tisdag 22 juli 2014

Två brev

Det kom två brev och det på samma dag, vilken lycka! Jag blir glad bara av att få nåt i lådan som har handskriven adress. Anade vad det kunde vara i det ena, vissa inköp har nämligen gjorts, men det stora med stjärnorna var en total överraskning... 
 


 ... en hemlig vinst från rara Malin med bloggen malinochbilder.blogspot.com
 Så mycket roligt, omsorgsfullt förpackat. Jag blev så himla glad! Tack snälla Malin! Kanske inte alltid man till fullo får användning för en fin vinst, men här kommer allt väl till pass. Doftpåsarna med kanel, nejlikor och lavendel har hittat till linneskåpet, pysselmaterialet blir bra till höstens kransar och dekorationer, bast går alltid åt i trädgården och grodan, ja....


... han vaktar tomatplantan i köksfönstret. Det är någon som norpar hela tiden... Lilla busken är översållad av pyttesmå blommor som jag handpollinerar med en fjäder, så snart blir det fler tomater att hålla reda på.


Det andra brevet...


 ... ett köp från Tradera som jag har tänkt ska göra mig odödlig eller åtminstone pigg och alert. Växten går under smeknamnet Odödlighetsört, riktiga namnet är Gynostemma eller Jiao Gu Lan.
Örten är välkänd av lokalbefolkningen i södra Kina och i stora delar av Asien. Innehåller en mängd saponiner, ämnet som även ger Ginseng dess effekter. Innehåller även vitaminer och andra anitoxidanter. 
Så nu är det bara att vänta tills de små skotten rotat sig. Sen ska det minsann kokas te så det står härliga till. Hoppas det inte smakar allt för illa. 

Nån som har provat?

Ha det fint

29 kommentarer:

  1. Grattis. Odödlighetsörten har jag hört talas om. Att du vågar!

    SvaraRadera
  2. Grattis till vinsten. Jättepraktiska vinster.
    Lycka till med Tradera-växten. Tänkte också gå in och buda där har sett ut en växt jag vill ha.
    Sommarkram från Anne-Lie

    SvaraRadera
  3. Så himla kul med en sådan växt! Och spännande med två brev på samma dag! Här dimper det ner mest reklam i brevlådan, inte ens räkningar längre för det sköts ju elektroniskt numera!! Och grattis till vinsten!!
    Ha det bra i värmen! Finas mammis

    SvaraRadera
  4. Så himla kul och spännande att få paket, även om du visste vad det ena innehöll:) Pysselmaterial är alltid bra att ha och den där odödlighetsväxten lät spännande, fast troligtvis smakar den pyton:) Har testat både det ena o andra av olika supernyttiga bär och alla har de smakat skunk:) Hoppas du har mer tur:) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  5. Kul att få paket, annars känns det som om den enda post en får numera är räkningar. Inte dumt då när paketen dessutom hade så trevligt innehåll. Liza

    SvaraRadera
  6. Hört talas om men inte testat. Du får göra det först . Saponiner, då kan du ha den som tvål om den smakar illa ;-)
    Roligt med paket. Som lilla julafton hos dig, då. Så mycket fint. Grattis till vinsten.
    Och så fick jag svar på hur jag ska göra med busktomaten i fönstret som blommar om... pensel fram...
    Saknar tiden då man skrev vanliga brev på fina papper och hade brevvänner. Tänk att det försvann, när mailen o fb o sånt började...
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  7. Vad bra att jag fick veta lite mer om Gynostemman. Fick en planta av en granne i våras, men vet inte så mycket om den. Den smakar inte illa i varje fall....;-)
    Kram Lena

    SvaraRadera
  8. Grattis till vinsten! Den lilla, fina grodan var en riktig höjdare.../Lilla gummann

    SvaraRadera
  9. Jag älskar grodan! Underbar! :-)
    Grattis till vinsten förresten. Hemliga presenter är inte dumt.

    Ha en skön kväll

    SvaraRadera
  10. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  11. härligt med fin-post... och bra innehåll med, toppen!

    SvaraRadera
  12. Så bra att paketet kom fram. Och så roligt att du tyckte om det! :) Roligt att lilla groda får så nytt fint hem :). Kul att pyssel och groda kan komma till glädje hos någon annan nu när jag ska flytta snart.

    SvaraRadera
  13. Härliga brev och paket i din brevlåda... grattis till den fina vinsten! Och den där växten ser spännande ut... har hört talas om den men kom inte ihåg vad den hette...
    Grodan är helt underbar!
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
  14. O, det är sällan man får handskriven post nuförtiden. Förstår din glädje, fantastiskt söta frimärken med blommor på paketet med stjärnor.
    Grattis till vinsten!
    Och tack för din fina kommentar inne hos mig :)

    Ha det gott! Christina

    SvaraRadera
  15. Vilka roliga paket du fick. Klart man blir glad. Den örten har jag inte hört om innan. Du får berätta sedan hur teet smakar. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
  16. Så kul med vinsten i fint paket! Den där växten låter spännande och jag ser fram emot kommande rapportering från dig :)

    SvaraRadera
  17. Men vilket roligt paket du fått och den där växten odödlighet ja jag tackar;)

    På tal om min härdiga basilika jag har också haft mina funderingar då den inte ser ut som basilika gör i affären direkt. Men doften på min basilika går inte att ta miste på (om nu inte mynta doftar likt basilika gör?) Jag är som sagt nybörjare på örter men jag hoppas och tror att det är en basilika jag fått. Ska fråga en "expert" när hon kommer på besök nästa gång;) Men stort tack för din omtänksamma kommentar och klart du ska få följa min lilla örtträdgård nästa inköp hoppas jag blir en härdig oregano för ack vad de doftar gott;)

    Följer din blogg via bloglovin så förvänta dig mer kommentarer från mig framöver;)
    Kram
    Annie

    SvaraRadera
  18. Grattis till vinsten! Det är roligt att få "riktig" post ibland, så länge kuverten inte är bruna, för de kommer bara från Skatteverket eller annan myndighet här i Wales!

    SvaraRadera
  19. Stort **Grattis** till vinsten så skojsigt :)
    Ha en underbar kväll/Kram

    SvaraRadera
  20. Vilken dag, det är inte var dag man har så där god utdelning! Jätteroligt och den lilla grodan är ju för söt!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  21. Så kul med paket med posten! Grattis till vinsten!
    Kram Annika

    SvaraRadera
  22. Ett brev betyder så mycket...att få två på en dag är ju toppen! Och grodan var ju för härlig. Skönt att han vaktar din tomat så inga tomattjuvar kommer nära, jag har nämligen hört att många tjuvar tomater:-)

    SvaraRadera
  23. Taaaaaack! Å vad roligt att det dök upp ett andra paket från dig. Jisses. Men du, jag vet inte vad det är med min hjärna, inte nog med att jag döpte om din blogg i går (rättat till nu) jag hittar heller inte inlägget där du berättar om din jordgubbs- smultronkulle? Eller har jag drömt? Värmeslag? Men OM den finns på riktigt, kan du ge mig en länk dit, och så undrar jag om det är okej att låna en bild eller två till min blogg ochberätta om den. Kram!

    SvaraRadera
  24. Grattis till din vinst:) Det ska bli spännande att följa med din nya växt. Det där med tradera är jag dålig på...man kan göra fynd där har jag förstått.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  25. Grattis till vinsten, visst är det något speciellt med handskriven post. Och paket dessutom! Hoppas att du blir odödlig nu, det låter onekligen spännande!

    Kram,
    Jenny

    SvaraRadera
  26. Stoooort grattis! Vad kul att vinna och att allt kommer till användning och vilken charmig groda! Häftig växt också, blev nyfiken på den :)

    Och vilken kul kommentar hos mig :)

    Kraaaaaaam aka

    SvaraRadera
  27. En bekant till mig brukar säga; nyttan står i omvänd proportion till smaken!!! Hoppas du berättar vidare både om smak och nytta :)

    Tänk så glad man blir för handskrivna paket och kuvert i brevlådan :) Händer inte så ofta nuförtin. Att inte veta innehållet - spännande.

    Kram, Carina

    SvaraRadera
  28. Visst är det härligt med "hemliga" vackra paket som dimper ned så där...!
    Jag som har kommit upp i en ålder då "hämtaren" vaktar bakom hörnet på ett lämpligt tillfälle för att få norpa tanten till sällare trädgårdar borde verkligen få en dos odödlighetste ;-)))!
    Det gör väl inget om det smakar apa! Vad gör man inte för lite odödlighet ;-)))? /Anja

    SvaraRadera
  29. Underbart med små paket när man minst anar det!
    Jag hade ju inte väntat mig någonting eftersom vi "tjejer" i år har kommit överens om att inte ge varandra presenter längre. Men innan dess så fick dom sina när dom var här i våras; Varsin "SUSIES KOKBOK" (en A4-pärm med c:a 70 inplastade sidor med egna recept).
    Så dom tyckte väl att dom måste ge mig något också. Så jag fick en underbar stor "coffeetable"-bok om rosor och så flera förpackningar med rengöringsservetter (som jag önskat mig) - och i morse hade gubben min dukat och tänt ljus innan han väckte mig. Ser ut som om det blir en bra dag.....
    KRAM
    Susie

    SvaraRadera