fredag 3 maj 2019

Avhärda

Inlägget är flyttat till Ätliga trädgården

10 kommentarer:

 1. Vilken underbar växtglädje det finns hos dig. Den inspirerar mig fastän jag är sen i år,vilket nu har visat sig vara bra med tanke på nyfallen snö och köldgrader. Lycka till med kursen och alla plantorna.
  Trevlig helg önskar Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt på bilderna klarat sig bra under väv i natt när det varit -4 grader, men det har haft nån vecka på sig att avhärda. Jag är också sen med en del. Har precis satt kålen och ärtorna har jag inte börjat på. Pumpor och squash sår jag i slutet av maj, början juni. Har till och med sommarblommor jag inte sått ännu, men det kommer.
   Trevlig helg
   /Anette

   Radera
 2. Oj Oj så många plantor. Jag är dålig på att avhärda, men det kanske är värt besväret. I år ar det grott dåligt hos mig så jag ar varit tvungen att så om. Alla blomkålsplantorna dog när jag flyttade ut dem i växthuset (med värme) Har sått om dom oxå men det vill inte gro. Om jag bodde närmre så skulle jag åkt på kurs hos dig. Trevlig Helg! Kraaam Pia

  SvaraRadera
 3. Ja, nu är det en period som det bärs ut och in med vippande brickor och lådor fullastade med plantor. Glömde en låda ut en natt - det gick bra och det var tur att det inte var natten som var då jag vaknade till dalande snöflingor.

  SvaraRadera
 4. Jag springer ut och in med mina växter när de ska avhärdas. men har ju inte alls de mängder med plantor som du har. Men tack för alla bra tips.
  Trevlig Helg!

  SvaraRadera
 5. Hej Anette!
  Det gäller att ta hand om växterna, det ligger mycket jobb bakom. Det snöade för fullt i natt och marken var vit, när jag vaknade. Tur att jag bäddade om mina växter i växthuset.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 6. Som vanligt blir jag både imponerad och inspirerad av ditt inlägg Anette. Det är mycket jobb med avhärdning och det gäller att ta till många knep. Du bjuder på så många bra tips, det med drivbänken t.ex.. Och så bra att du även nämner växterna man köper. Jag har råkat ut för samma sak, tagit för givet att dom är avhärdade men det har dom ju inte varit.

  Önskar dig en skön helg!
  /Anita

  SvaraRadera
 7. Åh ja det tänker man inte på...bra tips som jag ska tänka på! Önskar dig en fortsatt fin lördag :)
  Kram Titti

  SvaraRadera
 8. I år har jag tokslarvat med omskolning, avhärdning och annat som jag brukar göra. Men ibland får man prioritera och den här säsongen kommer många växter få klara sig själva under de betingelser som är :)

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 9. Mmmm, det där med avhärdning är ett pyssel. Jag vintersår så mycket som möjligt för att det ska vara "ute från start" och för att slippa bära fram och tillbaka. Mina sådder är inte lika omfattande som dina men det där med logistiken och bra platser är inte lätt. Jag tycker att du verkar ha löst det jättebra.

  SMHI "lurade" mig i år och från början såg det inte ut som om vi skulle få det kallare än fem grader här, men sen ändrade de prognosen och landade till slut på tre frostnätter. Jag hade då planterat ut en del i trädgården som fått stå ute dagtid ett tag innan....... de plantorna uppskattade inte frostnätterna .... Hrmmm!!!

  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera