Ojoj här var det nässelfeber! Så himla gott det ser ut med din tallrik med nässelsoppa och tillbehör. T o m jag som inte är så förtjust i nässelsoppa blir sugen, kanske jag skulle visa receptet för mannen min som står för all matlagning här hemma. Han är dessutom jätteförtjust i soppan. Ler litet igenkännande när du beskriver vårkroppen. Började gräva i helgen för min bokhäck och vi kan väl säga som så - det känns! Kram Merja
Tack för intressant läsning! Det där med nässelvatten i hårbotten hade jag aldrig hört talas om innan. Ska gno i det i dotterns skalle någon dag. :-) Ha det bra!
Har du redan hunnit ut och plocka nässlor. Det har inte jag. Men det är så gott med nässelsoppa. Så det är bara att på med handskar och ge sig ut. Kram!
Ja, jag gör alltid nässelsoppa på våren men jag brukar ha grädde i den - och när jag läser din text förstår jag att det ska jag inte ha. Nästa gång ska jag göra efter ditt recept, gott med rotsaker i kan jag tänka. Tack för receptet! Kram Eva
Det var tidigt! Det såg verkligen gott ut. Jag gillar nässelsoppa men visst behöver man en hel del. Och det ska ju vara de små. Antar att du skrev din kommentar på en IPad och de stavar ju och hittar på vad de tror är rätt. Du hade säkert skrivit dolksvansarna, men det blev folkmassorna. Rätt kul!
Din soppa låter väldigt god med rotsakerna i. Vi brukar göra nässelsoppa så länge nässlorna är någorlunda mjälla. Ett bröd med nässlor har jag också. Känns rätt bra att använda de goda som finns därute.
Tack för din kommentar om bilderna! Jag upplever de också som lite bleka på den bärbara ska titta på den braiga skärmen igen :)
Det ser både gott och nyttigt ut. Visst är det märkligt att saker förändrar sig på vintern. Att avståndet blivit längre ner till marken. Jag märkte det igår när jag klippte på våra lavendelbuskar. :)
Har ätit nässelsoppa hos svärmor, tror jag det var, men aldrig gjort själv. Gott var det så jag vet inte varför. Vad intressant ditt inlägg om att kunna skörda grönt året runt var. Jag är inne på att odla mer ätbart och tänker då automatiskt på hur man skulle fixa det vintertid. Det är förstås bara att testa. Här brukar vi ju få tonvis med snö, till skillnad mot för hos dig då.
Tack för receptet ... har bara gjort på nässlorna tidigare och inte blandat i något mer. Fast just nu ligger nässelsoppan lite "on hold" sedan sambon tyckt att den förra jag gjorde var vattnig (och det var den) och jag då kontrade med att han kunde väl göra en bättre själv då ... så det väntar jag fortfarande på :) Var det någon som sa långsint? Inte jag inte ... ;)
Den här soppan reder sig lite med hjälp av rotsakerna och blir inte vattning, alternativt kan du reda din vanliga med en riven potatis. Kanske ett tips till sambon :)
Nej Anette, jag är inte sponsrad av Lindahls, jag måste väl ändå kunna skriva om produkter jag tycker om och vill tipsa om....eller? Jag namnger ofta produkter jag tycker om. Är du sponsrad av trädgårdsmässan du skriver om längre ner???
Har faktiskt aldrig ätit nässelsoppa...påminner för mycket om spenatsoppa som vi fick på "bamba" när jag var ung...kunde inte äta det ;(......men har hört att det ska vara gott och nyttigt ;)...ha en fin vår kväll;) Kram bia
Jag brukar göra nässelsoppa åtminstone en gång på våren. Mitt recept innehåller mycket gräslök så det gäller att den har kommit igång ordentligt i trädgården också. Till soppan brukar jag göra pocherat ägg. Inte ofta man lyxar så.
Hej Anette! Roligt att du tittade in hos mig! :) Jag har aldrig gjort nässelsoppa. Jag anar att den smakar lite som spenatsoppa och eftersom gubben inte gillar det så har det inte blivit av! Men sonen, som är vegetarian, älskar nässelsoppa så jag kanske borde prova nån gång när han är på besök! För nässlor har vi! Massor!!! Jag hatar dem egentligen för de bränns ju så och de växer över allt annat fint och de kommer bara tillbaka hur mycket man än försöker utrota dem!! Jag har hört att man kan göra nässelpaj också. Har du något recept på det också? Det kanske man kan övertyga gubben att smaka! :)
Men än dröjer det länge innan nässlorna tittar fram för vi har en massa snö kvar ännu! Nån enstaka krokus börjar titta fram men det är det enda!
Nässlor är en av mina favoriter också, sedan jag på senare år förstått att man kan äta detta "ogräs" :-) Ska absolut testa soppan så fort nässlorna tinat fram (än så länge har jag bara torkat eller använt nässlorna till gratäng). Härlig blogg du har förresten - och många vackra foton! :-) /Annika
Så gott det ser ut. Åt nässelsoppa en gång när jag var liten och då var jag ju mest rädd för att bränna mig. Får prova igen nu när du bjuder på ett så gott recept. Ha en fin helg. Kram Ann
Får erkänna att jag aldrig har ätit nässelsoppa, men när jag tittar på din sista bild så får jag medge att det ser fantastiskt gott ut! Kanske dags att prova... Må så gott och ha en riktigt skön helg! /Anna-Karin
Har aldrig ätit nässelsoppa, brukar stå och titta på dem och tänka att jag ju borde prova på att göra nässelsoppa en dag. Nu har jag kopierat ditt recept så i år ska det blir av. Intressant det där med att du använde nässlor på tomatplantorna vid ohyra. Blir lite nyfiken på varför man odla nässor, visste inte ens att man odlar detta. De finns ju i mängder överallt. Är de man odlar helt enkelt godare? Ha en skön fortsättning på helgen./Annelie
Så vackert och gott det ser ut på dina bilder!! Jag brukar också göra soppa, det är tradition och ett slöseri på naturresurser att inte äta dem ;-) Jag brukar säga att äta den soppan väger upp timmen man tappar i sömn när vi går från vinter- till sommartid! Ha en fin kväll! Kram Maria
Tack för alla recept! För några år sen gjorde vi nässelshot som var dundervitaminrik. Gjorde ogräspaj av nässlor och kirskål, det var jättegott!
SvaraRaderaSå synd att jag är allergisk mot nässlor! Men jag odlar dem för fjärilarnas skull, så de kommer till nytta i alla fall:-)
SvaraRaderaTänk vad mycket man kan göra med nässlor! Brukade alltid göra soppa, men det är ett tag sedan. Har däremot inte provat det i bröd. Spännande!
SvaraRaderaOjoj här var det nässelfeber! Så himla gott det ser ut med din tallrik med nässelsoppa och tillbehör. T o m jag som inte är så förtjust i nässelsoppa blir sugen, kanske jag skulle visa receptet för mannen min som står för all matlagning här hemma. Han är dessutom jätteförtjust i soppan.
SvaraRaderaLer litet igenkännande när du beskriver vårkroppen. Började gräva i helgen för min bokhäck och vi kan väl säga som så - det känns! Kram Merja
Tack för intressant läsning! Det där med nässelvatten i hårbotten hade jag aldrig hört talas om innan. Ska gno i det i dotterns skalle någon dag. :-)
SvaraRaderaHa det bra!
Har du redan hunnit ut och plocka nässlor. Det har inte jag. Men det är så gott med nässelsoppa. Så det är bara att på med handskar och ge sig ut.
SvaraRaderaKram!
Nei, jeg reagerer så fælt på nesler, så de holder jeg meg unna ;-)
SvaraRaderaSuppen din minner meg om min mors spinatsuppe.
Ha en fin dag!
Ja, jag gör alltid nässelsoppa på våren men jag brukar ha grädde i den - och när jag läser din text förstår jag att det ska jag inte ha. Nästa gång ska jag göra efter ditt recept, gott med rotsaker i kan jag tänka. Tack för receptet!
SvaraRaderaKram Eva
Det var tidigt! Det såg verkligen gott ut. Jag gillar nässelsoppa men visst behöver man en hel del. Och det ska ju vara de små.
SvaraRaderaAntar att du skrev din kommentar på en IPad och de stavar ju och hittar på vad de tror är rätt. Du hade säkert skrivit dolksvansarna, men det blev folkmassorna. Rätt kul!
Ja, du har helt rätt! Såklart det ska vara dolksvansarna. Ibland är det hopplöst med paddor och mobiler.
Radera/Anette
Ja jag tycker om nässelsoppa och din ska jag absolut prova. Sparar receptet - Tack ! / Annica
SvaraRaderaDin soppa låter väldigt god med rotsakerna i. Vi brukar göra nässelsoppa så länge nässlorna är någorlunda mjälla. Ett bröd med nässlor har jag också. Känns rätt bra att använda de goda som finns därute.
SvaraRaderaTack för din kommentar om bilderna! Jag upplever de också som lite bleka på den bärbara ska titta på den braiga skärmen igen :)
Ha det gott! Carina
Redan nässlor...? Här fick vi snö i dag igen, som ligger kvar på gräsmattan.
SvaraRaderaVårhälsningar
Elisabet
Den nässelsoppan ser god ut, har aldrig smakat något med nässlor i, men blir lite sugen nu.
SvaraRaderaKram Frida
Åh, så gott det ser ut. Jag har aldrig gjort
SvaraRaderaegen nässelsoppa, men jag har ätit. Men aldrig
så vackert serverad som din.
Kramar
AnnaMaria
Jag älskar nässelsoppa! Dessutom är det, precis som du skriver, ett vårtecken.
SvaraRaderaMånga vackra bilder du har i bloggen! Ska titta mer senare. Nu måste jag få i mig morgonkaffet och ge mig av för att få ordning på bil och batteri.
Ha en fin torsdag!
Det såg verkligen mumsigt ut, har nässlor
SvaraRaderavid garaget men har aldrig plockat dom
kanske dags att prova;-)
Ha en bra dag
Det ser både gott och nyttigt ut. Visst är det märkligt att saker förändrar sig på vintern. Att avståndet blivit längre ner till marken. Jag märkte det igår när jag klippte på våra lavendelbuskar. :)
SvaraRaderaHar ätit nässelsoppa hos svärmor, tror jag det var, men aldrig gjort själv. Gott var det så jag vet inte varför. Vad intressant ditt inlägg om att kunna skörda grönt året runt var. Jag är inne på att odla mer ätbart och tänker då automatiskt på hur man skulle fixa det vintertid. Det är förstås bara att testa. Här brukar vi ju få tonvis med snö, till skillnad mot för hos dig då.
SvaraRaderaKram,
Jenny
Tack för receptet ... har bara gjort på nässlorna tidigare och inte blandat i något mer.
SvaraRaderaFast just nu ligger nässelsoppan lite "on hold" sedan sambon tyckt att den förra jag gjorde var vattnig (och det var den) och jag då kontrade med att han kunde väl göra en bättre själv då ... så det väntar jag fortfarande på :)
Var det någon som sa långsint? Inte jag inte ... ;)
Den här soppan reder sig lite med hjälp av rotsakerna och blir inte vattning, alternativt kan du reda din vanliga med en riven potatis. Kanske ett tips till sambon :)
Radera/Anette
Nej Anette, jag är inte sponsrad av Lindahls, jag måste väl ändå kunna skriva om produkter jag tycker om och vill tipsa om....eller? Jag namnger ofta produkter jag tycker om. Är du sponsrad av trädgårdsmässan du skriver om längre ner???
SvaraRaderaDet var bara en fråga...
Radera/Anette
Har faktiskt aldrig ätit nässelsoppa...påminner för mycket om spenatsoppa som vi fick på "bamba" när jag var ung...kunde inte äta det ;(......men har hört att det ska vara gott och nyttigt ;)...ha en fin vår kväll;)
SvaraRaderaKram bia
Jag brukar göra nässelsoppa åtminstone en gång på våren. Mitt recept innehåller mycket gräslök så det gäller att den har kommit igång ordentligt i trädgården också. Till soppan brukar jag göra pocherat ägg. Inte ofta man lyxar så.
SvaraRaderaHa en fin helg!
Kram, Karin
Hej Anette!
SvaraRaderaRoligt att du tittade in hos mig! :)
Jag har aldrig gjort nässelsoppa. Jag anar att den smakar lite som spenatsoppa och eftersom gubben inte gillar det så har det inte blivit av!
Men sonen, som är vegetarian, älskar nässelsoppa så jag kanske borde prova nån gång när han är på besök! För nässlor har vi! Massor!!! Jag hatar dem egentligen för de bränns ju så och de växer över allt annat fint och de kommer bara tillbaka hur mycket man än försöker utrota dem!!
Jag har hört att man kan göra nässelpaj också. Har du något recept på det också? Det kanske man kan övertyga gubben att smaka! :)
Men än dröjer det länge innan nässlorna tittar fram för vi har en massa snö kvar ännu! Nån enstaka krokus börjar titta fram men det är det enda!
Ha en fin fredag!
Kram
Nässlor är en av mina favoriter också, sedan jag på senare år förstått att man kan äta detta "ogräs" :-) Ska absolut testa soppan så fort nässlorna tinat fram (än så länge har jag bara torkat eller använt nässlorna till gratäng). Härlig blogg du har förresten - och många vackra foton! :-)
SvaraRadera/Annika
Här i Norge där jag är den här veckan finns inga nässlor ännu. Det mesta i vårväg har inte kommit ännu. Soppan ser god ut! Trevlig helg!
SvaraRaderaSå gott det ser ut. Åt nässelsoppa en gång när jag var liten och då var jag ju mest rädd för att bränna mig. Får prova igen nu när du bjuder på ett så gott recept. Ha en fin helg.
SvaraRaderaKram Ann
Vilket härligt inlägg, känner igen det där med rumpan ;)vad läckert det ser ut med receptet, borde prova. :)
SvaraRaderaTrevlig helg!!
SvaraRaderaKram från bia
Trevlig helg glömde jag säga, det ska bli sommar imorrn :)
SvaraRaderaDet ser riktigt gott ut! Ha en fin helg!
SvaraRaderaFår erkänna att jag aldrig har ätit nässelsoppa, men när jag tittar på din sista bild så får jag medge att det ser fantastiskt gott ut! Kanske dags att prova...
SvaraRaderaMå så gott och ha en riktigt skön helg!
/Anna-Karin
Har aldrig ätit nässelsoppa, brukar stå och titta på dem och tänka att jag ju borde prova på att göra nässelsoppa en dag. Nu har jag kopierat ditt recept så i år ska det blir av. Intressant det där med att du använde nässlor på tomatplantorna vid ohyra. Blir lite nyfiken på varför man odla nässor, visste inte ens att man odlar detta. De finns ju i mängder överallt. Är de man odlar helt enkelt godare? Ha en skön fortsättning på helgen./Annelie
SvaraRaderaSå vackert och gott det ser ut på dina bilder!!
SvaraRaderaJag brukar också göra soppa, det är tradition och ett slöseri på naturresurser att inte äta dem ;-)
Jag brukar säga att äta den soppan väger upp timmen man tappar i sömn när vi går från vinter- till sommartid!
Ha en fin kväll!
Kram Maria
Kul om jag inpirerat dig till att prova nässelsoppa!
SvaraRaderaNej, det finns väl ingen anledning att odla om man har fri tillgång på nära håll.
/Anette
så gott
SvaraRaderaHa en fortsatt fin lördagskväll
Hanna
De är verkligen magiska, de första nässlorna!
SvaraRaderaHar aldri laget neslesuppe. Men ble inspirert av innlegget ditt her. Takk for oppskriften, Anne.
SvaraRadera