fredag 12 januari 2018

Det var en gång en lökvagn...

Mellandagar brukar innebära mer eller mindre städning av den garageplats som jag på nåder förfogar över för mitt planteri. Nu är det dags för nya sådder och det gäller att röja undan efter allt julpysslande med kransar och grupper. 

Inte gör det saken bättre att jag ser möjligheter i diverse skräp.
Jag tänker inte plåga er med alla mina tankar om detta utan nöjer mig med södra kortsidan.


När du kommit över värsta chocken kan du urskilja en ställning med trådkorgar i mitten. En bra idé tyckte jag när jag bad mannen bygga den eftersom den går på hjul. Tanken var att torka löken på hyllorna utomhus i vackert väder och lätt kunna dra in den när det börjar regna. 
Jo, det funkade en säsong eller två. Sen blev det missväxt och alla hyllorna behövdes inte. Det fylldes på med annat och det växte upp högar runt som nu gör det ganska svårt att rulla ut i en handvändning. Löken får torkas på annat sätt. Annars kände jag mig nöjd med idén, liksom att kroka fast korgar och annat i ett armeringsnät i taket, men desto mer plats man har ju mer sparar man på.


En timme senare...Vagnen befriad från udda handskar, gamla skyltar och annat skräp. Det går att ta sig fram till flätade korgen med rödlök och schalottenlök, pumpor och vitlöksfläta.
Alla plastburkar sorterade i storleksordning redo för sådder. Eftersom jag inte kan komma ihåg när jag köpte nåt förpackat i plastkartong senast, är jag rädd om mitt lager och återanvänder från år till år. Särskilt bra är de med lock och hål i botten som har bra storlek och går snabbast att använda.
Vid det här laget kan det väl inte förvåna om jag säger att jag även sparar på kottar...
Nu har de använts till juldekorationer, men längre fram i vår är de oumbärliga som fyll i botten på krukor och byttor istället för lecakulor och därför är det viktigt att ha dem tillhands, men de får flytta ut från garaget.

Nån mer än jag som är samlare...

Allt gott


17 kommentarer:

 1. "Den som spar han har"...kan alltid vara bra att ha till något.
  Jag skulle behöva gå ner i källaren och göra ett städryck, (men det är lite svalt där nere) Jag hade bra ordning därnere, men så har min man varit där när vi skulle koppla in vattnet till friggeboden, så nu är det KAOS bland mina saker. "Jag har ställt tillbaka allt", säger min man. Ja, men hur, inte som jag vill ha det.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Hej Anette!
  Känner igen det allt för väl. Sparar på grejer som kan vara bra att ha, snart skall jag också försöka få ut min såhylla. Kom på att jag har nog en påse med tallkottar. Får göra ett ryck i sommar. Känns skönt att jag inte är ensam om det.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 3. Visst är det bra att spara men se det blir gärna för mycket till slut vet man knappt vad man har och då sparar man ännu mer. Jo det känns igen. Men du lyckas ju i alla fall få lite ordning på det. Du må tro att jag längtar tills det blir kanter och luckor under huset så jag kan få lite ordning på mitt "skräp" ( det är ju det för den inte invigde) i växthuset. Nu blundar jag nästan när jag går förbi där, haha. Tänk så skönt det känns när det blir ordning som man vill
  Ha en fin helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 4. Skulle behöva samla mer...idé om takförvaring, den knycker jag på direkten.
  Anette

  SvaraRadera
 5. Nej, jag är ingen samlare, men min man...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 6. Det är fint när man ser stor skillnad efter en städning. Härlig är känslan. Tack Anette för tipset om kottarna! Det ska jag absolut använda mig av, kotterik som jag är.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Vilket perfekt förvaringsutrymme, det saknar jag. Tack för tips om att lägga kottar i botten på krukorna.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Jag samlar också kottar ... många! Det är ett tidigare tips från dig som gjort mig till kottsamlare och det är perfekt till mina krukor och kärl.
  Annars är jag ingen samlare, tvärtom, jag rensar ut för att veta vad jag har för prylar och för att hitta dem.

  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 9. Jomen det är vi nog lite grann till mans :) Men det jag mest känner igen är dels - tröskeln att börja städa är superhög men efteråt så har det gått rätt snabbt och jag är såå nöjd. Dels, hjälpte pappa grusa en yta mellan verkstaden och en bergvägg som han byggt tak över häromdagen. När vi var klara kom frågan - du kan väl sätta ut en del av växterna här nu? Jag har ockuperat några kvadrat i verkstan nämligen :)

  Idén med armeringsnät i taket var bra. Den får jag spara :)

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 10. Jag kollar med ett igenkännande leende på dina bilder. Jamen BRAATTHA är inte så dumt. Vi är också igång att rensa och sortera. det är ett Januarijobb.
  Takförvaring.....toppen !!! Kram Eva

  SvaraRadera
 11. Hi hi, känner igen det där! Men ditt tips om kottar i krukan var oslagbart!
  Ha nu en skön helg och alltid lika kul att kika in till dig...
  Varm kram från Titti

  SvaraRadera
 12. Jodå, ser ut som här i lagården.... Vi har alldeles för stora uthus ;) Det går att spara hur mycket som helst ;) Lycka till med sådderna!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 13. Så coolt! Nu fick jag idéer till min övervintringsbod. Man kan aldrig få tillräckligt mycket armeringsmatta :D

  Själv väntar jag på att rödlöken Long Red Florence ska titta upp ur sina små krukor.

  Ha det riktigt fint!
  Linda

  SvaraRadera
 14. Visst är det skönt att sortera upp och ha ordning. Jag fick så bra hyllor av min morbror för några år sedan! Samla ja det gör jag både på smått och stort, det kan ju vara bra att ha! Jag brukar ju be att få plastlådorna som lösviktsgodiset kommer i - de slängs ju efter att godiset packats upp - snacka om slöseri. Men de är perfekta att låta dahliorna ha vintervila i. Kram

  SvaraRadera
 15. Samlar gör nog de flesta trädgårdsentusiaster. Med din kreativitet så torde det mesta dessutom komma till användning. Kottar i stället för lecakulor är en lysande idé tycker jag.

  SvaraRadera
 16. Jovisst är jag oxå en samlare av trädgårdsrelaterade saker. Dock inte inne i huset!
  Framförallt så samlar jag fröer och insåg nu, när jag gått igenom allt,
  att jag har hur mycket som helst av samma sorter från 15,16 och 2017 :)

  Men just i kväll ska vi åka på en Fröbyteskväll med den lokala trädgårdsföreningen så då är det ju bra att ta med lite!

  Och Nej, jag tror inte vi sätter samma sorts frö... Jag har väl hittills sått 40 olika sorter som vintersådd och inte en enda grönsak :0

  Olika är bra :D

  Kram

  SvaraRadera
 17. Som svar på din fråga: Japp!! I år får jag bygga ännu mer på höjden och längs väggar och tak för att få plats med alla mina "skatter" i det, som jag tyckte, gigantiska uthuset. En viss (LITEN) rensning kanske också behövs!?
  /Eva Linnea

  SvaraRadera