tisdag 11 mars 2014

Sug efter rött

En gång ska ju alltid sluta med något att fästa blicken på och genvägen genom grönsakslandet till komposten slutar med en rödlackad stege i skogen.
Den här skogsdungen röjdes för ett år sedan och för varje liten aspslya som kapades har det kommit tio nya. Det som var en gammal härlig, oskött naturskog med trädtickor, hackspettar, ugglor, kantareller, svart trumpetsvamp, karl johan, vitsippor och liljekonvaljer är numera som en ogenomtränglig jungel.
Så i valet och kvalet om fjädrarna skulle hamna i de prydliga urnorna vid vägen som syns av alla förbipasserande eller om jag skulle göra nåt bara för mig och er, blev det en liten fjäderdunge i slyet vid stegen.
Till glädje för katterna också ska väl tilläggas. De anfaller och drar i fjädrarna allt vad de orkar. De fick en egen liten nöjespark på köpet.
Nu ska jag titta på mina fjädrar i skogen ett tag varje gång jag kilar ut med komposthinken tills rödsuget går över.
Får du sug efter nån särskild färg?


Allt gott
 
 

50 kommentarer:

  1. Så fint med det röda :-) Nu innan grönskan startat igång vill man bara ha färg och liv överallt. Vilken härlig blogg du har där. Lägger till dig i min lista direkt.

    Kram
    Charlotte

    SvaraRadera
  2. Så vackert....att sätta färg på tillvaron betyder så mycket.
    Vill tacka för dina fina ord hos mig...de värmer.
    Ha de gott
    Kram Lollo

    SvaraRadera
  3. Fint att sätta färg på tillvaron isf att gräma sej över slyet, det hopplösa! En spännande installation tillsammans med stegen där i skogskanten:) I Vårt röda hus hade jag en dunge med alsly som jag slogs med var tredje, fjärde år ungefär. Tänk om jag istället gjort något roligt av det!

    Vårkram från Eva-Mari

    SvaraRadera
  4. Så trevligt det ser ut och man måste tillgodose alla behov! Lite humor i trädgården skadar definitivt inte. Jag har kanske inte sug efter någon speciell färg men jag har stort sug efter doftande rosor som klänger sig upp i träden.
    Vi har också fått en massa aspsly, försöker hålla efter dem men det känns som ett lönlöst arbete.
    Ha det fint!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  5. Läckert!
    Tack för trevlig kommentar inne hos mig.
    Kram från Eva Linnea

    SvaraRadera
  6. Hej

    Det ser da vidunderligt ud- det giver jo nogle fantastiske kontraster med rødt i haven!!!
    Stigen bliver jo også rigtig flot, når der kommer grønne blade på træerne.
    Kærlig Hilsen
    JetteMajken

    SvaraRadera
  7. Så finurligt med en röd stege och fjädrar. Jag älskar när det dyker upp lite oväntade saker. Själv dras jag till allt som är orange. Det är för mig en glad färg. Kram

    SvaraRadera
  8. Åh, det var läckert med den röda stegen och fjädrarna!!! Allt som sticker ut eller är oväntat förnöjer på det ena eller andra sättet. Detta gav mig ett litet leende...för jag älskar ju rött:) Jag återkommer alltid till rött, alla nyanser av rött... det är nog min färg...fast jag är just nu väldigt svag för orange också, som har legat i dvala sen ungdomsåren. Jag brukar få nån konstig magkänsla för färger och så helt plötsligt finns dom överallt...
    Apropå aspsly... maken gjorde fint på ängen på andra sidan stenmuren, tog bort allt sly...i år är det värre än någonsin, säkert det fyrdubbla. Hade det varit bättre att låta det vara eller måste man hålla efter det varje år nu, om man vill kunna se backen? Vi kanske inte ska rota för mycket i naturen...

    Solen lyser stort och varmt här, hoppas att den gör det hos dig också:)
    //lisa

    SvaraRadera
  9. Ja, rött är snyggt! Det lyser upp fint i trädgården. Ha en riktigt fin dag! Kram Merja

    SvaraRadera
  10. Tycker absolut du gjorde rätt som tänkte på dig själv och satte fjädrarna där du har glädje av dem! Det röda lyser verkligen upp. Läckert!
    Må så gott!

    SvaraRadera
  11. Vilken rolig ide´. Du, katterna och vi gläder oss.

    SvaraRadera
  12. Så mysigt med fjädrarna där vid stegen. Du tänkte både på dig/oss/katterna. Jag har skakat mina mattor idag och de hänger på altanen, katterna tycker det är kul att leka med fransarna på mattorna, de rör sig i blåsten.

    SvaraRadera
  13. Din besvikelse över dina nya fönster förstår jag så väl - det var ju inte vad du hade hoppats på. En utav våra döttrar har samma problem med "film" på rutorna likaså hennes grannar.
    När du skrev att du satt röda fjädrar i ditt sly. så tänkte jag hmmm ..., men det blev ju fint tillsammans med den röda stegen. Riktigt piffigt! Vi har också sly mellan björkarna ner mot sjön, men där röjer husets herre varje år. När vi skulle ta ner de jättestora asparna vid torpet, så ringbarkade vi dem först och så fick de stå i ett par år tills de dog. Efter det kunde vi ta ner dem och slapp alla skott som skulle ha kommit upp annars.
    Du gav mig lite inspiration till att vara lite "vågad". Någon fin gammal stege har jag inte som jag kan måla om i en häftig färg - alla våra stegar är av metall. Men, lite annorlunda är jag för jag är nog den enda i kvarteret som har låtit ljusslingan få byta ut granen mot ett stort ris istället.
    Jag kom på en sak till - faktiskt lite gullig apropå fjädrar och katter. För några år sedan samlade hennes lille kissekatt in kvarterets alla påskfjädrar och förvarade dem på altanen.
    Ha en fin dag och kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om det varit mina aspar hade jag absolut barkat dom precis som du.

      Vilken rolig katt som samlade in fjädrarna! Tänk vilken skatt han hade hittat!

      Alltid kul att kunna inspirera! Hoppas jag får se vad du vågat.

      Kram

      Anette

      Radera
  14. Så snygg rödfärg...ser ut som engelskt rött....fint med fjädrar och stege tillsammans ;))
    Ha en fin dag!
    Kram bia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Faktum är att rödfärgen är överbliven lack från uppfräschning av mannens lilla lastbil. Har inte fått fram vad den heter.

      Kram
      /Anette

      Radera
  15. Så fint :) Tack för kommentar hos mig!

    SvaraRadera
  16. Vad vackert med allt det röda och inovativt med stegen. Gillar det mycket. Tack för din fina kommentar hos mig.
    Ha det fint.
    Berit

    SvaraRadera
  17. Så härligt med det röda! Och tack för din gulliga kommentar hos mig.

    Ha en fortsatt fin och eldig vecka!

    Eva

    SvaraRadera
  18. En härlig färgklick att fästa blicken på!
    Nu längtar jag efter grönska...
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  19. Så underbart fint! Man blir ju hur glad som helst när man ser det. Den röda stegen är ju bara för läcker.

    Kram,
    Maria

    SvaraRadera
  20. Rött är en härlig färg, känner för den året om :)

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  21. Ser katterna framför mig, hur de tycker att du är världens bästa matte som gör så roligt åt dem ;) Jag har alltid sug efter vitt, rosa och blått/lila. Annars är det nog mer att jag har sug efter en viss sorts blomma. Tidigare var det amaryllis, sen tulpaner. Just idag har jag sug efter ranunkler efter att ha sett så fina bilder, men det kanske lugnar ner sig, hi hi.

    Kram,
    Jenny

    SvaraRadera
  22. :) vilken idee, siktdjupet fick du verkligen där. Kul att gå till komposten blir det. Va fint med det röda o katterna belåtna också.
    Ha det gott, kram Ewa:)

    SvaraRadera
  23. Rött på rätt ställe! Jag vill nog mest ha grönt nu.
    Kram

    SvaraRadera
  24. Så läckert med allt det röda som fångar ens uppmärksamhet och tar plats. En riktigt fin installation.
    Ha en riktigt skön och färgfylld helg!
    Kram Ann

    SvaraRadera
  25. Jag har alltid tyckt att rött är den bästa accentfärgen. Både inne och ute. Jag jagar alltid röda växter och senaste tillskottet är en röd canna som jag försöker driva upp i vardagsrummet. Men fjädrar är ett ypperligt substitut för röd blomma så här års. Och stegen är bara helt underbar.

    SvaraRadera
  26. Härligt och kreativt!! Kul att katterna också tycker det är roligt!
    Kram Ingrid

    SvaraRadera
  27. Håller med dig om att den röda färgen är snygg, speciellt mot det gröna! Fint med stegar som dekoration:-)

    SvaraRadera
  28. Jag ÄLSKAR rött, men det är inte färgen som är det viktiga här utan det innovativa som du gjort. Som det brukar heta; Du har gjort något utan för dom vedertagna ramarna! Och det är till glädje både för dig, dina katter och oss! TACK!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilka fina ord, jag blir alldeles rörd! Är van att lulla på här i min egna lilla värld med mina idéer utan att nån kommenterar särskilt. Som nybliven bloggare blir jag både överraskad och alldeles varm i hjärtat av ord som innovativ och utanför ramarna. Tack Susie!

      Och tack all ni andra som också tar er tid att hälsa på och skriva fina saker. Det är mycket uppskattat!

      Radera
  29. Tack för din kommentar hos mig! Ja, det är kul att göra saker i trädgården tillsammans med barnen. Häromdagen när vi gick förbi ett hus med världens underbaraste krokusmatta under en hängbjörk på väg till dagis, utbrast treåringen i ett "Wow, det måste vara underbart att bo i ett hus som det här eller vårt där man kan titta på krokusar hela tiden!". ;-)

    Vad härligt att ha ett ställe där man får leva ut sina färgdrömmar utan att behöva tänka så mycket. Jag brukar bli sugen på starka färger i allmänhet när våren kommer, men det är nog ganska vanligt antar jag. Annars gillar jag att ha färgstarka dahlior i kruka, så är det bara att plocka fram den som man är sugen på just för tillfället. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra tips med just färgstarka dahlior som man kan flytta runt lite! Jag har faktiskt köpt knölar som jag tänkte odla i mina zinkbaljor. Hoppas dock det värsta färgsuget gått över tills dess för dessa är mer vinröda mot svart. Dock inget som hindrar att jag matchar med andra mer klarröda färger runt om.
      Jag kan sakna tiden då bonusdottern var liten och trampade runt i eternellodlingen (för 20 år sedan var det fortfarande inne med torkade blommor och vi odlade en hel åker som torgades). Visst var det ett jobb att låta barnet vara med i projektet men jag hoppas hon fick något med sig som vuxen också.
      Barn är så oerhört spontana och absorptiva (hoppas det är ett ord som finns, eller att du åtminstone förstår vad jag menar :) Man blir ständigt glatt överraskad!

      Allt gott
      /Anette

      Radera
  30. Så läckert med röda fjädrar!! så skojsigt att sätta dem som du gjort..underbart väder veckan bjudit på,synd att det väntas bakslag!! ja vi är ju bara i mitten på Mars än,så det kan ju bli fler.Trevlig helg!kram Jessica

    SvaraRadera
  31. Jätte härligt och oväntat! =)
    Kram kram
    Sofia

    SvaraRadera
  32. DU gör mig så glad med dina fina kommentarer och alla härliga och inspirerande inlägg här! Älskar hela den här grejen med din röda stege och de röda fjädrarna!!! Tack för det fina!!!

    Nu hoppas jag att du får en skön och fin helg! Vågar man hoppas på sol tror du? Här ska det blåsa och komma snöblandat regn... önskar dig ett mer trivsamt och behagligt väder!

    Kram♥ Maria

    SvaraRadera
  33. Hej, tack för alla dina kommentarer hos mig. Jag har haft problem med att komma in på din blogg
    den sista tiden, det har irriterat mig. Dottern Maria är här idag och skulle kolla vad som felar, tro du inte att
    då fungerar allt. Man blir full i skratt, ha ha . . . hoppas det inte jäklas mer.

    Min älsklingsfärg är rött, sedan blir det grönt. Vad fint och roligt det blev ute, det är ju snart Påsk så man kan börja 'fjädra' lite ute också, precis som du.

    Liter glatt och kul behövs nu. Må gott/ Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din fina kommentar. Hört från flera hålla att det varit problem med att både komma in och kommentera på bloggen, men jag kan faktiskt inte hitta nåt fel här. Undrar om preblemet inte ligger i nåt mellanled...
      Skönt att det gick bra nu i alla fall!
      /Anette

      Radera
  34. Härligt med rött! Vi har mycket vitt i vår trädgård, det beror nog mest på att vi har ett rött hus ;)
    Kram Sara

    SvaraRadera
  35. Vilken härlig röd färg på fjädrarna!

    Annars faller jag lätt för rosa... Om jag ser någon rosa blomma, tex pion då ;) så kommer habegäret, även fast jag redan har flera stycken, kan bara inte få nog av den där ljusrosa... och oftast blir det ljusrosa när jag väljer tulpaner etc...
    Kram och trevlig helg!
    Gunilla

    SvaraRadera
  36. Tack för titten hos mig, så hittade jag hit till en härlig blogg och ny bekantskap. Jag återkommer. Må gott Åse

    SvaraRadera
  37. Så kul med lite färg. Det gäller bara att våga. Helgkram Elisabeth

    SvaraRadera
  38. Hej!
    Äntligen lite tid att blogga runt lite. Du är ju så flitig på att kommentera hos mig och det gör mig glad.
    Här är det lite väl mycket just nu bara.
    Så läckert!
    Jag kan få sug efter rosa ibland. Det blev jag direkt efter att jag sagt en gång att jag inte gillar rosa. Men plötsligt så hängde det ett par rosa byxor i garderoben. Tur man kan ändra sig.
    Och vet du vad? Jag gillar rött och rosa tillsammans. Det fick man absolut inte ha som barn. Nu har jag rosa byxor med en röd tröja till. Dottern sa mamma nu är du tant.
    Ha en skön helg
    Annika

    SvaraRadera
  39. Det där var jättesnyggt! Kul idé. Jag älskar ju limegrönt och hittar jag nån blomma eller växt i den färgen har jag svårt att låta bli. Ha en fin helg och hoppas det inte stormar för mycket. Här blåser det friska vindar och då har jag alltid svårt att sova. /Anette

    SvaraRadera
  40. Härligt med lite färg! Rött är vackert och också kärlekens färg, kanske kärleken till naturen också!

    SvaraRadera
  41. Det där blev ju lite tufft med just rödfärgen! Jag har ingen direkt färg jag är sugen på utan mest färg rent allmänt.
    Vår ena katt hämtade fjädrar ur kvarterets pyntade buskar för ett par år sen. Dem kom han så stolt hem med och la framför mattes fötter. De är för roliga!
    Ha en fin helg!
    Kram!

    SvaraRadera
  42. Det var ju en toppenidé att göra "slydungen" lite roligare, till lyst för dig och katterna! Ja nog är man sugen på färg nu! Mina ögon tittar girigt på de få blommor som finns.
    Rött är alltid fint i alla nyanser! Tror jag måste ha en riktigt eldig rabatt så småningom.
    Ha en fortsatt trevlig helg!

    SvaraRadera
  43. Så bra du skriver! Läser texten och ser framför mej och känner lusten att få skapa i naturen eller i en trädgård. Sen ser jag bilderna och blir glad av de röda fjädrarna och stegen, såå fint! Kram Katta

    SvaraRadera
  44. Rackarns snyggt! Vi hade också en röd stege "mitt i allt" förrförra året. I fjol målade jag den mörkgrön. Känns som ett felval när jag ser dina bilder. Hehe!

    Just nu gillar jag gult i trädgården. Det lyser så fint bland allt brunt ;)

    Ha det fint!
    Tamara

    SvaraRadera