onsdag 10 juni 2015

Tärdgårdsföreningen på besök

Att visa upp sin trädgård är en alldeles speciell upplevelse. Till största delen väldigt trevligt och som bieffekt får man en massa gjort som kanske inte blivit av tidigare. 
Ja, jag ser dig lilla vinbärsbuske... jag vet att du skulle behöva lite mer jord och nu blev det äntligen av. Alla blindgångare bland sådderna blev också kastade och syrenskotten bland vintergrönan som jag nästan vant mig vid försvann i ett nafs. Hönsen fick en tvåveckorskurs i uppförande. De har fått kanelbullar och linfröbröd två gånger om dagen i kanten mot skogen och därmed fått annat i tankarna än att sprätta jord på stensättningar och gångar. Bilar undankörda och gruset krattat.

Så kom då gänget...
Oj, så mycket folk! Tur att goa bonden slagit gräset så vi kunde parkera på vallen. Men hur ska jag lyckas prata så högt att alla hör...


Nyaste rummet Äppelstunden. Plats att växa i,  fylla med pioner och fina bladväxter.


              Hjärtat i min trädgård - trädgårdslandet. Medhavd fika.Kvällens stora överraskning var att träffa min barndomskamrat som jag inte sett på ca 30 år. Ett verkligt kärt återseende. Tack för att du följde med! Och tack till din mamma som bidraget till mitt blomsterintresse genom resa till Hammenhögs med oändliga tulpanfält i alla upptänkliga färger och skånska slott med fina planteringar. Hur gammal kan jag ha varit 10-12... Det satte sig. Ser det ännu framför mig. Hur stora, fina och färggranna trädgårdsupplevelse som än följt efter detta, är det inget som suddar ut den där första wow-upplevelsen.Tack alla för att ni kom. 

Kvällens näst största överraskning var att så många av er läser min blogg. Jättekul! Skriv gärna en liten hälsning under kommentar. Kryssa i rutan anonym om du inte har egen blogg. Det är roligt när läsarna lämnar ett spår om än aldrig så litet.


Allt gott

28 kommentarer:

 1. Oj vilket arrangemang och engagemang! Spännande och kul och så många besökare.
  Speciellt kul med barndomsvännen. Vilken dag det måste ha varit!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 2. Jo, nog är det en speciell upplevelse att ha folk i sin trädgård. I måndagskväll hade jag ett härligt litet sällskap och det blev sommarens varmaste och roligaste kväll hittills i år!
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Så roligt att det kom så många "damer" till din visning. Och trädgården var alldeles säkert helt i toppform. Du är så duktig.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Det går nog inte att beskriva den enorma känslan av "nöjdhet" när man visar upp sin trädgård, den "feedback" man får lever man på lääääänge :) Även som besökare mår man bra och blir inspirerad av att kunna besöka andras trädgårdar så det blir lite win-win ;) Så kul att du fick träffa din barndomsvän också :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Så roligt! Jättemånga som kom för att se dina fina trädgård.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Så mysigt det ser ut och kul med så många besökare. Du har det så fint så jag förstår att många ville komma och det måste ha varit otroligt att träffa en kär vän efter så många år och återuppleva alla minnen förknippade med den tiden.
  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera
 7. Men helt fantastiskt så mycket folk på en gång och allt gick bra! Ser ju sååå fint ut hos dig!
  Har själv inte vågat visa min trädgård fast jag fått frågan flera gånger.
  Få se om jag törs framöver och att ändra uppfattning och tycka att det är något att visa. :)

  Allt gott, kram Ewa :)

  SvaraRadera
 8. Det är intensiva dagar för alla trädgårdsföreningar i dessa dagar.
  Vilket härligt sammanträffande med den barndomskamrat som indirekt lagt grunden för ditt trädgårdsintresse.

  SvaraRadera
 9. Det ser ut som medlemmarna i din trädgårdsförening verkligen gått "man ur huse" för att få se dina vackra skapelser - kul när man bjuder in att så många kommer!

  ...du har väl en gästbok som du kan ta fram under de mörka månaderna och återuppliva trevliga minnen?

  Kram!

  SvaraRadera
 10. Men så roligt... och det är bra det där bjuda-hem-folk-knepet, vi brukar göra det när det blir lite ostädat här inne med jämna mellanrum! :-)
  Ha en fin onsdag!

  SvaraRadera
 11. Oj, så många besökare! Vad roligt! Perfekt tillfälle att fixa till allt som inte annars blir gjort, men jag tycker du har det väldigt fint och prydligt!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 12. Jag beundrar alla som tar emot i sin trädgård. Det är så roligt att se hur andra har det. Hjälpte kursen för hönsen? Våra bekanta som har så mycket fåglar, har nu köpt silkeshönsägg, som kläckts.
  Vilket bra lusthus för kaffedrickningen. Kul att träffa någon som man inte sett på trettio år. / Britt

  SvaraRadera
 13. Vad roligt, jag hade gärna velat vara där jag med och sett din fina trädgård.

  kram

  SvaraRadera
 14. Så kul! Där skulle jag också velat varit med. Kanske jag dyker upp i sommar??!!!
  Vem vet.
  Ha en skön dag
  Annika

  SvaraRadera
 15. Jag är inte förvånad att det kom så mycket folk, din blogg är så intressant och att få uppleva din trädgård i verkligheten måste vara en stor glädje.
  Ha det fint i din trädgård!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 16. Så kjempeflott treff dere hadde!!
  Med din nydelige hage som ramme..ikke rart at det kom mange og hygget seg hos deg:))

  SvaraRadera
 17. Så kul, åh så fint du har det i din trädgård och stort. Hoppas hönsen skötte sig och inte kacklade för högt när du skulle prata. Kram Merja

  SvaraRadera
 18. Tack för att vi fick komma. Det var verkligen trevligt och inspirerande att se din trädgård!/Helen

  SvaraRadera
 19. Vilket härligt och glädjefullt inlägg. Med den utfodringen måste hönsen skött sig exemplariskt.
  Ha det gott!
  Birgitta

  SvaraRadera
 20. Vilken härlig invasion! Roligt att se bild på trädgårdslandet med så många besökare;)

  SvaraRadera
 21. Trevligt inlägg ;-)! Om jag hade haft hönor själv skulle jag definitivt på på "uppföra-sig-väl-som höna" kurs hos dig. Därav kom jag att tänka på för myyyycket länge sedan när en lärare från dåvarande lärarhögskolan skulle komma och titta på mina lektioner med mycket speciella elever. Ja, de var så speciella att jag var "tvungen" att muta dem med godis så att de skulle uppföra sig under visningslektionen....(Hur det gick? Jo, väldigt bra :-))!)
  Ang.om att ha det fint inför en visning: Precis så tänker även jag innan jag släpper in folk i min trädgård...;-)!

  /Anja

  SvaraRadera
 22. Så roligt för dig att ha så fint besök. Trädgård som är så kul. Ditt grönsaksland såg maffigt ut. Ha en fin dag. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 23. Vilken upplevelse!! Önskar jag var med...Och vilken känsla sen, barndomsvännen...alla minnen som säkert bara rasade över dig, samtidigt som du skulle berätta om din trädgård, starkt gjort! Förstår att alla var imponerade, för ditt kunnande och intresse, det är inte många som slår.
  Men sen undrar jag, hur sjutton lyckades du med hönorna...?? Trodde väl nästan ett tag att det ändå var de som bestämde på gården...??!!
  Ha det så gott vännen, och du...det är frodiga plantor i jordgubbslandet nu!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 24. ja jag säger detsamma..önskar man vore med där o din härliga trädgård. Jisses så mycket folk,men som du säger man får det "oppstädat" såna där gånger.. hihi..ha en bra helg.

  SvaraRadera
 25. Lyckliga människor som fick besöka din trädgård, förstår att de var många.
  Rost och orange, snyggt.
  Kram

  SvaraRadera
 26. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 27. Vad roligt med så mycket besök! Men jag förstår att det innebar en hel del förberedelser!
  Jag hade gärna gjort ett besök i din trädgård! Du visar så mycket fint på din blogg så jag anar att det är ännu finare i verkligheten!
  Ha en fortsatt trevlig helg!
  Kram ♥
  / Maria

  SvaraRadera
 28. Önskar så att jag varit en bland alla de andra, för det var många! Kul att din barndomskamrat också dök upp, kul också att få veta hur ditt intresse för trädgård började.
  Och fika är viktigt, paviljongen verkar vara en mysig plats att slå sig ner i.
  Kram /Cia

  SvaraRadera