onsdag 22 juni 2016

Invigning av växthuset

Vaddå invigning... jag har ju använt det hela våren.

Jomen, nu har vi provat att umgås i det också. Växthuset är inte tänkt som sitt- och umgängesställe i första hand, men samtidigt har jag försökt göra det så flexibelt som möjligt genom att sätta hjul på bord och bänkar, satt in många eluttag och inte förankrat tomaterna i taket. Känner mig för och vill inte binda mig för en särskild möblering ännu.Jag har låtit göra två plantbord på hjul med lösa skivor av rostfri plåt. De har kant så att jag kan bottna med vattenhållande matta att ställa krukorna på. Nu har allt kruksmått flyttat ut och frågan var om det skulle funka att vända skivorna, lägga på duk och sitta runt. Mest var jag rädd för att stagen vid kortsidorna på underredena skulle vara ivägen eftersom jag faktiskt inte provsatt innan de konstruerades. Till min stora lättnad fick alla fötter och ben rum och vi fick lätt plats tio runt bordet.
Bjöd hantverkarna och andra som hjälpt till på japansk/svensk buffé från Saint Claire i Alvesta, ostbricka och jordgubbstårta. Har turen att bara haft hjälp av duktigt folk från grävare, murbyggare, elektriker, rörmokare och plåtslagare, till grannar som lånat ut grejer. Sånt är ovärderligt och man vill så gärna visa sin uppskattning. Fortfarande återstår mycket markarbeten som vi inte alls tagit itu med än, men det är en annan femma. Försöker att undvika de värsta grushögarna på bilderna.Och så fick jag fina och roliga presenter. Grannen som jag går och tigger skrot av titt som tätt hade hittat en rulle flat, rostig järntråd i två olika nyanser, den ena ärgad. Snacka om att veta vad jag går igång på! Här ska det pysslas till hösten, kransar hjärtan, små pingelidutter...

 Gissar att ni velat se lite mer av dukning och inredning, men se det går inte. Hamnar i tidning till nästa år.

Allt gott
28 kommentarer:

 1. Det gäller att kunna utnyttja och använda saker o ting på olika vis :) Trevligt med en invigningsfest, det ser väldigt mysigt ut :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Det är ju det som är kul med ett växthus. Det går att använda till mer än att odla i! Ska bli spännande att se reportaget. Du berättar väl i vilken tidning det kommer? Och gästerna fick vara statister... eller i alla fall äta gomaten efteråt, hihi! En granne med fingertoppskänsla, vilken tur du har:)

  Önskar dig en fin midsommarhelg!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Så skönt att ha invigningen avklarad. Det blir en lång väntan på att få se dukningen, men jag förstår.
  Vilken underbar present du fick av grannen. Bra med grannar som känner en väl.
  Ha en fortsatt underbar trädgårds- och växthussommar!

  SvaraRadera
 4. Vilken fantastisk omtänksam människa du är. Bjuder alla hantverkare och medhjälpare på buffé. Förstår att det blev succé. Och så mysigt det ser ut inne i växthuset. Skönt att bygget är "klart" nu.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Att sätta hjul på saker och ting är fiffigt. Att kunna använda saker på olika sätt och olika ställen är perfekt.
  Ser härligt ut, där på invigningsfesten.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 6. Ska bli spännande att få se pingelidutten i höst. Så fint att hantverkare och medhjälpare fick ta del av det färdiga bygget och vara med på invigningen.

  SvaraRadera
 7. Grattis! Gissar att hantverkare och andra medskyldiga verkligen uppskattade festen!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 8. Vilket fantastiskt växthus!

  SvaraRadera
 9. Och det är så vackert Anette! Du kan det där med inredning, det har jag förstått!

  Kram!

  SvaraRadera
 10. Egentligen har jag bloggpaus - och det är skönt. Men idag när jag såg reportaget i ICA-kuriren, kände jag lust för att gå in och läsa iallafall.
  Vilken trevlig invigningsfest det verkar vara.
  Förutom påhittigheten med sniglarna, verkar de förvandlingsbara borden, vara ännu en god ide´.
  Skönt att du skriver så om nävor. De är söta o tacksamma, men helt otroliga på att täcka överallt. Brunnävan som jag en gång köpte och tyckte var så fin, den rivs nu upp så fort jag ser den. Till exempel.
  Flera växter från dina trakter ser däremot att trivas och jag med dem.
  Fortsatt god sommar (den kunde inte börjat bättre). /Britt

  SvaraRadera
 11. Grattis till det vackra växthuset. Stenar är fantastiskt, när man lägger dem huller om buller inga raka kanter. Har just lagt ölandsten och kantar med runda stenar

  SvaraRadera
 12. Vad bra att det bara var att vända på bordsskivorna =) Ser mycket inbjudande ut och vad trevligt av dig att bjuda in alla som hjälpt till. Jag är säker på att det var riktigt uppskattat. Låter spännande att du ska vara med i timingen...frågan är vilken tidning?=) Kram

  SvaraRadera
 13. Så fantastisk veksthus! Og en innvielse som ser helt underbar ut:)
  Flotte gaver..slike rustne saker liker vi:)
  Nyt sommeren:)

  SvaraRadera
 14. Att ha sommarfest i växthuset är ju perfekt! Du har tänkt på allt som att kunna använda odlingsbordet till matbord också, så genomtänkt.
  Ha en fin midsommar!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 15. Så trevligt med invigningsfest. Häftigt att ni får plats så många i växthuset. Hade jag haft mer plats hade jag också velat ha ett större växthus än det vi har. Spännande med tidningsreportage. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 16. Vilken rolig skylt....och ovanliga presenter som rostig järntråd....och ett mysigt sätt från din sida att tacka människor som gett något du uppskattar! Växthuset är så himla vackert och så skönt att du nu kan använda det som du vill.
  Kram
  Birgitta

  SvaraRadera
 17. Helt underbart! Hade jag bott kvar i Växjö hade jag bjudit in mig på stört ;). Men det kanske går en tur dit ... en vacker dag ..... vem vet.
  GLAD MIDSOMMAR önskar Eva Linnea

  SvaraRadera
 18. Bravo till att fint du fixat och vilken härlig belöning för alla som kom!
  Kram

  SvaraRadera
 19. Roligt att få duka och göra fint. Det hade varit roligt att se lite mer men får titta i tidningen nästa år istället. Kul! Det du visar ser gott ut och växthuset, ja det är ju bara helt otroligt vackert.
  Önskar dig en riktigt fin midsommar!
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 20. Vilket underbart växthus det blev och användbart till mycket. Buffén ser verkligen god ut. Ha en härlig midsommar Carita

  SvaraRadera
 21. Smart med flexibel inredning ! Du är så klok och det märks att du har tänkt över allt i minsta detalj innan växthusbygget stod klart :) Kul med invigning ! Tror att alla "inblandade" verkligen uppskattade det, hantverkarna måste ju tycka att det är roligt att se resultatet av deras arbete också :) Hoppas nu att du har en riktigt Trevlig Midsommarhelg !
  Kram
  Elisabeth

  SvaraRadera
 22. Det är verkligen kul att följa ditt projekt med växthuset och att det gått så bra. Ser fram emot att få läsa reportaget om detta nästa år :)
  Du har så fin tunika på dig på bilden i inlägget. Var har du köpt den? Eller har du sytt den själv?
  Kram!

  SvaraRadera
 23. Hoppas du har en fin midsommarhelg :)
  Stor kram
  Jessica

  SvaraRadera
 24. Vilket fantastiskt växthus du har! Ska bli såå trevligt att få träffa dig och få se din trädgård och ditt växthus i verkligheten! Kanske får jag se dina söta hönor också :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 25. a men du så fint det har blivit där kan du både odla och mysa Toppen och så kul med en härlig fest, antar att det uppskattades av alla inblandade. ser fram mot att ha nåt kul att se i höst.
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 26. Så läckert! Vilken underbar känsla att se resultatet av sitt arbete det måste vara.
  Hälsar
  Marta

  SvaraRadera