onsdag 2 november 2016

Från ovan

Själv har jag inte riktigt fastnat för att fota från ovan och nu är drönare förbjudna, men när en bekant frågade i somras tackade jag givetvis inte nej till ett svep över min lilla plätt på jorden.

Projekt pågår både här och där och allra mest runt växthuset. Gruset som syns har vi inte kört dit utan det är vad jag odlar på med ett tunt lager mull över som jag ständigt försöker förbättra och göra tjockare.

Denna sommar med sex månader utan regn har dock fått mig att styra in på mer torktåliga växter. Törstiga björkar gör inte saken bättre.

Nån som tycker att parkeringen är överdimensionerad? Jo, det finns andra intressen i familjen också.
Allt gott28 kommentarer:

 1. Häftigt att se din trädgård från ovan! Man får en lite bättre känsla för hur saker hänger ihop och förhåller sig till varandra. Själv har jag stillbilder på mitt hus och tomt från nio år tillbaka. De togs till annonsen när jag köpte stället. Skulle vara kul att ta nya bilder för att kunna jämföra.

  Ha det gott!
  Karin

  SvaraRadera
 2. Så kul att se det från ovan! Säger som Karin, man får en helt annan inblick:) Har alltid trott att du har en enorm trädgård. Det ser väldigt fint ut och man ser struktur och ordning.Tack för att du delar med dig.
  Tanken har slagit mig också om ett svep här. Men vi bor i ett villa område och jag vet inte vad som är lagligt. Får nog ta reda på mer.
  Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
 3. Jaha, nu har jag alltså "svart på vitt" att det INTE ser ut som jag föreställt mig :) Det var mycket intressant att få se hur det verkligen ser ut :) ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Så roligt att få se...Hm, jag har fått för mig att du bor i ett gult hus, helt fel.
  Men så roligt att få se var på tomten ditt fina växthus är placerat.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske ändå inte helt fel Annelie , för nån gång har jag har visat bilder från södra filialien, alltså 150 kvm som jag lånar av svärfar. Hans gula hus har nog skymtat.
   Kram /Anette

   Radera
 5. Jag blev också överraskad, mycket mindre än jag trodde, mer skog alldeles inpå. Nu förstår jag hur husen ligger i förhållande till varandra. Roligt att få se. En idé gror i mitt huvud... Känner en som har en drönare...
  Kram

  SvaraRadera
 6. Åh så roligt att flyga över hus och trädgård. Spännande att se helheten, hur hus och annat ligger i förhållande till varandra. Jag trodde också att tomten var så mycket större, men med tanke på allt som får rum så är det ju inte så litet ändå... O så vackert allt ligger där med skogen inpå knuten.
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 7. Härligt med en bra överblickskänsla. Allt får sin rätta plats. När du säger det så tror jag det finns en film över mina planteringar. Kanske ska be om den ;)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 8. Spännande att se allt från ovan! Själva får vi nöja oss med flygbilderna från Google, tättbebyggt som vi bor. Härligt med skogen så nära, men förstår att björkarna ställer till det när torkan kommer...
  /Petra

  SvaraRadera
 9. Åh, så roligt att få se! Så vackert ert hus ligger!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 10. Ser väldigt trevligt ut! Att intressena varierar känns igen.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Hur kul som helst att se!
  Jag blir faktiskt avundsjuk på alla som bor som er utan massa grannar runt om :)

  Jag har såklart funderat på detta med att få det filmat med drönare men jag var inte så snabb att ta beslut så vi får väl se...

  Ha det bra!

  //Veronica

  SvaraRadera
 12. Vad häftigt att få se hemmet uppifrån. Så mysigt ni bor. Kram Suss

  SvaraRadera
 13. Vad roligt att få se hur du har det och det måste vara kul att kunna se det senare och jämföra med det ni gör sen. Vad ska bli i bakgrunden där jordhögarna är då??? Nytt projekt skulle jag tro. Nog trodde jag det var större allt men så är det med små bilder.
  Ha nu ett gott slut på veckan
  Kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga jordhögar, bara sand och de ska jämnas till, flyttblocken placeras lite lämpligare och slänt och skog jämkas ihop med surjordsplantering. Hörna för varmkomposter byggas.
   Kram
   /Anette

   Radera
 14. Kul att se sin tomt ovanifrån. Fint. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 15. Kul att se ditt ställe från ovan! Så vackra omgivningar.
  Kram Lena

  SvaraRadera
 16. Vilket härligt ställe ni bor på ;)
  Kul att se uppifrån ;)
  Ha en fin höstdag !!
  Kram bia

  SvaraRadera
 17. Vilken härlig plätt på jorden! Ja, det är en rejäl parkering men det verkar ju även vara bra med alla maskiner. Vilka stenar det är bakom drivhuset. Tänker på de som brukade jorden för oss och slet med all sten.
  Kram

  SvaraRadera
 18. Jag ser att även ni bor nära skogen och utan grannar.
  Roligt med en film från ovan!
  Sonen hade med sig en drönare i somras men det var en riktigt billig sort så det blev bara stillbilder som inte var optimala men ändå roligt att få se tomten ur en annan synvinkel.
  Jag förstår att folk kan bli störda av att bli filmade då de inte vill men det är trist att de som kan filma utan att störa andra också förbjuds att använda drönare.
  Ha en fin kväll och riktigt trevlig fredag
  Kram / Maria

  SvaraRadera
 19. Veldig morsomt å se. Det foregår mye nytt bak veksthuset. Dere har et vakkert sted.
  Ha det godt! Anne

  SvaraRadera
 20. Vad kul att se ert hem och eran trädgård från ovan. Mysigt och fint med mycket grönska, och härliga omgivningar med skog och mark omkring. Jag ser också att det händer mycket kring det nya fina växthuset. Spännande att följa framöver. Ni verkar ha fått lika lite regn som oss, och det där med törstiga björkar är alltför bekant.... Stäpp- och ökenväxter hade nog varit perfekt hos mig den här sommaren :) Nu har vi i alla fall fått snö.
  Tack för titten och önskar dig en fin helg!
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 21. Kul att se det från ovan och hade jag gjort det i somras hade jag väl aldrig kört för långt... ;)
  Trevlig helg!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 22. Så coolt med en drönare och kul att få se din fina gård från ovan! Så fint du har det!
  Ha en fin helg!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 23. Vilken rolig idé!
  Man skulle haft bilder från ovan då man flyttade in och jämför med hur det ser ut nu! Ja, gärna någon gång där på mitten också. Man glömmer ju hur mycket förändringar man gjort genom åren. Men nu har jag ett tydligt spår.... blir ju alltid lite små justeringar för det är ju det som är charmen med trädgård - den blir aldrig klar! Ha en fin helg. Kram

  SvaraRadera
 24. Jättefint. Kul att få se sitt eget från ovan. Härom året så fick D en flygtur i födelsedagspresent så då spakade hon över Getingstorp och tog härliga foton. Men, så här med en film blev det ännu läckrare.
  Och det där med parkeringen, man får ju ge och ta här i livet.

  SvaraRadera
 25. Det måste vara himla kul att ha den där filmsnutten över sitt eget hus, odlingar, p-plats, växthus, övriga tomten, träden och allt annat. De ger att helt annat perspektiv, eller hur?
  /Eva Linnea

  SvaraRadera
 26. Vilken underbar oas ni har :) Vad kul att kunna se det ifrån ovan sådär och vad kul att du delade med dig till oss ! Tack ! Ja,ingen behöver väl en så stor parkering ;) Kram

  SvaraRadera