycket pryttlar. Fullt i skåpen som det är.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 20. vilken fin och fiffig idé... den tar jag med mej!
  Ha en härlig dag!

  SvaraRadera
 21. Vilken rolig idé att använda pärlorna till det. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 22. Jag gör också egna såstickor. På vedbacken med yxan i högsta hugg. Jag klyver helt enkelt nästan som späntstickor fast jag gör dom ganska breda och tunna så man enkelt kan skriva på dom. Fast det går inte åt så många då jag mest brukar sätta morötter, spenat och sockerbönor. Behöver jag ens några såstickor kan man undra? Fast i våras fick jag ju en del drös såstickor av Kulturtanten vem vet det kanske blir värsta grönsaksodlingen denna säsongen. Fast bara kanske.../Lilla gummann

  SvaraRadera
 23. Vilken UNDERBAR idé - genial!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 24. Vilka häftiga pärlor, förstår att du inte kunde lämna dem där på bordet. Jag är precis likadan, jag kan vara arg och sur i flera dagar om jag inte köpt något som jag verkligen ville ha. Man ska följa sin magkänsla =)
  Jag måste ta och försöka planera vad jag vill så och vad jag vill köpa som plantor, har begränsad yta att så fröer på så det gäller att välja med omsorg.
  Hoppas du får en fin torsdag!
  Kram Annica

  SvaraRadera
 25. Fiffiga såstickor. Snygga, hållbara som dessutom går att återanvända år efter år. Kul med sånt som inte finns överallt.

  SvaraRadera
 26. Vad fiffig du är!!!! Ha det gott! Kram/Annelie

  SvaraRadera
 27. Åhh vad fina och vilken kul idé!
  Kram
  Jenny

  SvaraRadera
 28. Virkelig en flott ide!
  Koselig med litt pussel som dette:)
  Fin dag til deg:)

  SvaraRadera
 29. Jag brukar också samla på mig pysselprylar som kan vara bra att ha. Jag har en egen verktygslåda med sånt. Dom får ligga till sig tills jag kommer på något, ibland kan det ta tid. Det är bra att ha hemma när fantasin dyker upp. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera
 30. Vilken jättefin idé! Den ska jag lägga till bra-minnes-saker. Ha en fin eftermiddag Anette! :-)

  SvaraRadera
 31. Jättekul idé! Så fint!
  Visst måste man handla när man ser DET! Har ibland gjort misstaget att inte göra det och kan gräma mig långt efter. Då kommer också alla bra idéer om vad man hade kunnat gjort med fyndet.

  Kram Agneta

  SvaraRadera
 32. Kreativiteten råder det då ingen brist på här:-)!
  /Anja

  SvaraRadera
 33. Ja det må jag säga var fyndigt. Och snyggt! Ett år skrev jag på plastfilm (gammal hederlig overhead) som jag klippt i remsor. Var helt övertygad om att färgen var permanent. Men ... tydligen inte. Total förvirring uppstod när jag duschade plantorna och färgen rann av. Men spännande blev det :)

  Ha en fin söndag!
  /Anita

  SvaraRadera
 34. Halloj !! Hamnade här med fart när jag såg ditt tips om såstickor. Jag har provat många olika men det här är ju toppen. Imina lådor ligger massor med bra-att-ha-saker och även ett gäng bokstavspärlor. Tusen tusen TACK !!!
  Ha en skön helg !!! //Eva

  SvaraRadera
 35. Gud vad söta! Ska kanske leta fram barnens gamla pärlor ur gömmorna ... (vill gärna se mig själv som pysslande person, men det är jag inte - fast jag är beredd att göra ett undantag för att få fina såstickor!)

  SvaraRadera
 36. Vilken kul och härlig idé!
  Tack för inspirationen :)

  SvaraRadera