onsdag 17 februari 2016

Växthusbygge 6

Växthusbygget har stått stilla sen innan jul, men jag har låtit en bygglampa med LED-ljus stå kvar och lysa upp nattetid. Så länge det inte finns några växter där funkar det sen får jag förstås släcka. Gillar att det finns nåt att titta på mot skogen och inte bara ett svart hål.En bra dag börjar med en frisk promenad och färgsprakande soluppgång.I Förgrunden syns locket på varmbänken där hästgödseln börjat brinna och alstra värme. Snart kan jag lägga på jord och plantera ut förgrodda plantor.
Något som oroar mig lite är att minsta lilla regn orsakar rejäla vattenläckor och pölar i växthuset. Det regnar helt enkelt in. Leverantören som också har monterat, menar att detta är helt normalt, att det tar ett antal månader för gummilisterna mellan profilerna att sätta sig och sluta tätt.
Nån som har liknande erfarenheter?

Allt gott


51 kommentarer:

 1. Så fint det blir. Nä inte ska det väl regna in. Hoppas det löser sig. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Visst är det skönt med ljuspunkter utomhus. Att skapa ljus i trädgården var något av det första vi gjorde när vi flyttade hit till Getingstorp.

  Det är ett härligt, maffigt växthus du har att "leka med" framöver.

  Helt normalt att det regnar in i växthuset ? Icke. Vi har i a f inte haft några såna problem, men vi byggde ju vårt själva och har inget listverk som i ert.. Hoppas dock att leverantören har rätt och det slutit tätt innan sommarsäsongen börjar.

  SvaraRadera
 3. wow, det är verkligen maffigt, ert växthus, och så snyggt. Hoppas att ni får ordning på det där med vattnet!

  SvaraRadera
 4. Mycket fint. Är det stomme av trä eller aluminium? Låter oavsett inte rätt att det läcker in, om inte vädringen är öppen. Hur många kvadrat är det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kräv att de rättar till felet. Dokumentera alla fel. Fast d ett gör du säkert redan. :-)

   Radera
  2. Kräv att de rättar till felet. Dokumentera alla fel. Fast d ett gör du säkert redan. :-)

   Radera
 5. Nä, det tycker jag verkligen inte låter rätt?

  SvaraRadera
 6. Förstår att du oroar dig, det låter konstigt att det regnar in i ett nytt växthus :( Hoppas verkligen att det löser sig. Kram/Monne

  SvaraRadera
 7. Så vackert det är ert nya växthus. Låter konstigt tycker jag också att det läcker men jag kan ju inget om växthus.

  SvaraRadera
 8. Så jättefint ert växthus. Jag har ingen erfarenhet om växthus, men kan nog tycka att det låter lite märkligt att det regnar in. Hoppas det löser sig.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 9. Det ska inte regna in! Aluminiumprofiler "sätter " sig inte med tiden utan ska tätas från början med gummilister! Jag vet att Classicum har rätt dåligt rykte när det gäller kvaliteten på profilerna (och annat).
  Hoppas du kan få rättelse, var det deras montörer som satte ihop växthuset?
  Allt gott!Laila

  SvaraRadera
 10. Kan inte tänka mig att ett sånt bygge ska "sätta sig". Hur skulle det se ut i längden?! Det verkar ju inte droppa lite heller utan bildar rejäla pölar. Där får du nog ifrågasätta om det fortsätter. Tråkigt när växthuset i övrigt är som en dröm. Hoppas verkligen det ordnar sig!
  Kram
  Birgitta

  SvaraRadera
 11. Vilken dröm! Åh, vad du måste vara sugen! Men det där läckaget får du nog påtala i lite större bokstäver! Jag tor INTE det "sätter sig"! Fy för krångel.
  Allt gott!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 12. Så otroligt vackert växthuset är, rena drömmen! Men det låter konstigt att det ska sätta sig, kanske är det så för trästommar, men metall rör sig ju inte på samma sätt. Vårt växthus är ju av billigare sort, men det har aldrig läckt in på det sättet. Hoppas du får ordning på det.
  Kram Titti

  SvaraRadera
 13. Så vackert vinterluften i växthusen och på himlen! Angående läckorna, så nej, varför i hela friden skulle ett aluminiumväxthus sätta sig?! Vad menar de ska hända för att det ska sluta läcka in? Hoppas verkligen ni får rätsida på problemet.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 14. Åh,vad fint det avtecknar sig mot skogen och himlen :) Nje...inte ska det regna in ! Och som många andra sagt så sätter sig inte en aluminiumstomme..däremot kanske gummilisterna sväller lite sen när det blir varmare...det kanske är det de menar ? Men då skulle det ju innebära att regn och snö blir ett problem för er varje höst och vinter...hm ...Oj, vad skönt att det var deras egna montörer som satte upp det då ! Då kan de inte skylla på er ;) Men jag har ju inget växthus än så...vad vet jag egentligen :D

  Det löser sig säkert ! Det är väl nån slags garanti ?
  Kram
  Elisabeth

  SvaraRadera
 15. Jag är så nöjd med mitt nya växthus, men ditt slår det med hästlängder. Så fint mot den himlen.
  Det regnar in i vårt också, mer än i det förra. Eftersom vi har alminiumprofiler undrar jag om de "sätter sig", det trodde jag bara trä gjorde.
  Men vi har pölar vi också. Vi ska inte ha några möbler i vårt, så det gör mindre. / Britt

  SvaraRadera
 16. Ditt växthus är det ultimata växthuset, så fantastiskt vackert och med lite ljus i nu när det är mörkt är ju att det ser ut som ett smycke!
  Är det trä eller aluminium som huset är gjort av? Hur som helst så tycker jag som du, inte ska det väl kunna vara normalt att det regnar in.....jag hade nog pratat med dom lite mer jag, för det måste väl vara lättare att rätta till det nu än senare om det inte ska vara så.
  Men, igen, jösses så vackert det är!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 17. Vilket drömväxthus men låt dig inte luras av leverantören, att det med tiden ska laga sig själv låter inte rimligt. Stå på dig och var tuff.
  Kram

  SvaraRadera
 18. Så vackert växthus! Så roligt det måste vara att få fixa i ordning i detta. Det låter jättekonstigt att det skulle vara normalt att det regnar in!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 19. Så vackert växthus du fått - det måste vara fantastiskt vackert att kika ut på det på kvällen när det upplyst.
  Hoppas du får ordning på läckaget - kan inte tänka mig att det skall vara normalt att det regnar in. Vårat är ju av trä och egenbyggt och det har aldrig varit något problem när det regnar.
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 20. Snacka om en väl tilltagen ljuslykta! ;o)
  Härligt med växthuset, men förstår att du oroar dig för läckaget. Själv har jag ingen erfarenhet o kunskap kring sådant här, men instämmer med vad som sägs i de andra kommentarerna: Nog värt att kolla upp detta. Hoppas allt löser sig till det bästa.
  kram
  /Katarina

  SvaraRadera
 21. Hoppas att läckorna ger med sig. Jag tycker i och för sig att det är en konstig förklaring du har fått. Det SKA INTE läcka om gummilisterna är rätt lagda. Jag har också haft läckor men då har gummilisten inte suttit rätt. Har aldrig hört att dessa skulle ta månader att "sätta sig"? Nu är ingen expert och det är kanske något helt annat med ditt växthus än i mitt.
  Vacker att se på i alla fall!
  /Anja

  SvaraRadera
 22. Hoppas att läckorna ger med sig. Jag tycker i och för sig att det är en konstig förklaring du har fått. Det SKA INTE läcka om gummilisterna är rätt lagda. Jag har också haft läckor men då har gummilisten inte suttit rätt. Har aldrig hört att dessa skulle ta månader att "sätta sig"? Nu är ingen expert och det är kanske något helt annat med ditt växthus än i mitt.
  Vacker att se på i alla fall!
  /Anja

  SvaraRadera
 23. Fick ett kuvert på posten idag:) Tack snälla, snälla du - så vackra!! Älskar kort och tillhör även den utdöende rasen som gillar att skriva för hand. Får jag passa på att fråga vilket klister du använder för att få spetstyget att fastna på pappret? Har köpt material för att (äntligen) börja skapa egna kort men detta är något som fått mig att klia mig i huvudet - vilket lim man ska ha alltså.
  Glad för att du tyckte om tvålarna:) Den hjärtformade, råsa tvålen innehåller inte getmjölk utan "bara" vatten (skrev fel där). Ha det gott och tack igen! Kram/Annelie

  SvaraRadera
 24. Gummilisterna ska inte läcka om de sitter rätt. Det är min erfarenhet från jobbet där vi sätter gummilister i båtar och det få minsann inte läcka. Det är ju yrkesfolk som har monterat ditt växthus så jag tycker nog du ska prata med dem igen men kika först lite hur listerna sitter där det läcker.
  Lycka till!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 25. Wow, vilket snyggt växthus!! Det kommer ju att bli toppen, hoppas du får ordning på läckorna, men det ordnar sig säkert. Kram Katarina

  SvaraRadera
 26. Så fint ditt växthus är, hoppas det ordnar sig med läckan.
  Ha det gott!
  Marika

  SvaraRadera
 27. Vilket fantastiskt växthus ni får Anette!!! Annat än mitt lilla pluttiga. Tänk vad mycket roligt du kan odla. Vad spännande!
  Kram Milla

  SvaraRadera
 28. Mmmmmmmmmmmmmmmmm, det våras!!!!
  Kram

  SvaraRadera
 29. Det är så stort och vackert ert växthus! Förstår att du känner dig oroad, men jag hoppas leverantören har rätt i det de säger. Skönt ändå att ni tagit in en firma som gjort jobbet, för skulle det vara något fel så måste de komma och åtgärda problemet.
  Önskar dig en fin dag (tänkte skriva vinterdag, men det verkar inte vara så värst mycket vinter hos dig)
  Kram Annica

  SvaraRadera
 30. Oj vilket stort och fint växthus, där blir det väl mycket odlingar . Jag tror inte det skall läcka in, det har jag inte hört tidigare. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera
 31. Vad härligt och så fint det är. hoppas verkligen att det rättar till sig mitt läckte inte in vatten så där. Kanske kan det vara så som de säger men jag är nog lite skeptisk mot det. Du får vänta och se när värmen kommer.
  Ha det gott och njut förvåren och alla bakslag
  Kram Meta

  SvaraRadera
 32. Hej!

  Det där låter skumt tycker jag. Gummilister sitter ju som bäst från början men krymper efter ett tag.Vi har bytt alla lister på mitt stora växthus med det är ju 11 år. Det har aldrig läckt någonsin. Bara kondens. Läcker det vid muren också? Det var inte lite och vad händer när det fryser? Jag förstår din oro.
  Alltid är det något.
  Hoppas leverantören har rätt annars blir det andra bullar misstänker jag.
  Lycka till
  Annika

  SvaraRadera
 33. Åh vad växthuset blir fint! Men usch va trist med vattenpölarna. Har också
  aluminiumprofil i mitt lilla (10 kvm)och där droppar det också in ibland. Så irriterande, även om det bara är några droppar.
  Vi monterade själv vårt, men några gummilister har jag inte ens minne av att skulle ingått. Vi fick bara upplysning om att använda silikon.
  Hoppas det ordnar sig! h. Malin

  SvaraRadera
 34. Ur tjusigt!!!! Tycker som övriga att det inte låter riktigt med att det regnar in... Stå på dig! Dom får ingen bra reklam här i alla fall;))
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 35. Växthuset är såååå fint! Jag älskar mitt växthus, men ärligt talat är jag lite avundsjuk på ditt. Hm, jag kanske kan ha två? :-)
  Ber om ursäkt för att jag inte har svarat på din fråga om våra hönsplaner. Det har varit lite mycket ett tag... Hur som helst vill jag jättegärna ha nya hönor. Men den här gången ska jag göra annorlunda. Jag vill ha någon annan sort och huset ska vara helt annorlunda. Att chansa med samma hus igen ger jag mig inte på. Sen funderar jag också på att ha dem frigående, men där måste ju grannarna få vara med och tycka.

  SvaraRadera
 36. Hej igen!
  Vill bara säga att jag länkat till dig i mitt sista inlägg! Hoppas OK. Jag har berättat om "lidmuttern" och även tipsat om odlingsstickorna.....
  Kramar

  SvaraRadera
 37. Det är så galet vackert!!
  Men jag tycker oxå det låter väldigt konstigt att det ska läcka in!??
  Om jag vore du så skulle jag gå till en försäljare och låtsas vara intresserad av ett växthus och stäla tusen frågor och ställa frågan att du har hört att det kan läck första tiden och höra vad försäljaren svarar på det.....

  Ha en skön helg!

  //Veronica

  SvaraRadera
 38. Det är så vackert så det finns inte.
  Vilken dröm, så himla kul!
  Det är verkligen min dröm att bygga ett stort växthus som man i stort sett kan bo i!
  Det ska bli så kul att se när du börjar odla :)
  Hoppas du har en mysig kväll :)
  Kram Jessica

  SvaraRadera
 39. Förstår att du nu bara väntar på att få 'inreda' i växthuset, det ser väldigt fint ut
  och stort. Soluppgång är sällan jag ser vid just denna tidpunkt, jag är ju en nattuggla.
  Jag vet inget om nya växthus men en sak vet jag att läcker det in mer eller mindre,
  är det verkligen något galet. Jag skulle aldrig godkänna deras svar, nix !
  Vad trist att sådant ska behöva hända, vem har tid att 'bråka' men betalar man stora summor för något så ska det fungera utan läckage i taket.
  Läs på google om någon haft problem med det.

  Hoppas det fixar sig,kram/ Eva

  SvaraRadera
 40. Gratulerer med et superfint drivhus! :) Vakkert1 Så heldig du er. Det ordner seg nok etter hvert med vannlekkasjene. Det blir spennende å se hva du fyller det med.
  Kos deg med drivhusene dine! Er det virkelig 6 stykker du har?
  Klem fra Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, nej inte sex växthus, inlägg nr 6 om bygget.
   Kram Anette

   Radera
 41. Vilket vackert växthus!!! Hoppas ni får det tätat. Borde inte vara så svårt tycker man.
  Ha en finfin helg!

  SvaraRadera
 42. Vilket fantastiskt vackert växthus! Får jag fråga hur stort det här? Jag går som jag skrivit tidigare i tankar om ett växthus. En av saker jag inte riktigt bestämt mig för än är kvadratmeterytan. Vill att det ska vara en yta där man också kan sitta och njuta. Ha en fin lördag. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är 30 kvm och inte en kvm för stort!
   /Kram Anette

   Radera
 43. Hej igen!
  Rolig kommentar från dig och din man som kom intjoande! Jo, Land Rovern har vi inte längre, det blev för många bilar här till slut, men varför vi inte behöll den kan jag väl inte riktigt förstå heller! Hade gärna velat haft den kvar. Kan ha att göra med att vi hade andra bilar vi också och ville dra ner på bilbeståndet - här finns nämligen ingen som grejar med bilarna, dom skall bara gå och fungera och nån gång tvättas dom.....och så lämnas in på service och det drog iväg nåt fruktansvärt och sen vi flyttade hit till landet fick vi köra så långt för att få det gjort.....Men jag hade som sagt, gärna haft min gamla pansarvagn kvar! Hälsa gärna mannen det! Är avundsjuk på hans! Kramar

  SvaraRadera
 44. Woooow vilket vackert Växthus!!
  Hoppas att det löser sig så att det inte regnar in.
  Har aldrig hört att det kan regna in från början och att det sedan "läker av sig själv" .... Låter mycket konstigt! Stå på dig och hör dig för hos andra försäljare och växthusägare. Lycka Till!
  Trevlig Helg!

  SvaraRadera
 45. Växthuset är verkligen fint men förstår att du oroar dig över vattenläckaget. Har tyvärr ingen erfarenhet alls av detta men tycker att leverantören bör veta och att de inte skulle våga säga så om det inte stämde. Det ger sig förhoppningsvis snart med vätan. Jag kan se det framför mig fullt av växter. det blir som en djungel för det är ju så stort och fint.
  Ha en fortsatt fin helg! Anna-Karin

  SvaraRadera
 46. Skikkelig vakkert veksthus! Jeg er enig med de fleste andre svarene. Aluminiumsveksthus setter seg jo ikke...? Jeg har et aluminiumsveksthus selv - og kan faktisk oppleve at det regner inn, men det er fordi taklukene har automatisk lukeåpner. Om det regner og blåser, kombinert med at lukene står litt åpne kan det regne inn, men ikke til vanlig. Jeg håper du får løst dette fort :-) Eventuelt at du finner ut hvor det lekker og tetter med våtromssilikon?
  Ha en fortsatt fin dag
  Stein

  SvaraRadera