söndag 17 januari 2016

Tulpaner

Häromdagen firade vi tulpanens dag, men visst känns det som tulpanerna äger hela januari. Det är ganska svårt att inte få med sig en bukett hem med jämna mellanrum. Det är som om kroppen har ett sug efter färg så här års, varma färger röda färger, gröna färger, hur vackert det än är med snötyngda träd och inbäddad trädgård.

Gillar tulpaner från det spänstiga bladgnisslet till den vilda dansen i vasen några dagar senare. Lite som en lagom uppsträckt fest, lite avvaktanade och stelt i början, men framåt kommer partyt loss.

Ha det så gott32 kommentarer:

 1. Tulpaner är en favorit.
  För mig som vackrast när dom blommar ut.
  Det är något med deras sätt att förändras allt eftersom.
  Som du beskriver så vackert, från bladgnisslet till den vilda dansen.

  Tack för feedback hos mig!
  Skön söndag till dig.

  SvaraRadera
 2. Älskar tulpaner. Fina bilder på dina tulpaner. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Även här konsumerar vi en mängd tulpaner varje vinter. Hörde på radion nu i veckan att vi i Sverige köper mest tulpaner per capita i hela världen! Vad säger det om oss?
  Njut av dina tulpaner och din helg!
  Kram/Laila

  SvaraRadera
 4. Ja minsann det är ett måste på förvåren och så bra det är först inne sedan ute i rabatten det är nog den blomman vi njuter längst av. Bara älskar dom i alla färger. Såg ett så roligt sätt att ha dom i vasen, i tidningen, ska nog pröva det någon gång.
  Ha en bra söndag
  Kram Meta

  SvaraRadera
 5. Vackra tulpanbilder. Egentligen känns det tidigt.Vita och rosa gillar jag nog bäst, men vi har ofta gula också. / Britt

  SvaraRadera
 6. Älskar tulpaner!
  Ja, och precis som du skriver, det där lite stela i början, gnisslet av bladen... Sedan öppnar de sig, blommar upp och - förhoppningsvis - varar länge. De kan ibland vara rätt vackra då de vissnar också...
  Ha det gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 7. Jajamen, det är färg vi vill ha! Kan undra hur vår butik tänkte som tagit hem uteslutande vita och blekt rosa tulpaner... Det kommer väl fler färger allteftersom hoppas jag.

  SvaraRadera
 8. Tulpaner är jättefina, vissa finare än andra!

  SvaraRadera
 9. Ja, tulpaner bara måste jag ha! En riktig räddning så här i vintertider. Det ger också en förhandskänsla om det vi har framför oss. Kram Merja

  SvaraRadera
 10. Jag har inte köpt några tulpaner än men det känns som det är dags. Underbara redigeringar av tulpaner du visade häromdagen på instagram. Ha en riktigt fin söndag. Kram

  SvaraRadera
 11. Älskar tulpaner. Fick dock slänga en bukett idag som hade gjort sitt.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 12. Jag älskar den här tiden då vi varje vecka kan ha krispiga, fräscha tulpaner. Att ha en bukett tulpaner på bordet förhöjer njutningen av varje måltid.
  Härligt att få vårkänslor trots minus 20°.

  SvaraRadera
 13. Riktigt läcker med tulpaner nu i början på året. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera
 14. Att motstå vackra, krispiga tulpaner i underbara färger är inte lätt så här års när allt annat är lite färglöst och sovande. Din beskrivning och de fina bilderna gjorde det inte lättare. Att motstå tulpaner alltså.
  Skönt med vårkänslor! Anna-Karin

  SvaraRadera
 15. Hihihi..har också fotat mina tulpaner idag och tänkte blogga om dem senare i veckan :) Nu hann du före ! Vad skulle vi göra utan dem? Ha det fruktansvärt tråkigt och färglöst när vi plockar bort jul förutom en och annan julstjärna som är på halvdekis i fönstren så blir det ju såå färglöst ! Tulpaner åt alla !
  Kram
  Elisabeth

  SvaraRadera
 16. Ha, ha, ha :-) Jomen så är det ju, stelt och uppsträckt i början och riktigt dekadent på slutet.
  Men vad skulle vi göra i januari utan tulpaner? Ha de bäst. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 17. Man blir glad av tulpaner, de piggar upp nu.
  Kram

  SvaraRadera
 18. Jomenvisst är tulpaner favoriter vid denna tidpunkt, man får vårkänslan i sig . . .
  När man tar i tulpanerna blir det en skön 'krispig' känsla . . . .
  Jag fick en bukett med röda tulpaner till nyår, de stod sig i två veckor, men sen har det inte blivit några mer. Jag sa till Rolf häromdagen att det varit tulpanensdag,
  han blev snopen för det fanns inga tulpaner att köpa den dagen. De tog säkert slut snabbt för alla vill ha tulpaner nu, Rolf är den som är hushållsköparen oxå, jag gillar ej att storhandla m.m. Alltid blir jag avbruten av bekanta m.m. visserligen mycket trevligt, men när jag handlar blir jag störd i min 'trans', hi hi . . .
  Även om jag har skrivit upp vad som ska köpas så glömmer jag hälften . . . .
  Men det stör inte Rolf och han är kan springa in på tre matbutiker för att köpa extra priser på varor, det gillar jag inte.
  Men en gubbe tänker inte så här: 'det vore trevligt med en bukett blommor på bordet'.
  Nä så tänker inte min gubbe, man han är duktig på annat, hi hi . . .
  Ha en skön vecka, du kanske gillar kylan? vi haft -21 gr i natt, bbrrrrrrrrr . . . .
  Kramen/ Eva

  SvaraRadera
 19. Fint beskrivet och härliga bilder.
  Kram!

  SvaraRadera
 20. Vackra bilder! Tulpaner är nog de enda växter vi kan köpa med oss hem i kylan, de är ju inte så frostkänsliga. Och jag tycker att tulpaner är vackra även när de börjar vissna.
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 21. Mmm, kan bara hålla med. Collaget är vackert som en tavla och nr 1 är faktiskt nr 4 av dem....
  Ha en bra vecka
  Luna

  SvaraRadera
 22. Det blev rosa här också!! :-)

  Kraam

  SvaraRadera
 23. Det där speciella tulpan-gnisslet är härligt!
  /Eva Linnea

  SvaraRadera
 24. Vackert med tulpaner och jag älskar dom stora mästarnas tavlor med tulpaner på! Tyvärr är jag inte i besittning av någon sådan tavla! Man kanske skulle försöka skaffa en, har sett på krimmisar att det är väldigt enkelt att passera alla laserstrålar på muséerna.......Jag har inte haft en enda tulpan inne i år än. Det kommer hoppas jag!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 25. Oh, ja, jag fullständigt ÄÄÄLSKAR tulpaner! :) Konsumeras först till jul och sedan hela våren i köpeform och sedan (mer sparsmakat än så länge) i rabatterna! Stort tack för din hälsning hos mig! Kram Mia

  SvaraRadera
 26. Kan bara hålla med! Jag köpte min första tulpanbukett redan i oktober, sen dess har det blivit många fler. Men man tröttnar aldrig på de krispiga stjälkarna och de färgglada blommorna. Härliga bilder!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 27. Ja, januari vore bra trist om vi inte fick njuta av alla dessa tulpaner!! Och nu har jag hittat en ny favorit, tyvärr inte hamnat i min ägo än, men franska tulpaner. Stora som bara den, ståtliga, riktigt ljuvliga. Men dyra...Var på Ulriksdal i lördags, Rappnes växthus, och där fanns de. Så nu får jag drömma...
  Otroligt fint du tolkat tulpanerna, inte bara då själva blomman, sista bilden är bara hur snygg som helst!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 28. Underbara blommor! Precis vad vi behöver nu i kylan!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 29. Vackra bilder! Jag fick en bukett i fredags av maken. Rosa, vit och violett. Härligt! Hoppas att du har det jättebra!

  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 30. Ja det där med bladgnisslet från Tulpaner är ett ljuvligt ljud. Satte tulpanlökar i höstas och längtar till att njuta av dessa till våren. Tack för mailadressen, hör av mig när tvålarna mognat klart. Kram/Annelie

  SvaraRadera
 31. Härlig bilder och beskrivning av en bukett tulpaner!
  /Cia

  SvaraRadera