Oftast ångkokar jag den lätt och kryddar med eget örtsalt, men häromdagen provade jag bollar, stekta i ugnen. Blev förvånansvärt saftiga med mildare kålsmak. Serverade med kryddig tomatsås och quinoa, men man kan också använda dem istället för potatis.
BROCCOLIBOLLAR
Ugn 200°
1 färsk broccoli
2 tsk fiberhusk
3 st ägg
0,5 dl kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 klyfta vitlök
Mixa broccoli och vitlök. Blanda i resten av ingredienserna och låt smeten svälla 10-15 minuter. Rulla till köttbullsstora bollar. De växer något i ugnen. Lägg på plåt med bakplåtspapper och baka tills de börjar få lite färg ca 25 minuter.
Smaklig spis
Broccoli är oxå en av mina favoriter så det receptet ska jag överlämna till D.
SvaraRaderaMen så spännande och nytt! Jag älskar också broccoli och äter den gärna rå. Men det här receptet ska jag prova!
SvaraRaderaMå så gott.
Kramar från Eva-Mari
Så gott det låter. Jag älskar broccoli. Tack för det receptet kraaam Pia
SvaraRaderaSå gott det lät. Vi äter mycket broccoli, så det här receptet kommer jag att prova.
SvaraRaderaTack för att du delar med dig av godsakerna.
Kram!
Förstår att de blir goda med tanke på vad de innehåller och dessutom glutenfria,tack för receptet det är alltid roligt med något nytt recept att prova./Margareta
SvaraRaderaMums....de där bollarna måste jag prova!
SvaraRaderaKram
Birgitta
Hihi det där är nog nåt jag behöver peta i mig så jag blir pigg igen. Fast jag tror någon får göra det år mig mina krafter är inte så bra än. envisa förkylning o feber.( ingen influensa i alla fall)
SvaraRaderaHa det gott
Kram Meta
Ett annorlunda recept som passar mig i smaken. Fast jag har en i hushållet som nog inte skulle jubla. Men jag kan ju testa själv. / Britt
SvaraRaderaTack för receptet. Det ska jag absolut pröva, kålnörd som jag är.
SvaraRaderaKarin
Ser gott ut!! Har tänkt odla broccoli i sommar, hoppas jag lyckas!! :-)
SvaraRaderaKraam
Åh, broccoli är en favorit i alla former! Tack för receptet - måste pröva någon gång!
SvaraRaderaKram Lena
Låter jättegott, måste absolut prova!
SvaraRaderaÄlskar broccoli och detta lät ju otroligt gott, måste testas :) Ha det gott/Monne
SvaraRaderaDet har jag aldrig ätit ej heller blivit bjuden på, tror jag. Älskar också broccoli.
SvaraRaderaI höstas i polen åt jag så mycket broccoli så jag var helt grön i ansiktet, hi hi . . .
Min släkting lagade både broccoli och grönkål ofta och han skojade om just detta.
Måste det vara kokosmjöl i smeten ?
Har inte heller använt kokosmjöl till någon maträtt.
Tack för receptet Anette.
kram/ Eva
Åh, vad vi är många som ska prova det receptet! Jag med.
SvaraRaderaLåter som mums för en kålälskare ;) Tack!
SvaraRaderaTack för recept, sparas!
SvaraRaderaKram
Åh, måste prova! Älskar ju broccoli och kål över huvud taget.
SvaraRaderaHa det fint!
Kram Eva
Gillar också broccoli. Kul med något nytt av broccoli. Måste testas. Ha en fin kväll Kram Pernilla
SvaraRaderaSpännande recept. De ser goda ut. Är det LCHF-inspirerat? Tycker att det ser ut så på ingredienserna :D
SvaraRaderaSolsken
Linda
Både, glutenfritt, vegetariskt och LCHF Linda!
RaderaJaaaa, solsken!
/Anette
Kul recept. Det ska jag försöka mig på. Älskar broccoli. Lite lustigt att det är mer järn i dem när de är frusna.
SvaraRaderaHejsningar
Kristina
Tack för receptet som jag överlämnade till D! Igår bjöd hon på broccolibollar med quinoa och hemgjord tomatsås till middag. Jättegott!
SvaraRaderaDet kanske får bli ett nytt försök med broccoli i kåltältet i år!? De där bullarna verkar smaskens.
SvaraRaderaKram Eva Linnea
Mmmm verkar jättegott! Även jag älskar allt vad kålväxter heter, ska nog testa broccolibollar vid tillfälle.
SvaraRaderaHa de gott. Catarina
De ser goda ut :) Men jag gillar ju inte broccoli så mycket ...Hihihi...tyvärr...men en och annan Broccoligratäng har ju förvisso slunkit ned...En riktigt nyttig dag kanske jag provar ;)
SvaraRaderaKram
Elisabeth
Å, dessa blev jag sugna på redan när jag såg bilden på instagram. Måste provas! Kokoksmjöl är nytt för mig, var hittar jag det? Kan jag ersätta det med vanligt vetemjöl?
SvaraRaderaJa, jag tycker dom är otippat goda! Har inte provat med vetemjöl, men varför inte. Du kan väl göra ett försök. Själv är jag glutenintolerant så för mig är det uteslutet. Kokosmjöl köper jag på vår lilla ICA-butik.
Radera/Anette
Gillar broccoli och det här verkar ju inte alltför krångligt! Ser väldans gott ut!
SvaraRaderaTack från en som inte älskar att laga mat!
Kram Agneta
Känns lite spännande, får se om jag kan få mannen min att laga. Jag lagar aldrig mat, så vad sjutton är fiberhusk? Det verkar som alla ovan vet vad det är utom jag men som sagt, jag kan inget om matlagning. Kram Merja
SvaraRaderaFiberhusk är fibrer som man ofta tillsätter till glutenfritt bröd. Ingen konstig ingrediens. Du hittar den bland bakgrejerna i butiken, där står nog kokosmjölet också.
RaderaKram Anette
Mums! Jag som har fyra buketter broccoli i kylskåpet. Tänkt till soppa, men måste nog pröva det här receptet. Kram och fin helg.
SvaraRadera