onsdag 28 oktober 2015

Trädgårdens siluetter

Nu är det inte lätt att få nåt gjort i trädgården framåt kvällningen om man inte vill jobba med pannlampa förstås. När jag som bäst kommit igång med att klippa ner sånt som vält och med att kruka upp amaryllisar som haft sommarlov under häggmispeln, blir det mörkt. Inte sån där långsam skymning som på sommaren utan helt tvärt. På fem minuter är arbetsljuset borta, men himlen lyser vackert och påminner om att det nog blivit lite för lite tid för njutning idag. Går ett varv och spanar efter trädgårdens siluetter.

Amplar i trädgårdslandet

Jätteverbenor

Äppelträd


Är du färdig med höstandet ännu?


Allt gott

31 kommentarer:

 1. Ja det är jag! Helt otroligt, har nog inte inträffat tidigare att jag varit klar före första snön. Återstår att kratta löv där det behövs, långt ifrån alla har fallit.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilka bra bilder! Nej jag är inte klar. Kan man bli det? Men jag tänker nog inte göra så stora insatser längre i år. / Britt

  SvaraRadera
 3. så vackert... härliga tider nu!

  SvaraRadera
 4. Nej inte ärjag färdig. Njuter nog mer än jag donar. En pannlampa skriver jag på önskelistan :)

  SvaraRadera
 5. Mmmm, det är så vackert så det är nästan synd att ens tänka på att göra något annat än att förundras över allt det vackra!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Så vackra bilder du bjuder på! Tack för det.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 7. Härliga bilder" "Höstandet" håller jag nog på med tills snön kommer.
  Hälsningar Anna

  SvaraRadera
 8. Läckra foton. Med ett bra "mörkerseende" så kan man upptäcka att mörkret inte bara innebär mörker. Ett sånt kvällsvarv tror jag gynnar en god nattsömn.

  SvaraRadera
 9. Fantastiska bilder! Det är underbart att ha ögon som ser det vackra, då finns det så mycket att njuta av vid varje årstid. Ha det fint!
  Titti

  SvaraRadera
 10. Inte ens börjat på allvar ännu!!! Det dröjer till mitten av nästa vecka innan jag får tid till det. Hoppas att det inte är för sent då...;-)!
  /Anja

  SvaraRadera
 11. Fantastiskt vackra bilder med magiskt ljus!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 12. Så vackra siluetter! Himlen har fina färger så här års. Om jag är klar? Nix, men hoppas vara det efter den kommande långhelgen. I alla fall mer eller mindre.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 13. Vackert skymningsljus du har fångat. Så vackert röd!

  SvaraRadera
 14. Nej, inte är jag färdig med trädgårdsarbetet men det viktigaste är gjort. Jag håller gärna på hela vintern när det inte är frost, tycker om att småpyssla och fixa. Siluetterna är så fin till den fantastisk himlen, vilken himmel vi haft i höst, underbart!
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 15. Så vackra silhuettbilder! Har också noterat så snabbt det blir mörkt nu. Om jag är klar, både ja och nej. Det finns alltid att göra om man vill. hade tänkt kratta lite och och ta vara på löv till det som behövs.Slänga det sista av sommarblommorna och ta in mer växter. Fast nu har jag blivit förkyld så jag väntar.
  Ha det bra!
  Luna

  SvaraRadera
 16. Jag gillar att det blir mörkare och mörkare fast jag gillar också solen när den skiner dag efter dag. Du känner väl igen talesättet när himlen lyser rosa-röd på kvällarna? Röd hatt - kall natt. Det stämmer alltid. Tack för påminnelsen om amarylliskrakarna. Dom har jag helt glömt bort.../Lilla gummann

  SvaraRadera
 17. Ja, mörkret faller snabbt och dagarna går fort, men vilka dagar vi har. Solsken och relativt varmt och snart november. En riktigt härlig höst! Vackra siluetter med underbara färger på himlen som du fångat på dina stämningsfulla bilder. Färdig med höstandet är jag väl inte, massor med löv kvar att ta hand om, en del tulpanlökar som ska i jorden och så småningom lite kupning kring rosorna..... Bara trevliga sysslor kvar och i det här vädret är det ju ren njutning.
  Ha det gott! Anna-Karin

  SvaraRadera
 18. Läckra bilder! Inte färdig på långa vägar. Här jobbas så länge det är tjälfritt i backen.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 19. Haha, nej, det är inte lätt att hinna med innan det blir mörkt nu när det har blivit vintertid. Men så vackert det är med siluetterna :D

  Ja, mitt jobb är jätteroligt. Inte ett dugg konstigt att du inte visste det - jag började i mitten av augusti. Är fortfarande anställd på tidningen och tjänstledig, men min tanke är att jag ska göra det här nu :D Superkul med ett byte och möjligheten att få göra något annat.

  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 20. Så vackert, men denna vecka har jag inte kunnat gjort något ute. Har jobbat och sedan är det mörkt.... Är som om arbetslusten tar slut när det skymmer ;)
  Kram Lena

  SvaraRadera
 21. Åh så vackert med de där amplarna!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 22. Väldigt vackra bilder i skymningen. Det är ju verkligen så när man är ute och jobbar i trädgården, man märker det inte men plötsligt är det mörkt och man ser inget. Då är det bara att traska in och kanske tända ett ljus eller annt mys. Ha en fin helg. Carita

  SvaraRadera
 23. Vilka vackra siluetter du har fångat mot den underbara himlen! Verkligen vackert! Till och med de tomma amplarna blir som konstverk. Ha en skön helg! Leena

  SvaraRadera
 24. Höstar inte mycket. Det är mest växthus och den lilla köksträdgården som får en putsning. Skönt att boa in sig nu. Fast det märks att det är varmt för säsongen ute bland trädgårdskunderna verkar inte avta direkt. Fortfarande en hel del klipp, gräv och planteringar kvar. Sen ska det bli skönt med en paus:-)
  Vilken underbar himmel du fotat!
  Kram Milla

  SvaraRadera
 25. Höstar inte mycket. Det är mest växthus och den lilla köksträdgården som får en putsning. Skönt att boa in sig nu. Fast det märks att det är varmt för säsongen ute bland trädgårdskunderna verkar inte avta direkt. Fortfarande en hel del klipp, gräv och planteringar kvar. Sen ska det bli skönt med en paus:-)
  Vilken underbar himmel du fotat!
  Kram Milla

  SvaraRadera
 26. Höstar inte mycket. Det är mest växthus och den lilla köksträdgården som får en putsning. Skönt att boa in sig nu. Fast det märks att det är varmt för säsongen ute bland trädgårdskunderna verkar inte avta direkt. Fortfarande en hel del klipp, gräv och planteringar kvar. Sen ska det bli skönt med en paus:-)
  Vilken underbar himmel du fotat!
  Kram Milla

  SvaraRadera
 27. Underbara bilder :) Vilka färger och vilket ljus! Snyggt!! //Victoria

  SvaraRadera
 28. Inte riktigt färdig ännu men så pass att kommer det vinter och kallt som ett överraskande paket på posten så må det komma. Men om november vill så fortsätter jag gräva och få undan lite grann för att vårjobbet ska bli lättare. Underbart vackra bilder i ditt inlägg idag!

  SvaraRadera
 29. Så vackra bilder! Men det är det ju alltid när man tittar in här. Hos oss håller hunden rådjuren på avstånd. Hon är ute dygnet runt.
  Spännande med växthuset.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 30. Underbara silhuetter. Så vackert fotat!
  Ha det gott! ♥

  SvaraRadera
 31. WOW ! Vilka bilder och vilken vacker himmel....:D Inget sånt här inte....bara mörker som precis som du skriver plötsligt är över en...hm....vad ska vi med vintertid till det blev ju mörkt tidigt innan också men nu...Usch :( Man hinner inget....kvällarna är ju körda och helgerna går alltid för fort...man planerar så mkt och swisch så är det måndag !
  Drömmer mig till våren....
  Kram Elisabeth

  Elisabeth

  SvaraRadera