söndag 21 februari 2016

Vinter i trädgårdslandetEtt nytt oväder drog in och trädgårdslandet är åter täckt av snö. Långt till grönska och frodighet kan det verka, men i den lite högre lådan till vänster om mitten stiger värmen så sakteliga med ett par grader om dagen. I skrivandes stund 27°under locket på varmbänken.Amplarna hänger tunga med sina marängtäcken. Till sommaren blir det ampeltomat 'Tumbling Tom" istället, både röda och gula.En upphittad rådjursskalle på en ställning i trädgårdslandet eftersom jag gillar oväntade ting på oväntade platser. Ett uns brutal verklighet i grönsaksidyllen.


Samma portal som ovan. Växtligheten så frodig att man inte ens ser genom landet.
Visst är det förunderligt vad som kan komma ur några frön på ett par, tre månader.
 
Allt gott


39 kommentarer:

 1. Otroligt var ordet! Jag blir förstås nyfiken på vad det var höga växter du hade där det nu är varmbänk! Och om hönsen verkligen respekterar den där lilla grinden?
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Det är squash som syns i lådan som nu är varmbänk, sen är det solrosor som sticker upp ytterligare två lådor bort.
  Jajamen, det låga staket och grinden funkar bra.
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Mm...ger mig tankar och idéer inför det nya grönsakslandet. Strukturen behöver ändras till mina förutsättningar förstås. Inspirerade mig, tack för det.
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Ja det är verkligen helt otroligt vilken växtkraft det finns i de där små fröna😊
  Tack för inspirationen

  SvaraRadera
 5. Ja det är verkligen helt otroligt vilken växtkraft det finns i de där små fröna😊
  Tack för inspirationen

  SvaraRadera
 6. Otroligt att det kan vara så varmt i drivbänken. Visst är det endå otroligt med våra årstidsväxlingar. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 7. Älskar att titta på vinter resp. sommarbilder, det är svårt att fatta att det kan bli en så stor förändring på samma plats :)Vi har också fått mer snö men inte så mycket som ni. Nu hoppas jag att det inte kommer mer för nu vill jag ha vår i trädgården men jag vet ju att det fortfarande är vinter så det är ju bara ett önsketänkande:)Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 8. Visst är vår natur en härlig gåva. Och hjälper vi den så blir den än mer tacksam och ger ännu mer tillbaka. det är det där sista vi längtar till nu i kylan tur att vi vet att det kommer.
  Ha en bra söndag
  kram Meta

  SvaraRadera
 9. Det är verkligen förunderligt vad som kan komma ur små små frön, ibland hela träd.
  Både vinter- och sommarbilderna är fina, men jag vet ju vilken jag gillar bäst.
  Här har vi också vinterbilder utanför fönstret. / Britt

  SvaraRadera
 10. Ja, herregud vilken skillnad. Härligt att ha sådana motivationsbilder när vintern håller kvar sitt grepp. Här blev det bara blött av gårdagens nederbörd.
  Det ser ut som dina små höns väntar på att bli insläppta i härligheten! Kram Merja

  SvaraRadera
 11. Ja, inte är det så roligt med snöfallet men det ger trots allt lite påfyllning av den nödvändiga fuktigheten i marken och gör att vi kanske är något bättre rustade när torkan kommer - för det gör den.

  Kram!

  SvaraRadera
 12. Skillnaden är slående och nästan ofattbar. En varmbänk måste vara bra att ha.
  Kram

  SvaraRadera
 13. Den sista bilden ger en åter framtidstro för så är det att med ens så blir det grönt igen och det brukar gå med en väldig fart när det väl börjar.Ha en bra Söndag/Margareta

  SvaraRadera
 14. Den sista bilden är super härlig, ser ut som att hönsen väntar på att få komma in.
  Ha det fint!
  Marika

  SvaraRadera
 15. Ja, det är verkligen förunderligt, jag slutar faktiskt aldrig över att förvånas, att det kan bli så där himla fräscht och grönt, och uppväxt på några månader! Naturen är god!!
  Vilket maffigt växthus ni håller på att bygga! Hoppas det löser sig med taket så att det inte regnar in i fortsättningen, det vill man ju inte!

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 16. WOW så fint i ditt trädgårdsland! På olika vis bara beroende på årstid.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 17. Det finns så mycket kraft i småsmå frön. Längtar verkligen efter den gröna årstiden. Men älskar den hör tiden också närma får planera och drömma!

  SvaraRadera
 18. 26 grader! Wow. Där hade jag krupit ner. Så mycket snö ni har fått. Men nu är det inte många veckor kvar innan våren faktiskt kommer på riktigt. Hurra så skönt!
  "Great minds think alike" heter det väl. Jag hade redan planerat in ett litet besök hos sköldpaddorna idag. Kul att vi var inne på samma spår. Hihi.
  Ha det riktigt bra!

  SvaraRadera
 19. Oj, vad det växer och frodas i ditt trädgårdsland. Inte mycket fär g på vinterbilden, men desto mer på sista bilden.
  Kram!

  SvaraRadera
 20. Coolt med varmbänk :D Du har ett så otroligt fint grönsaksland så jag nästan svimmar ! Det är ju vackert tom när det är tomt och det är vinter ! Härligt med ordning och reda, olika strukturer och höjder...vackert inhägnat och med en liten grind....Kram Elisabeth

  SvaraRadera
 21. Ja, att det kan bli så grönt och frodigt går inte att förstå! Därvidlag bor vi i en fantastisk del av världen! Tänk att det är så varmt i din odlingsbänk redan! Jag fick sån lust att sätta igång med odling trots allt, jag tänker på att vi nästan ingen jord har......det hade varit roligt! Så söta hönsen är!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 22. Ja, att det kan bli så grönt och frodigt går inte att förstå! Därvidlag bor vi i en fantastisk del av världen! Tänk att det är så varmt i din odlingsbänk redan! Jag fick sån lust att sätta igång med odling trots allt, jag tänker på att vi nästan ingen jord har......det hade varit roligt! Så söta hönsen är!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 23. Underbar jämförelse på din fina och strukturerade odling en snöslaskig dag som denna. Lätt att glömma hur frodigt det kan bli. Lilla grinden var smart och upphängda rådjurskallen också. Själv formar jag bambirumpor av otvättad fårull och ståltråd och hänger i naturlig höjd lite överallt. Det är första året jag gör så Ska bli spännande att se resultatet i vår. Än så länge har jag inte sett några rådjur i trädgården.
  Ha en bra vecka!
  Luna

  SvaraRadera
 24. Helt otroligt! Mer talande före och efter-bilder får man nog leta efter. Fick gå tillbaka och dubbelkolla om jag läste rätt.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 25. Vilken vår/sommarlängtan jag fick nu:) Tänk vilken växtkraft på några månader, härligt att se skillnaden.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 26. Vilket fantastiskt köksland du har. Verkligen beundransvärt och det går nästan inte att känna igen sig från snöbilden till sommarbilden. Jag undrar om du har nåt bra tips om vart man får tag i de fina störarna? Tex de som sitter och håller upp bågen vid ingången. Kram Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Störarna är hässjestörar/krakar. Känner du till nåt mindre nerlagt jordbruk, finns det säkert såna under nån luta eller håll utkik på Blocket. De brukar kostar 5-10 kr stycket.
   Lycka till!
   /Anette

   Radera
 27. Din köksträdgård är verkligen fantastisk!
  Ha en fin vecka!
  Kram
  Jenny

  SvaraRadera
 28. Du anar inte vad du inspirerar mig! Är på gång med min köksträdgård men har ännu ingen varmbänk. Ska försöka få till en portal i år, det ser så trevligt ut.
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 29. Visst är det makalöst vad fort det går!??
  Verkligt härligt att tänka på och påminna sig själv om att njuta varje dag!
  Jag verkligen älskar dina HönaPönor men funderar på hur du kan ha dem lösa i trädgården! Mina gör inget annat än gräver runt och skulle förstöra min rabatter på en dag eller så....

  Ha det gott!

  //Veronica

  SvaraRadera
 30. Känns alltid lika skönt att se bilder på vad vi är mitt uppe i om bara några månader. :)
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 31. Ja, nu gäller det att börja förbereda årets skörd!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 32. Verkligen en fantastisk köksträdgård! Man kan knappt tro att det kan bli så grönt och frodigt på några månader, men snart är vi där igen:-)
  Kram Titti

  SvaraRadera
 33. Flotte bilder av trädgårdslandet vinter som sommer :-) Det ser flott ut, både i snø og sommersol! Det er helt utrolig for en forskjell noen måneder gjør i naturen
  Ha en fortsatt riktig fin dag.
  Stein

  SvaraRadera
 34. Dina amplar ger odla-på-höjden ett nytt "ansikte". Finurligt. Samma vy på sommar & vinter är ALLTID så roligt att se och jämföra. Jag är lika förundrad varje år att det ur ett pyttelitet frö kan komma så mycket, att det i detta lilla frö kan finnas all information om hur växten "ska bära sig åt" när den växer och utvecklas. Magiskt!
  /Eva Linnea

  SvaraRadera
 35. Så roligt att få se ställningarna i vinterskrud! Det ser underbart ut. Härligt med amplarna mitt i. Fantastiskt med varmbänken. Skulle gärna vilja göra en sådan någon gång, men tycker inte riktigt att jag har plats. Inbillar mig att det tar rätt mycket utrymme. Men kanske går det att göra en mindre variant lite närmare värmen ...

  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 36. Usch så mycket snö ni fick! Här övergick det raskt i regn. Men flingorna var stora dassalock och vi sa flera gånger att det var tur att det började regna annars hade det nog lagt sig en meter minst...
  Det är fantastiskt och man blir lika förundrar varje gång man ser vinter och sommar bilder. Denna makalösa växtkraft! Underbart!
  Allt gott!
  Milla

  SvaraRadera
 37. Tråkigt för dig men jag gillar bilden. Strukturen blir så tydlig. Och jag går i strukturtankar.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera