söndag 14 juli 2019

Morgondimma och pärliga spindelnät

Igår hörde jag sommarens första syrsa när jag plockade smultron och i morse låg dimman tjock över trädgården. Det betyder högsommar.
Plötsligt är trädgården fylld av de mest konstfulla spindelnät trädda med pärlor. Förstås finns de där varje morgon men osynliga för ögat utan dropparna.Armeringsnätet har fått dekorationer. 

Nån tyckte vindsnurran var ett lämpligt ställe.På denna bilden händer det mycket men spana in närmaste portalen som har fått den allra sprödaste och mest delikata kristallkrona.Inte ens pumpen är bortglömd.
Älskar att fota i dimma när solen just bryter igenom och innan värmen blir för tung. En skön söndag utan några måsten. Trädgården i hyggligt skick om man undantar skämsytorna där hönsen ställt till det. Ärtnäten dignande av skördefärdiga baljor, mogna tomater lite överallt och kamomilldoft i små pustar från trädgårdslandet.
Ha det så gott

Instagram @atligatradgarden
Länksamlingen TrädgårdsFägring


Nästa helg, söndagen den 21 juli är jag med i Lands öppna trädgård kl 12-18. Guideningar kl 13 och 16 och jag har tänkt ut kluriga tipsfrågor med priser från Frökungen. I år är vi en hel bukett trädgårdar som ställer upp i mina trakter så det går fint att lägga upp en runda för dagen. All info om trädgårdarna som är med finns HÄR Jag kallar mig numera Ätliga trädgården även om bloggnamnet inte har ändrats.
Välkommen!

14 kommentarer:

 1. Oj, redan syrsor och spindelnät! I dag låg en igelkott och sov just där jag skulle plocka bort lite blad. jag smög och han/hon sov vidare. Bra när vi djur och människor respekterar varandra.

  SvaraRadera
 2. Dette ble jeg glad av å se. Himla vakkert. Jeg er ikke sikker på hva syrsor er, men tror at det kan være gresshopper på norsk. Spindelvev er rett og slett et under. Hvordan går det til?
  God julinatt! Anne

  SvaraRadera
 3. Så vackert med alla spindelnät. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Hej Anette!
  Härliga bilder med vackra spindelnät. Såg inte kronan först, men där är den placerad precis i mitten på bågen.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 5. Alltid lika fint i din trädgård. Spindelnäten är vackra, även om jag har lite svårt för ägarna till nätet =)
  Ha en fin dag!
  Kram Annica

  SvaraRadera
 6. Hej Anette

  Högsommar ja! Super bilder:)

  Ha en trevlig vecka - och öppen trädgård!

  SvaraRadera
 7. Gud så vackert och trolskt - som i en mystisk saga !
  Fantastiska spindelnät !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 8. Vilka konstnärer du har boende i din trädgård! ♥

  SvaraRadera
 9. Jag tror inte att du behöver skämmas för ytorna där hönsen huserat =) Lyckliga hönor är viktigare än perfektion. Fina spindelnät. Ha nu en fin tisdag!

  SvaraRadera
 10. Magiska bilder! Tänk att spindelnät kan vara så vackra. Dimman gör också bilderna
  extra fina!Ha det fint!

  SvaraRadera
 11. Spindelnäten är riktiga konstverk...
  Synd att jag inte kan komma på Öppen trädgård hos dig.
  Kram!

  SvaraRadera
 12. Det är så vackert med spindelnäten och så fina bilder du knäppt.
  Ha en fin torsdag.
  Carin

  SvaraRadera
 13. Högsommar och spindelnät, ja det är vackert nu! Men visst märker man ett visst höstmood och det är inte bara negativt...
  Men nu en sommarsöndag och lite grillat på det :)
  Kram Titti

  SvaraRadera
 14. Den som läser detta vittnesmål idag borde fira med mig och min familj eftersom det hela började som ett skämt för vissa människor och andra sa att det var omöjligt. Jag heter Göran Jörgen och är från stockholm, men jag flyttar till Chicago USA med min fru. Jag är lyckligt gift med två barn och en vacker fru. Något hemskt hände med min familj, jag tappade jobbet och min fru lämnade mitt hus eftersom jag inte kunde ta hand om mig själv och familjen. henne och mina barn vid den tidpunkten. Jag lyckades i nio år, ingen fru stödde mig för att ta hand om barnen. Jag försöker skicka ett testmeddelande till min fru men hon hindrar mig från att prata med henne. Jag försöker prata med hennes vän och hennes familj men jag vet fortfarande att någon kan hjälpa mig och jag har skickat begäran senare till så många företag, men ändå ring inte mig, förrän en trogen dag kommer att jag aldrig kommer att glömma i mitt liv . När jag träffade en gammal vän till mig som jag förklarade alla mina svårigheter och han berättade för mig om en bra man som hjälpte honom att få ett bra jobb på Coca cola-företaget och han berättade för mig att det var en caster-charm, men jag är en person som aldrig tror på trollformler men jag bestämde mig för att försöka och Drosagiede instruerade mig och visade mig vad jag skulle göra under dessa tre dagar av lunchen. Jag följer alla anvisningar och gör vad han bad mig göra bra. Drosagiede se till att allt gick bra och min fru skulle se mig igen efter det underbara arbetet Drosagiede. Min fru ringer till mig med ett okänt nummer och ber om ursäkt och hon sa till mig att hon verkligen saknar mig och våra barn och min fru kommer hem. Och efter två dagar ett företag som jag har skickat mitt tackbrev kallat, nu är jag den föredömliga företagschefen här i USA. Jag rekommenderar att om du har några problem skicka ett meddelande till detta e-postmeddelande: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp +2349014523836 så får du det bästa resultatet. Ta saker för givet och det kommer att tas bort från dig. Jag önskar dig det bästa.

  SvaraRadera