söndag 3 maj 2015

Höjdpunkt

Lugnet före stormen

En av vårens höjdpunkter är Trädgårdsdagen i grannbyn Blädinge. Den lilla charmiga folkparken i glad 60-talsstil fylls med trädgårdsentusiaster och växter. Alvesta trädgårdssällskap och Trädgårdsamatörerna säljer plantor.  Privatpersoner som delar med sig av överskottet blandas med små handelsträdgårdar och blomsterbutiker. Jag tänkte ta med mig tomatplantor och mormorsväxter.
Försäljning av fröer, krukor och trädgårdskonst.
Hembygdsföreningen snickrar fågelholkar med barnen.
Ledorden är ekologiskt och närproducerat.


Väl uppmärkta växter gillar jagÅrets tema är Vår älskade morot - roten till det goda! Man kan säkert räkna med att serveringen laddat upp med både hembakade morotskakor och nån morotsrätt till lunch. Provsmak brukar det också bjudas på.
Sara Bäckmo pratar grönsaker och Johan Marand permakultur.

En vårdag med inspiration för hela familjen utlovas.

Förutom att jag brukar komma hem med flera kassar växtfynd, så är det en trevlig miljö att spendera dagen i med en varm och välkomnande atmosfär. Trots att ett par tusen besökare brukar hitta hit blir det inte otrevligt trångt. Det minglas, fyndas, pratas och mås gott.

Tyrolen ligger 7 km söder Alvesta i hjärtat av Småland. Skyltat från väg 126.

www.hallbarabladinge.se
www.tyrolen.se
www.alvesta.se

 

Hoppas vi ses söndagen den 10 maj kl 10.00 - 16.00

26 kommentarer:

 1. Trädgårdsdag i en charmig 60-talsfolkpark. Ett lysande sätt att inleda trädgårdssäsongen på.

  SvaraRadera
 2. Jag älskar växtmarknader och denna verkar ju vara något utöver det vanliga. Hoppas ni får en fin dag, för mig blir det tyvärr lite väl långt att åka:-(
  Kram Nora

  SvaraRadera
 3. Så härligt event. Växtmarknad är härligt och kul med alla glada folk man träffar på.
  God helg!

  SvaraRadera
 4. Så festligt! Kul! Och vilka fina märkningar, finare än man kan hitta i handelsträdgårdarna! En riktig fröjd.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Sådana årliga evenemang är vansinnigt trevliga att besöka :) Att hålla till i en gammal folkpark låter ju mer än trevligt:) Tyvärr har vi ingen möjlighet att hinna med ett besök där i år men man vet ju inte hur det blir nästa år. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Vad kul! Illa att jag inte bor närmare!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 7. Tack för tipset! Undrar om jag kan lura med mig sambon på en tripp! Önskar dig fin söndagkväll! Kram Merja

  SvaraRadera
 8. Den marknaden känns som lite extra. Känns som den är planerad år i förväg och riktigt genomarbetad.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 9. låter så härligt. Ser så läcker ut.Jag hinner inget sådant alls i år. Jag får nöja mig med resterna efter utställningen.
  Tack för alla hälsningar. Jag har all fokus på utställningen just nu.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 10. Förstår att du har haft en mycket trevlig dag.

  SvaraRadera
 11. Härligt det låter! Alltid lika trevligt med marknader. Och växtmarknad är väl snäppet bättre. Nästa vecka ska jag också på växtmarknad med trädgårdsföreningen. Så jag har mitt roliga kvar:-)

  SvaraRadera
 12. Åh, så mysigt! Önskar att jag bodde närmare. Hoppas att du får en underbar dag med perfekt väder och att du gör finfina fynd. Skulle defintivt handla av dina mormorsväxter :D

  Ha en härlig dag!
  //Linda

  SvaraRadera
 13. Jättebra att du flaggar för den dagen. Förhoppningsvis kan jag komma på den i år. / Britt

  SvaraRadera
 14. Vad trevligt och mysigt det låter. Hoppas du hade en fin dag och att du gjorde många växtfynd. Ska också på växtmarknad snart men den är nog modell mindre men, tror jag, väldigt trevlig den också. Något att se fram emot.
  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera
 15. Vad det låter härligt med en sådan dag för alla trädgårds-intresserade. Jag var på Blomsterlandet en dag förra veckan för att köpa mig några perenner till min lilla rabatt.. Där var märkningen usel och det fanns inte en människa att fråga så jag åkte hem utan växter. Får ta mig till en handels-trädgård i stället..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 16. Vilken nostalgi som finns i den där bilden! ...och växtmarknader, där trädgårdsmänniskor säljer av sitt överskott vinner med hästlängder över alla stora trädgårdskedjor med all sin påkostade reklam!

  Kram!

  SvaraRadera
 17. Låter hur mysigt som helst, ekologiskt och närodlat gillar jag.
  Hoppas du får en trevlig söndag!
  Kram Annica

  SvaraRadera
 18. Väldigt lockande, men lite väl långt för en dagsutflykt. Här i närheten är det "hönsbytardag" på lördag och dit måste vi förstås åka!
  Allt gott!
  Laila

  SvaraRadera
 19. Låter jättetrevligt, synd att det inte är närmre, då skulle jag åka dit och kolla in utbudet och uppleva den varma och välkomnande atmosfären du beskriver!
  Ha det gott! / Åsa

  SvaraRadera
 20. Sitter här och läser ifatt lite. Dina höns i tidigare inlägg är ju bara för underbara. Klart att de måste äga rabatterna då. ;-)

  Kram Elisabeth

  SvaraRadera
 21. Så trevligt det låter. Hade det varit närmare hade jag kommit :)
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 22. Å det där lät ju riktigt trevligt. Synd att jag inte kan !!! Är det varje år? /Knatten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är varje år, så det blir fler chanser.
   /Anette

   Radera
 23. Hej, ja det var där jag träffade dig i höstas, det var en mycket trevlig höstmarknad och jag tror att vårens trädgårdsdag blir lika intressant. Men vi är bortbjudna tre dagar 10 -11 -12 till Trollhättan så tyvärr ingen resa dit. Men jag vill absolut komma och titta på din trädgård, ju mer jag läser och ser på bilder ju mer intresserad och nyfiken blir jag.Har berättat om dig för min dotter Maria (Knatten) hur duktig du är på allt, men vet inte om hon har fattat att det är dig det gäller. Ser att hon kommenterar på din blogg nu, hon är riktigt trädgårds intresserad, ja mer än mig, om hon inte hade behövt jobba hade hon kunnat ägnat sitt liv åt trädgården endast . . . .
  Det är hur mycket som helst som ska ske i en trädgård, ja du vet, hihi . . . . den där tiden som ska passa till allt gäller att planera väl, hmmm . . . .
  Men jag kommer inte utan att först meddela dig om detta . . .
  Förra inlägget var intressant om just kombos i trädgårdslandet, visst så tycker jag absolut att ett grönsaksland ska vara uppblandat med blommor. Men 17, aldrig har jag gjort precis så, nä raka rader speciella avstånd, så lärde far mig som barn och så har jag fortsatt. Men man kan ju ändra sig . . . . .

  Ha det så bra/ Eva

  SvaraRadera