söndag 6 november 2016

När man borde suttit vid skrivbordet


Skulle bara gå ut och vattna några krukor i garaget. Vad står där på bänken om inte amaryllislökarna som är redo att planteras om för att nån gång kanske bli stora och starka och orka blomma om. Borde som en hel del annat gjorts för länge sen, men nu är bättre än aldrig. Sagt och gjort.


Baby´s Breath och Pink Sunrise Bilder från Wexthuset.com

När jag ändå är i farten åker de gulliga ljusrosa och babyblå pärlhyacinterna ner i sina krukor också, liksom de guldkantade klockliljorna. Några i en perenn korg med stensöta och murreva, som lyckas överleva år från år utan dalt. Vet redan att jag till våren kommer att bli glatt överraskad, för minnet är kort utan sticka och nu struntar jag i den med vilje. Glädjer mig redan åt överraskningen till mig själv.Nu har det förstås blivit jord både här och där fast jag försökte vara försiktig och krukor utdragna som står i staplar på golvet i jakt efter de perfekta storlekarna. Jag har redan snubblat över dem flera gånger. Grovsorterar och bär ut fyra påsar fådda småkrukor på vinden för vårens behov.

Men just det, jag hade ju vattenkannan med nematoder med mig ut också. De där jäkla sorgmyggorna ska bekämpas. Klar inomhus, men det gäller att gå igenom allt samtidigt eftersom krukor åker ut och in och nu ska malabarspenat och pelargonsticklingar få sitt också. Har inte sett några myggor i dessa krukor, men för säkerhets skull.

Malabarspenaten är kvar i växthuset. Ska jag ändå springa över hela tomten för att hämta, är det lika bra att ta nåt annat med mig ut samtidigt, spara på stegen. Några små kaktusar som ser ensamma och förvirrade ut får göra de andra sällskap i bubbelplasttältet. Bra med allt av samma sort på ett ställe.

I tältet slokar gyllenlacken. Borde ju fått större krukor innan jag satte in dem. Skit också! Antagligen ingen jord kvar i krukorna bara rötter. Okej då, när jag ändå är i farten. Fram med jorden igen och tack rara moster för jättekrukorna. De kom så väl till pass nu.


Vid nästa vända till växthuset kommer Mannen i mitt liv med grovdammsugaren. Han har lovat städa. Blir ståendes och diskuterar bästa förvaringen av backarna med vintergrönsaker. De behöver ljus och ett par lager väv över sig ifall det skulle bli vargavinter framöver. Jag vill ha upp dem från betongplattan och mannen vill ha dem kvar på golvet. Han vinner och vi bygger ett tält av ett upp-och-ner vänt stativ till ett av odlingsborden. Visar en annan dag.

Plockar undan och hittar min krukade purjo som gått i frö och som jag tänkt fota. Ställer fram den så jag ser den nästa gång jag kommer ut i väntan på fotoljus. Sopar av hyllor och bänkar innan dammsugningen och tar två staplar krukfat med mig in som ska handdiskas. Gräsrundeln som för en timme sen var vit av vinterns första snö är nu grön igen efter alla rundor fram och tillbaka.

Skulle ju bara… 

Allt gott30 kommentarer:

 1. "Skulle ju bara" låter väldigt bekant. Idag vet jag att D har några "jag ska....." på gång. Det blir säkert några "jag ska bara.......oxå". Det blir väl lätt så när man har ett brinnande intresse och tycker om det man gör.

  SvaraRadera
 2. Tror att vi är många som ler igenkännande idag!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Go´morron Anette!

  Oj, vad jag känner igen mig, det där med att spara tid när man ändå skall till ett ställe brukar sällan lyckas för mig. När jag kommer fram är det så mycket som distraherat så jag har glömt vad jag skulle göra.

  Genväg är senväg..

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Känner igen mig, skulle bara och vips har man tusen järn i elden. Men det brukar ju reda upp sig till det bästa på sista änden! Jag ser fram emot att se dina blomster till våren där i korgen - det låter magiskt vackert! Ha nu en härlig söndag! Kram

  SvaraRadera
 5. Haha...jag tänker på Alfons Åberg när jag läser ditt inlägg idag...."Ska bara..."
  Tänk att det ofta blir så...men man får mycket gjort, just då.
  Idag får du ta det lite lugnare
  Kram från din bloggvän Anne-Lie

  SvaraRadera
 6. Känner igen mig och småler. Mycket vanligt för min del också att jag plötsligt gör någonting helt annat än jag tänkte mig från början eller så blir allt gjort mitt i allt. Eller inget utan någonting helt annat. Din sista bild ser så skönt vintrig ut, de vackra flaskorna utanför växthuset drar till sig mina blickar och gör mig glad.
  Tänker också på att man hinner inte få undan hösten utan att ha våren med i det man gör.
  Ha en fin dag! <3

  SvaraRadera
 7. Så det kan bli. Och tänk att det är då man får så väldigt mycket gjort ;)
  Skön söndag!

  SvaraRadera
 8. Flitig som en myra är du! Oj, vad du står i. Mycket pyssel förstås att göra vinter bland dina odlingar. Du är duktig!
  Jag gör ungefär lika fast inne, går från ett rum och in i ett annat för att hämta något och får se något nytt som jag börjar fixa med. Är det det som kallas simultankapacitet kanske?? ;-)
  Ha en skön söndag!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 9. Åh så fint med pärlhyacinter...fast nu längtar jag efter vanliga hyacinter. Det är nog min favorit blomma till advent/jul ;)
  Så plötsligt kom vintern...idag är det vitt som gäller, hihi...blir nog en promenad senare idag ;)
  Kram bia

  SvaraRadera
 10. Haha... jo den där skulle-ju-bara kan ha stor inverkan på en dag. Ibland gör jag en lista i huvet efteråt så jag kan se för mig själv vad jag gjorde. För det planerade vart ju inte av.

  Bra sätt att överraska sig själv. Undrar om det kan funka för mig... ..mitt bildminne ställer till det ibland och en av/på-brytare had jag gärna velat ha :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 11. moderna preparerade lökar är inte som förr, engångsblommor, överallt.

  SvaraRadera
 12. Haha, ja här var vi många, som kände igen oss! Men man får mycket gjort på det sättet, även om det inte var vad man hade tänkt göra från början...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 13. Oj så mycket du fick gjort! Hoppas du kan få en stunds vila nu när allt är flyttat och fixat. :-)
  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 14. Oj, vilken igenkänning. Skönt att man inte här ensam om att vara sådan ibland. Fast jag har bättrat mig och gått från katastrofal till rätt normal. Du skulle ha sett hur gräsmattan såg ut efter påtardagar under mina två första trädgårdsår. Jag hann inte avsluta en sak förrän jag blev ivrig och började på en annan och när kvällen kom var det så många saker framdragna att jag blev alldeles förtvivlad och inte visste hur jag skulle orka plocka undan efter mig. Numera försöker jag i alla fall att avsluta en sak innan jag påbörjar en annan och det fungerar om inte alltid så för det mesta :)

  Kram och trevlig kväll!
  Linda

  SvaraRadera
 15. Det är lätt gjort att "bara" göra en sak till :) Underligt att vi beter oss så allihop, i alla fall om man kollar kommentarerna här ovan :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 16. Haha det där vandrandet känns igen "ska bara" som Alfons vi är lite sådana alla till mans känns det som. De där klockorna har jag aldrig fått att växa hos mig konstigt. De vill kanske inte vara hos mig.Jaja nu är kolonin ett minne fram till våren då ska jag.....Ska nog inte tänka på det nu. Ha en fin och bra söndagskväll och en bra början på veckan
  kram Meta

  SvaraRadera
 17. Stooor igenkänningsfaktor på det här inlägget. Sådär blir det alltid, det ena ger det andra och Alfons Åberg-syndromet ger sig till känna. Men det gör inte så mycket, bara man i slutänden känner att man faktiskt gjort något av det man tänkte från början.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 18. Jahaja, det där känner man ju gen!! Tre timmar senare ........ :)
  Kram

  SvaraRadera
 19. Det ena ger det andra... sen försvinner tiden.
  Men här är det över, snö och kallt.
  Kram

  SvaraRadera
 20. Ler igenkännande och detta kunde vara skrivet av mig, men det har aldrig slagit mig att det både är humoristiskt och väldigt slående för oss trädgårds tokiga. Det ser jag först nu. Vi är som barn, ser nya saker, glömmer bort tiden samtidigt som som vi är medvetna om att spara på stegen och vara logiska och när vi kommer in flera timmar senare är vi plötsligt jättetrötta och då ska det lagas mat direkt. Det kunde du ha tänkt på tidigare brukar mannen säga. Vad har du gjort allt därute? Ingenting eller jättemycket tänker jag.

  Ha en bra vecka!
  Luna

  SvaraRadera
 21. Ja, trädgårdsarbetet är oändligt - om det inte blir sträng kyla förstås - och det är oändligt roligt också.
  Krm Eva

  SvaraRadera
 22. Jag tror de flesta känner igen sig! Hihi! Men du fick ju mycket gjort!
  Här har trädgården tagit sig en rejäl paus och ligger gömd under määäängder med snö! Jag har aldrig varit med om något liknande!
  Men fördelen med mycket snö är att tjälen inte blir så djup och då kommer vi snabbare igång med trädgårdsarbetet nästa år. Alltid nåt att glädja sig åt alltså!

  Ha en trevlig vecka!
  Kram / Maria

  SvaraRadera
 23. Ääntligen har jag tid att kommentera allt jag läst de senaste veckorna… 😉

  Fast jag älskar vintern, så började jag längta till våren när jag såg dina blombilder! :-) Härliga flygbilder, vad underbart ni bor!! ♥


  Kram Therese

  SvaraRadera
 24. Precis så där är det när man har en hel del som ska göras jag känner igen mig så väl vi är många som gör det.Vilken underbar bild på härliga vårblommor nog blir det underbart när den tiden kommer.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 25. Ler igenkännande och är imponerad att du efteråt kom ihåg alla vändningar, det vete sjutton om jag gör efter en sådan där 'ska bara-dag'.
  Fin vecka till dig o maken!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 26. Som tur har jag inget växthus, eller är det tur vet ej, den är väl bra att ha nu eller.
  Du har så så ofantligt mycket att ta hand om, men du trivs med det och suckar inte.
  Jag har inget direkt att göra ute nu och vad gör jag, jo jag suckar.
  Ja varför, jo vinter är inte kul, kallt och jävligt, det tar en kvart att få på sig kläderna och kängorna om man ska gå ute en längre stund.
  Ibland i rena vanan springer jag ut i morgonrocken för att ge fåglarna frö, jisses på en halv minut är jag redan ihjäl-frusen. Vad tänker jag på . . . .
  Jag ska bara säger jag ofta, när jag kommer till platsen där jag ska hämta 'det'
  har jag glömt vad 'det' var ??? . . .
  Det kan bara vara en sådan enkel sak som att, jag ska 'in och läsa ditt inlägg',
  men först ska jag bara . . . .
  Pust så är det för mig och säkert för fler, det irriterar mig men går inte att få bort.

  Vi fått lite snö, endast 3 cm, kalla vindar och - 7 gr och det ska hålla i sig 10 dygn.
  Lite mera snö hade varit bra för att täcka rabatter m.m.
  Nu biter jag ihop och väntar (drömmer) om våren.
  Må väl, kram/ Eva

  SvaraRadera
 27. Vad du varit flitig! När du skrev malabarspenat så tänkte jag bara: skit med! Den står ju kvar i växthuset, det är sen kväll och jag ligger så skönt i sängen och täbker inte gå upp och det är flera minusgrader😫Typiskt! Blir till att knipsa nya skott hos en vän😊
  Kram Milla

  SvaraRadera
 28. Oj vad du har jobbat på. Duktigt. Nu blev jag sugen på att sätta lite pärlhyacinter i en kruka. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 29. Visst är det så, man fångar upp något annat som skall göras på vägen.
  Härligt med överraskningar till våren. Söta pärlhyacinter.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 30. Tänk vad du fick mycket gjort istället :) Hittade också gamla Amaryllislökar under trappen som jag totalt hade glömt bort...några var ruttna men de som var lite hårda har jag planterat om och de står nu i köksfönstret och trängs med Pelargonerna ..det ska bli spännande att se om det bli något utav dem..Kram

  SvaraRadera