lördag 8 juni 2019

Lite grand från ovan

Mannen hyrde en lift för att måla huset och jag passade förstås på att fota från ovan.



Gräsrundeln fungerar som ett torg där det händer lite av varje och många funktioner är samlade runt. Just nu skolar jag om frösådda perenner, planterar ut det sista förgrodda och diskar monstruösa mängder krukor.


Framför växthuset till vänster, men bakom häggmispeln odlar jag i fem pallkragar, oftast olika projekt för tidningar, så även i år.

Bakom vita växthuset ligger Ätliga skogsbrynet där jag skapar ett mer självskötande område med fleråriga grönsaker, bärbuskar och nötter.

Mellan växthusen, men bakom staketet rör vi runt ordentligt mellan flyttblocken. Täcker med tjocka lager tidningar och fyller upp med schaktmassorna vi gräver bort när vi grundar för stenmuren. Hit ska sen massor av strutbräken, mängder av ramslök, humle, nävor och annat skoj flytta till ytterligare ett ätligt område som ska få förvilda sig.

Sen kommer Lilla växthuset som ligger i Snigelfortet. En lådodling med bockad plåtsarg som hindrar fritt inflöde av marodörer.

Närmast i bild zinklådor med luktärtor och Mor Kristins buskbönor på insidan.

Det är på dessa ytor jag rör mig mest, ilar hit och dit mellan olika stationer. Arbetsrummet med ståbord, vatten, krukor, jord, hinkar, kannor, nässelvatten och annat ligger inramat av växter vägg-i-vägg med lilla växthuset på baksidan. Bord och stolar används mest som avställningsytor. När vi fikar eller har gäster sitter vi på andra ställen i trädgården, gärna under äppelträden eller kanske i lusthuset.




Nu har jag vridit lite grand på korgen och befinner mig ovanför syrenbuskaget som delar av mot huset och högt över äppelträden. Under grönskan där ner finns umgängesytor och rabatter, även om det är svårt att tro från denna vinkeln. Huset är nyfärgat.





Så här ser jag ut när jag roar mig i luften och så ser ni vyn mot garagen och parkeringen som jag aldrig visar annars.

Liften styrs med en joystick och den går att "köra" hur som helst åt alla håll. Även korgen går att vrida. Riktigt kul mojäng! Trixet var att manövrera under ledningen eftersom det blev tajt mot syrenerna, men jag fixade det med.


Allt gott


Instagram @atligatradgarden
Länksamlingen TrädgårdsFägring



17 kommentarer:

 1. Hej Anette

  Vilken Kul grej, Bra när huset ska målas.
  Och du fick super bilder från en annan vinkel!

  Ha en trevlig pingst

  SvaraRadera
 2. Man kan säga att du är högt uppsatt.
  Ingen höjdskräck att tala om...

  Kulturtanten.

  SvaraRadera
 3. En sådan lift skulle behövas här också, huset behöver förskönas. Men bara att se på hela sin härlighet från ovan, bara det, wow,wow. Så himmelens vackert och välskött du har det Anette! Jag är full av beundran. Vilket knog men säkert ett knog som du älskar!
  Tack för titten uppifrån! Jag ska ta mig dit igen en stund och bara njuta över din hela härlighet!

  SvaraRadera
 4. Hej Anette!
  Så kul att se din trädgård från ovan. Ser fint ut.
  Trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 5. Er trädgård är vacker även från ovan. Att måla om är ett slitgöra, men det blir så bra när det är klart. Vi håller på att byta fasad, och det är stor skillnad på det gamla och det nya. Önskar dig en fin avslutning på denna helg!

  SvaraRadera
 6. Det känns annorlunda mot hur jag kommer ihåg verkligheten men båda är så snygga och det är så välplanerat. Jag gillar många av dina lösningar och sambandscentral var ett träffande ord :)

  Har fått bekräftelse på plats nu så jag försöker maila i dagarna...

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 7. Men sååå härligt du bor och vilken lycka att du kunde utnyttja liften att ta några kort!
  Men inget för den höjdrädda!!!
  Ha en fin vecka!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Så häftigt att få se sina ägor uppifrån. Så fint ni har det. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 9. Inte drönarbilder alltså. Så vackert det är med växthuset och det gröna torget. Härligt med nymålat hus.
  Vi hyrde en sky lifty när vi fällde några stora träd på tomten. Den var inte alls lättmanövrerad och hade dessutom egenheten att plötsligt stanna i oönskade lägen. Det blir noggrannare research vid ev. kommande hyrtillfällen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den låste sig i ytterlägen och man fick gunga lite och trixa för att komma igång igen. Sånt som ger livet spänning!
   /Anette

   Radera
 10. Hej Anette!

  Att se trädgården från denna upphöjda vinkel är säkert en upplevelse. Strukturerna framträder på ett helt annat sätt, fina bilder.
  Jag gissar att du inte är i närheten av att vara höjdrädd..

  Kram!

  SvaraRadera
 11. Beundrar dig som vågar dig på att stå så högt i korgen och dessutom manövrera den helt själv! Och jättekul att få se din trädgård ovanifrån!! Jag är ju hemskt höjdrädd så dom enda gångerna jag sett min trädgård ovanifrån var när jag flögs med helikopter till sjukan i Visby, men då var jag så dålig att jag visserligen tänkte att jag skulle titta - men var tydligen avsvimmad så jag missade allt annat än trädtopparna i kohagen. Sen hade vi en kompis här som flög med sin lilla apparat och då fick man ju se lite bilder, mycket trevligt.
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 12. Imponerande! Både av din fantastiska trädgård med alla odlingar och att du vågade stå så högt i korgen. Jag hade nog behövt öva mig. Stegar är inte min grej riktigt men kanske tryggare i en lift. Kul att se från ovan blir ju så annorlunda perspektiv.

  Kram Annika

  SvaraRadera
 13. Jag skrattade gott åt att liften stod så långt ifrån huset ni skulle måla, men sedan läste jag att det redan var klart :-) Smart att utnyttja kranen till att ta höjdarbilder!
  Själv skulle jag aldrig våga åka upp i den, hade nog skickat kameran med maken ...

  SvaraRadera
 14. Vilken smart idé! Härlig vy uppifrån! Ni har en fantastisk trädgård och jag minns fortfarande med glädje när vi hälsade på :)
  Önskar dig en fin sommar!
  Kram

  SvaraRadera
 15. Hej! Nu testare jag med en annan web-läsare och då verkar det som om jag kommer åt att kommentera ��
  Fantastiskt att se huset med omgivningar ifrån ovan, då förstår man planeringen av ytorna mkt bättre. Hur många kvm är den inhägnade köksträdgården, ditt snigelfort? Den är så väl genomtänkt och ser så härligt frodig ut. Tack för presentationen �� Mvh, Eva-Marie

  SvaraRadera
 16. Hej jag är Allison Howarts Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskastan och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskramen som hjälpt mig med mitt eget problem. email: ogagakunta@gmail.com du kan maila honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall eller vad är han på +2348069032895
  1) kärleksspell
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässa Spells
  4) Äktenskapsstavar
  5) bindande stavning
  6) Breakup Spells
  7) Förbanna en förälskad älskare
  8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
  9) vill tillfredsställa din älskare
  Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
  ogagakunta@gmail.com

  SvaraRadera