torsdag 20 februari 2014

Lärt mig nåt nytt...igen...

Sen jag började blogga för nån månad sen har jag lärt mig nåt nytt nästan varje dag av er rara, goa människor... hur ska detta sluta :)

Jag är inte så rysligt tekniskt intresserad, men åtog mig ändå att sköta byns hemsida och då särskilt det som har med hembygdsföreningen att göra, för det är väl klart att varje by med självakting måste ha en egen sida. Vill du hälsa på klicka här. I headern ser man en del av mina grannar på cykeltur genom byn.
I vilket fall är dagens bedrift att jag äntligen lyckades lägga in gästboken. Inte svårt i och för sig när jag väl kom på det, men det räcker ju med att glömma nån liten detalj i processen för att det inte ska funka.

Lärdom nummer två: SNÖTÖREL kan förökas genom sticklingar tipsar Katarina om hos Goda stunder & tokiga idéer. Ska ju absolut prövas.


Foto: Blomsterlandet

Sist men inte minst fick jag tips av rara Helena med bloggen Helenas hem och tradgård att man kan göra personliga signaturer att avsluta sitt inlägg med hos http://www.mylivesignature.com/

Kan man bli annat än glad!






 Ha en fin kväll 

 

35 kommentarer:

  1. Jamenvisst är det roligt att lära sig, det försöker jag göra hela tiden, men av gammal vana gör jag allting på krångligaste sättet, så har det alltid varit. Men det är jag ju van vid, så vad gör det! Vilken fin hemsida Hembygdsföreningen har! Väldigt fin. Bra att du fick adress till signaturen, jag känner igen adressen och ser nu att du har en mycket elegant signatur längst ner!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  2. Och så har du ordverifiering på och det är bara så jobbigt när man kommenterat. Nu har dom börjat med siffror och det är lite, lite bättre än bokstäver, men det är så tradigt att fylla i......men vill man ha det så ska man absolut ha det!
    Kram igen


    .......och nu ska vi se vilka siffror som kommer upp.......

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu ska bokstavs- och sifferverifieringen vara borta. Tack för att du uppmärksammade mig på detta! Nu har jag lärt mig fyra saker idag...undrar hur många jag har glömt : )

      Radera
  3. Man lär sig enormt mycket! Och man kan få enormt mycket hjälp med saker och ting som ligger helt utanför sin egna kunskapsram. Fantastiskt bra är det. Och trevligt! Det finns många härliga människor därute. :-)
    Jättetrevlig sida du har förresten.
    /E

    SvaraRadera
  4. Vilken fin hemsida du gjort, den är enkel, klar och tydlig! Grattis!
    Snötörel måste jag skaffa, tack för tipset!
    Och tack för tipset om signatur, nu har jag fixat en, ska bara komma ihåg att använda den nästa gång jag gör inlägg.
    Ha det fint!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  5. Så flott..og hyggelig med alt vi kan dele med hverandre og lære av hverandre...fellesskapet i blogg-verden er bare fantastisk!
    Flott hjemmeside du har laget også:)
    Ønske deg fine dager:)

    SvaraRadera
  6. Man lär så länge man lever. Tack för tipset om egen signatur. Den sidan ska jag ta en titt på.
    Trevlig Helg!

    SvaraRadera
  7. Visst är det så! Jag har inte heller haft trädgårdsblogg så länge och jag får hela tiden nya tips och idéer när jag läser olika bloggar. Och trädgårdsmänniskor är ett särdeles vänligt och omtänksamt släkte som gärna delar med sig av sin kunskap.
    Ha det gott!
    Annika

    SvaraRadera
  8. Hej ja inte var det så här man tänkte när man började blogga, att det tekniska tar så mycke tid och inte alltid blir som man vill. Man har väl åsamkat de flesta sidvisningar själv på antalet. :) Häromdagen när du pratade om en signatur, råkade jag klicka in mig på det du föreslår och tänkte förmedla det vidare till dig. Och så ser jag att du också har löst det med signaturen. :)
    De jag inte riktigt har fått till än, det är headern med flera bilder och sen skulle jag vilja lägga ex. 6 till 9 mindre bilder i ett "block" nån gång på mitt inlägg. Det är så lätt att förstöra redan befintliga inlägg, då man testar hejvilt! :)
    Men så trevligt, håller med att man kan hjälpa varandra med bra tips!
    Du har lyckats bra med din blogg, lättläst o fin. :)
    Ha det gott, kram Ewa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har gjort min header i photoshop, där brukar jag också lägga bilder i block, men jag antar att det finns färdiga funktioner nånstans för det. I så fall skulle jag också vilja prova.

      Lycka till!

      /Anette

      Radera
    2. Jag har inte gjort nåt mer med headern, det tar på att komma på alla klurigheter :)
      Okej photoshop :) tack, jag ska ta tag i det vart det lider.Så får vi se vad man kan åstakomma :)
      Du har fått så många kontakter på kort tid, hur gör du? Vilka forum har du gått med i?
      Mer än att du är charmig och har en fin blogg? :)
      Har du nån blogglista tex. Bloggar du följer?

      Ha det gott, kram Ewa o tack för tipset man lär sig... :)

      Radera
  9. Så roligt att du tassade in hos mig och lämnade en hälsning! Du är varmt välkommen tillbaka flera gånger! På det sättet hittade ju jag till din fina blogg också! Jag lägger till dig i min blogglista och kommer gärna tillbaka hit igen.

    Tänk vad bra att man kan lära sig saker av sina bloggvänner när det är något man undrar... ;-)

    Vi bor förresten också i en liten by på landet och vi ser hembygdsgården hemifrån oss. :-)

    Vinterhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  10. Det härligaste med att blogga är att man ständigt får nya idéer, tips och ser saker som gör en glad! Och träffar nya spännande människor:)

    Ha det gott!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  11. Du är superduktig på så kort tid. Kollade hemsidan
    och det var bra länkar i sidan, bra jobbat!
    Jag använder också photoshop till min header, då
    blir det som man vill ha det.
    Trevlig helg och kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  12. Det är så trevligt att kunna hjälpa till! Det är mycket så i bloggvärlden :) Har oxå lärt mig en massa teknik genom att blogga & är det nått man undrar över är det alltid nån som snabbt hjälper till :-)
    Signaturen vart jättefin!
    KRAM från mig!

    SvaraRadera
  13. Jag har världens enklaste blogg...har inte sett nån som har sån enkel blogg....skulle vilja ha reklam och kunna lägga in bloggar i blogglista på min blogg....men vet inte ett dugg hur man gör....har ingen som kan hjälpa mej heller...mannen som gått på KTH kan inte heller, hihi.....jag är helt oteknisk!....känns lite frustrerande faktiskt!!
    Ha en trevlig helg....kram bia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan tyvärr inte hjälpa dig där, men känner igen din frustration!

      Radera
    2. Hej Bia om du vill lägga in bloggar, gå in på layout, sen blogglista, sen redigera, sen lägg till blogg och så skriver du in adressen el. Kopierar den från en bloggen du vill lägga till i din blogglista o sen spara.
      Sen har du några alternativrutor du kan bocka i där, hur du vill se bloggarna. :) Och efter det får du uppdateringar från de bloggar du har valt :)

      Radera
  14. Javisst är det fint det där att man lär sig något nytt varje dag :) En trevlig kväll till dig. Kram Anna

    SvaraRadera
  15. Visst är det kul att blogga, man får träffa på så många nya trevliga människor!
    Ha det gott! Skall prova den där länken om signatur..;)
    kram Gunilla

    SvaraRadera
  16. Ibland kan jag bli galen på det tekniska!! Men man lär
    Sig mycket hela tiden!
    Snötöreln såg riktigt fin ut! Här finns med eller mindre bara en gräsmatta runt huset!
    Trevlig kväll
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  17. Sen jag började blogga för 1 1/2 år sen har jag lärt mig såå mycket, från att ha avskytt teknik börjar jag hantera det mer o mer o det är galet kul. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  18. Visst är det härligt att lära sig nya saker. Man växer som människa och känner sig så nöjd när man fixat något som kändes omöjligt från början. Jag är verkligen oteknisk men har lärt mig mycket om datorer under de år jag bloggat. Att lära sig hur man gör en fin signatur kanske får bli nästa utmaning:-)

    SvaraRadera
  19. Ja, man lär sig en massa och man "träffar" en massa inspirerande människor. Själv har jag lärt mig göra collage, något som all som kikat in hos mig på sistone fått lida för ;) Ha en fin helg. /Anette

    SvaraRadera
  20. ja visst är det roligt att lära sig nya saker och det var en av anledningarna till att jag började blogga överhuvudtaget
    Ha en fortsatt fin helg
    Hanna

    SvaraRadera
  21. Javisst lär man sig litet här och där. Men att ta på sig att göra en hemsida åt hembygdsföreningen, det hade jag aldrig vågat.
    Såg att någon påpekat om ordverifieringen (eller med siffror) är litet irriterande. Och jag kan för mitt liv inte fatta vad det har för funktion.
    Det sista du tipsade om, fattade jag inte något av heller. Men det går bra ändå.

    SvaraRadera
  22. Ja, det finns mycket man kan lära sig här i världen och jag tror vi lär oss varje dag. I bloggvärlden upplever jag att de flesta är väldigt generösa när det gäller att dela med sig av tips och kunskap. Härligt!

    Ha en bra kväll!

    SvaraRadera
  23. Hejsan du nykomling! Jag har bloggat i evigheter och jag lär mig nytt nästan varje dag - eller kan det vara att jäg är så rysligt gammal och glömmer hela tiden så att allt verkar nytt...;-). Kan var så ;-!!
    Idag lärde jag mig dock något absolut nytt hos dig - att göra en egne signatur! Skall prova! Tack för tipset!

    Välkommen till en kärleksfull värld av odlarlyckliga männ'skor!
    /Anja

    SvaraRadera
  24. Jag är inte heller någon tekniknörd men jag förundras över allt man ändå lyckas lära sig för att man håller på med något viktigt och roligt. Tekniken i sig är helt ointressant tills man kan göra något roligt och kreativt med den.

    Elisabeth

    SvaraRadera
  25. Snötöreln är så himla fin, jag brukar alltid köpa den om jag hittar den i handelsträdgården.

    Kram,
    Jenny

    SvaraRadera
  26. Ja, man lär sig hela tiden nya saker, när man bloggar ;)
    Kram /Maria

    SvaraRadera
  27. Jag har inte uppmärksammat snötörel tidigare vad jag vet, så fin den är.
    Kram :)

    SvaraRadera
  28. Du är väldigt duktig på så kort tid! Jag har ännu inte fixat med min header...inte heller signatur.
    Nu ska jag kika in på hemsidan!

    Kramar
    Cia

    SvaraRadera
  29. Det är en underbart vacker blomma som är så lätt skött och som sag lätt att t asticklingar. egentligen är det en ettåring men den går att övervintra om man har tur. Tack för ditt fina inlägg.
    Kram Anna

    SvaraRadera