söndag 9 november 2014

Till pappor och flitiga män

Dagens inlägg tillägnar jag alla pappor på Fars dag och alla män som ofta får ta de tyngre bitarna i trädgården med anläggningsarbete och diverse byggen och till min man som gräver, skyfflar jord, grus, gödsel, bark, kör vatten på sommaren, klipper gräs, svetsar portaler, klematistorn och annat man kan behöva. 
Hur ser er uppdelning av arbetet ut, eller gör du kanske allt själv?


Puss på er

45 kommentarer:

 1. Jag blir alltid avis när jag läser om andras män som gör alla dessa saker som du beskriver. Jag gör allt i trädgården själv, med undantag för någon gräsklippning eller trädfällning då och då. Å andra sidan har jag en fantastisk man som tar det tunga lasset med tusen barnaktiviteter på helgerna och som normalt inte klagar när jag tillbringar större delen av tiden ute än inne...!

  SvaraRadera
 2. Så fina hjärtan! Så klart vi ska hylla våra pappor och män denna söndag!
  I det här huset har jag alltid bott själv och får därför också göra allt själv, det har både för och nackdelar. Ibland önskar jag förstås att det fanns en man vid min sida. Inte enbart för att skicka upp på högre höjder utan någon att dela det roliga med.

  Söndagskram / Cia

  SvaraRadera
 3. Åhh så gulliga och fina hjärtan Här delar vi på nästan allt, ibland så räcker inte mina muskler hela vägen så då tar maken vid. Men jag håller med dig dom är värda att hyllas lite extra idag. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 4. Jag har alltid fått göra ALLT trädgårdsarbete själv i mina tidigare trädgårdar. Nu snart kommer jag att få en balkong som är precis lagom att pyssla i och där jag kan sitta och vila mina trötta leder. Och så kan jag njuta av din och alla andra vackra bloggträdgårdar!

  Glad Farsdag!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 5. Jättesöta hjärtan! Eftersom vi är lika trädgårdstokiga båda två har vi inte "delat upp" arbetsfördelningen hos oss. Men visst, av naturliga själ gör ju han allt det tunga. Men jag gör all markservicen så det jämnar ju ut sig i längden :) Vi försöker att måna om varandra varje dag och behöver ingen speciell "fars/mors-dag" till det, nu sticker jag kanske ut hakan men vi firar alltså inte dessa dagar i vår familj, men det är vi och andra får göra precis som de vill :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Jag älskar att gräva, så det gör jag. Min man avskyr att klippa gräset, men han gör det ändå. Anläggningsarbeten gör han också, men själva odlandet står jag för. Vi är rätt nöjda båda två.

  SvaraRadera
 7. Vi har det nog ganska jämnt fördelat, förutom att jag aldrig klipper gräset. Tunga saker, som att gräva upp rötter står min man för. Men jag börjar gärna på att klippa och såga det som ska bort. Ha en trevlig söndag.

  SvaraRadera
 8. Jag gör absolut inget i trädgården!

  SvaraRadera
 9. Lite tvärsom här, jag grejar ute
  och maken städar och sånt. Ett byte
  jag tycker är toppen!
  Ha en fin söndag
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 10. Vilka fina hjärtan du har fått till! Hos oss är det jag som är den trädgårdstokiga. Mannen min är den som bygger och renoverar, gör gångar och sätter sten. Hjälper mig när min muskelstyrka inte räcker till. Passar mig alldeles utmärkt då jag har helt fri händer att göra det jag vill i trädgården. Ha en fin söndag! Kram Merja

  SvaraRadera
 11. Här hos oss besitter också mannen muskler och teknik. Vi delar på gräsklippning men jag tror inte mannen skulle befatta sig med bevattning eller att så eller kratta löv. Men som sagt, han ställer villigt upp för att gräva gropar när jag skall flytta om buskar och större rabatter. Tack och lov har jag numera valt en mera lättskött trädgård och växthus. Ha en bra söndag!

  SvaraRadera
 12. Vi har en ganska lättskött trädgård med stora gräsytor. Mannen gör allt grovgöra och jag småfixar...Klippningen delar vi på. Vi har nog delat upp det ganska bra, kan jag tycka... ;)

  Ha en fin fars dags-söndag!
  Kram Annica

  SvaraRadera
 13. Oj. är det Fars dag i Sverige i dag! Vad bra att jag blev påmind! Tack!

  SvaraRadera
 14. Nja, här är det nog så att mannen i huset gör det jag ber om, efter tag...Han har inte samma intresse för trädgård som jag, och tycker det räcker gott med en grön gräsmatta. Sticker den sen upp lite maskrosor här och var gör det inget, tvärtom, då blommar det ju också...Sen ska jag inte skryta med att jag heller är så flitig i trädgården, men jag tycker om den, älskar när det som jag planterat överlever och blommar. Men jag instämmer helt, all ära åt dessa män som fixar och hjälper till!! Så vacker bild du tillägnar dom...
  Kram kram

  SvaraRadera
 15. Ohh, nej, jag gör inte mycket av det tunga sen jag stelopererade ryggen. Utan min älskade make blir det inga krukor, inget planterat ........
  Ha de gott. Catarina

  SvaraRadera
 16. Hemma hos oss är det också min käre S som får göra det grova och tunga jobbet! Stort hurra till alla killar idag!
  Önskar dig en fortsatt fin söndag!
  Kram Ann

  SvaraRadera
 17. Vilka fina hjärtan!

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 18. Vilka söta hjärtan!!!
  Självklart är det gubben som får göra grovjobbet! Då är det jag som är "arbetsledare" ..... ;-)
  Kram Lena

  SvaraRadera
 19. Min man är totalt ointresserad av allt vad trädgårdsarbete heter, så hos oss så gör jag allt. (Utom att bygga växthus och klippa gräs för sådant gör vi tillsammans/delar på.)

  SvaraRadera
 20. Åh så fina hjärtan du gjort (för det har du väl, hihi)...har gjort några liknande av stål galgar ;))...min man är inte heller så intresserad av trädgårdsarbete, haha...men klippa gräsmattan, det får han allt göra ;))...
  Ha en fin dag!
  Kramis bia

  SvaraRadera
 21. Jag lever ensam så det blir inte alls så mycket gjort i kolonilotten som jag skulle önska. Har en robotklippare vid namn Roland och ibland lejer jag firmor till tyngre sysslor.

  SvaraRadera
 22. Jag läste Rigmors kommentar och jag måste säga att jag kunde ha skrivit det. Mannen gör efter ett tag och lite tjat vad jag ber om och sköter gräsklippning! Huvudsaken är att man trivs!
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
 23. Den hälsningen tog Rolf åt sig, han tackar, hi hi . . . .
  Visst utan de där gubbarna hade det varit jobbigare, vi gör mycket tillsammans och det tyngsta tar han.
  Kram och må gott på er/ Eva

  SvaraRadera
 24. Vilka fina Farsdagshjärtan! Det kan jag inte påstå att jag gjort några.......men man skulle kunna göra några sen kanske, inte fel, dom var ovanligt söta!
  Arbetsfördelning, nja, det har vi nog ingen alls i det här hushållet, inte vad det gäller någonting. Jo, jag städar inte och att jag inte gör det beror på att inblandade värnar om husfriden! Annars gör den det som den känner för eller har tid och lust med.....fast det är klart, dom tyngre sakerna faller ju på mannen, så är det ju bara.
  Agneta kram

  p.s. jamenvisst har vi fått en varmare jord, samtidigt som isbjörnarna sitter på små isflak så har ismängden ökat på Antarktis, läste jag, så det är lite oredigt rent allmänt.

  SvaraRadera
 25. Vilka jättefina hjärtan!

  Kram

  SvaraRadera
 26. Vad skulle jag göra om mannen fixar nästan allt? Lite av tjusningen med trädgården tycker jag är att kunna göra mycket själv om man har en kropp som är frisk och fungerar. Traktorn och motorsågen fixar dock mannen men resten klarar även jag av. Jag gillar att gräva, snickra och skyfflar gärna dynga och kompost. Det är min träning större delen av året + lite promenader och skidåkning.
  Trädgård är friskvård :)
  //Ulrika

  SvaraRadera
 27. Min man klipper gräset och det går med en rasande fart, hur det ser ut är oviktigt anser han. För övrigt är det nog jag som sköter trädgården, som nu inte riktigt har fått den vård den ska ha pga nästan ingen fritid.
  Dina hjärtan är så vackra!
  Ha en fin vecka!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 28. Åh, vilka vackra hjärtan. Jag gör det mesta trädgårdsarbetet själv. Brukar få hjälp med att gräva trädgårdslandet. I år har han även övertagit gräsklippning (därför att jag väcker honom när han ligger och sover på dagen)
  Kram!

  SvaraRadera
 29. Intressant att läsa alla kommentarer. Här anser mannen att trädgården är min. Ska det grävas, vårstädas, bäras tunga saker, köras jord, fixas. Det tar vi sen..... Så jag gör det själv,eller ber en son eller någon jag känner om hjälp. Intresserar han sig inte alls? Jo, för äppleträden, att häckarna är tillräckligt höga, gräsmattan är klippt, trimmad och gödslad med nerkört material. Får knappt ett löv till vintertäckning.
  MEN han sköter all disk, städar ibland, förbereder middagen, går ärenden, hjälper till med barnbarnen, och vattnar om jag ber honom. För övrigt är han glad över trädgården. Fars eller mors dag firar vi aldrig dock.
  Ha en bra vecka!
  Luna

  SvaraRadera
 30. Jag hittar på alla trädgårdsprojekt, guben klipper gräs och hjälper till att gräva när det blir som tyngst! I vanliga fall. Denna sensommar har han dock bytt höftkula och får inte göra allt eller bära mer än 15 kg.
  Så jag har slitit på med både gräsklipp o annat
  Annars gör jag mycket själv, gräver, bygger, lägger sten m.m.
  Han är inte alltid så pigg på det man hittar på, men det går snabbt över ;) och jag kan få lite hantlagning.

  Ha det gott, kram Ewa :)

  SvaraRadera
 31. Tack för titten! :) Kul att hitta till dig också... Vilka fina kransar du har gjort, har aldrig tänkt på att man kan använda ljung! När det gäller arbetet i trädgården så är det nog jag som gör det mesta, men det absolut tyngsta gör min sambo. :)

  SvaraRadera
 32. Åh, jag skulle inte klara mig på egna händer! Har en man som gör det jag ber om , lite trist kanske att han inte är ett dugg intresserad av trädgården, men man kan inte begära allt.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
 33. Hemma hos oss är rollerna helt omfördelade. Jag är hantverkaren och maken är konstnär. Vi har en regel som säger att "den som gör får bestämma". Därför får jag bestämma mycket här hemma, haha!

  Roligt att du nästan bor i mina krokar, om än på den småländska sidan. Kanske korsas våra vägar någon gång!

  SvaraRadera
 34. Maken klipper oftast gräset och gräver gropar om ett träd ska planteras resten gör jag, när det gäller snickeri är det 50/50 efter mina ritningar, svetsning är det 50/50 med och stenläggning fixar jag själv.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 35. Hysj, hysj, det er litt hemmelig, men jeg drømmer om å treffe en hageglad mann som vil dele på både hagejobb og hagegleder. Det ser jo faktisk ut som det finnes noen slike når jeg leser kommentarene over ;)
  Enn så lenge graver, klipper, planter og luker jeg selv - og stortrives med det :)
  Bestemmer alt selv også :)

  SvaraRadera
 36. Här hemma är det jag som gör allt. Typ. I somras fick jag hjälp med att stapla sten i ruinen, men det berodde på att jag var skadad. Fast jag klagar sannerligen inte. Jag älskar att göra jobbet. :-) Stora byggen gör vi såklart tillsammans. Som att bygga växthuset och gräva dammar.

  SvaraRadera
 37. Fantastiskt fina kransar:) Jag gör allt i trädgården själv, men blir det för övermäktigt någon gång så hjälper mina föräldrar till för jag har inte haft den turen att träffa mannen i mitt liv än :)
  Varma hälsningar,
  Sofie

  SvaraRadera
 38. Så flott en hyllest til den mannlige delen av tradgårdsteamet:) Nydelige hjerter! Jeg er vokst opp med foreldre som var et fantastisk team i hagen. I hagen vår på torpet, så må jeg innrømmet at jeg jobber mest i hagen, men vi hjelper hverandre med hver våre arbeidsoppgaver. Det fungerer så godt:)
  Ha det så godt!

  SvaraRadera
 39. Beundrar dina söta hjärtan!
  Jag gör allt själv, nästan, för att det är kul och för att jag vill. Det jag inte behärskar, typ göra stora växtstöd, eller inte orkar som flytta större stenar, då ber jag om hjälp.
  Kram

  SvaraRadera
 40. Intressant det du skriver om vargarna hos mig, det är nog samma här, det blir en himla debatt med jämna mellanrum om vargen......och alla verkar ha så väldigt bestämda åsikter om vad de tycker. Dom vargar jag skrev om i inlägget är i hägn på Nordens Ark. Och jag håller med dig, djurparker är ett elände, men Nordens Ark går an. Men att ha djur instängda kan få mitt hjärta att blöda ibland.....
  Agneta kram

  SvaraRadera
 41. Här hemma gör VI allt tillsammans ;) nähä skoja :D
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 42. Uppdelningen här är oftast att husse har sin traktor som får göra det tunga, han bygger saker, staket o sånt (spik o svets) och gräver när inte jag orkar mer... men bara på helgerna. På veckorna får jag klara mig själv.
  Men han är ett bra bollplank när det bollas med idéer, det räcker långt- jag mms-ar bilder för feedback ;-)
  Visst är det väl jobbigare att gräva upp gräsmattan på hösten än på våren, eller är jag klenare nu än i våras?
  Jag har i alla fall kommit på att jag älskar att ha mössa nu, när det är lite små-kallt... jo det är sant!
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 43. Så fina hjärtan du gjort!
  Här är det jag som drar det tyngsta lasset med trädgården... ibland känns det tungt, men oftast går det bra :)
  Kram

  SvaraRadera