onsdag 5 oktober 2016

Flexibelt

Är så glad för att jag bestämde mig för flexibel möblering i växthuset. Först använde vi det som fikaställe i våras när det var för kallt utomhus, sen blev det barnkammare för nära tusen plantor. När de var utplanterade fyllde jag på med tomater och auberginer i murarhinkar. Valde att inte förankra dem i taket utan band upp med hjälp av käppar. Möblerade om tillfälligt och hade inflyttningsfest för hantverkarna och sen blev det luncher med trevliga bloggvänner. Halva fungerar dessutom som studio när mindre objekt ska fotograferas. Och nu är det dags för kulturrundan, kransverkstad och utställning av handgjorda kort. Allt går på hjul så det är rätt lätt att flytta runt och prova sig fram och spännande att upptäcka nya sätt att använda de 30 kvadratmeterna på. Tomaterna är nerklippta för att ge plats. De växer ändå inte mer, men mognar i rask takt.

Krukfaten diskas...

... och det pyntas och packas upp.


Mer visar jag inte här, men välkommen att hälsa på lördag-söndag 8-9 oktober kl 11-17.
Trädgårdsmästare Sara Hedlund håller i kransverkstan och det finns fika med hembakt.

Hela deltagarlistan hittar du på www.alvesta.se

Efter helgen packas korten ner och det blir ommöblering igen för att få in de växter som ska vinterförvaras. Jag har alltså inte försäljning hemma övrig tid och kan tyvärr inte ta emot spontana trädgårdsbesök på andra tider.


Ser verkligen fram emot helgen. Det kommer att bli så kul!


 Välkommen!


18 kommentarer:

 1. Och vi som inte har möjlighet att komma på konstrundan och kranstillverkningen hoppas få se bilder här på bloggen.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Smart att hänga upp kvistarna med tomater i växthuset . Det tänkte inte jag på igår när jag klippte ner allt och plockade in de gröna omogna i huset istället.
  Vilken mysig helg du har framför dig - kommer att bli kanon i ditt vackra växthus - du visar väl ?
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 3. Låter ju hemskt trevligt med en dag för kranstillverkning, tänk om jag bott lite närmare..... Fast vi ska ha andra trevligheter för oss den helgen vi också :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Jag önskar att jag fanns där i dina knutar till helgen. Skulle så gärna komma på besök! Lycka till Anette!

  SvaraRadera
 5. Hoppas det kommer riktigt många trevliga besökare!
  Kram, Laila

  SvaraRadera
 6. Vi vill gärna komma, är ju riktigt nyfikna på din gård med allt vad som tillhör.
  Bilder blir ju aldrig detsamma, så vi hoppas kunna slita oss från våra nödvändiga höstgöromål. Torkan gör att man blir försenad och man bara väntar på mera blöta,
  det som kom var en droppe i havet och sen börjar ju frosten bita i knutarna.
  Fast vi har klarat oss än så länge men i natt var det nära noll strecket, min rosenskära står skyddat vid staket likaså tagetes och dahliorna likaså, men de är ju väldigt känsliga för frost, man måste ta sig massa tid att täcka över. Dahliorna är över 1.5 m, helt otroliga i år, massor av knoppar fortfarande.

  Jag förstår att du har massor av jobb nu inför helgens kulturrunda.
  Du är ju en person som alltid har 'sju järn i elden' med många intressanta projekt,
  beundrar dig med allt vad du pysslar med.
  Så lycka till i helgen Anette, kanske vi ses igen (som på skördemarknaden på Tyrolen.)
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
 7. Låter spännande! Ser verkligen fram emot bilderna😊
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Glömde nämna att vi varit i Polen en vecka jag och Rolf, där var det givetvis skördetid och marknader som var av intresse. Väl hemma blev det 'pang på' med jobb, även en barnvaktsdag i Norrahammar igår. Så därför har vi nu händerna fulla med allt, men ingen tar vårat 'jobb' ifrån oss, som tur, hi hi . . . .
  Men man måste unna sig ledigt och det försöker vi göra, det är viktigt.
  Eva

  SvaraRadera
 9. Du planerar allt så grundligt och ser framåt hur det ska vara, det blir lire inspiration för mig som är så spontan så det mesta blir halvdant.
  Önskar dig Lycka till med helgen!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 10. Hoppas ni får det riktigt trevligt i helgen. Ja här rullar jag också runt allt i både växthus och orangeri. Vi har också gjort massor av rullbrädor av lärk med hjul på så det går både fort och lätt när det behövs. Dessutom slipper man att myror och annat gömmer sig under krukfaten.
  //Helene

  SvaraRadera
 11. Vilka snygga gardiner du har! Har inte klippt ner tomaterna än, eftersom jag iår har alla i växthusen och inte bland gästerna i orangeriet. Snart är dock alla mogna och då blir det storstädning....
  Kul med kransbindning!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 12. Det är så lärorikt att besöka din blogg, jag ska göra som du nu med tomaterna - hade aldrig själv kommit på tanken att binda upp dem så där. Mina får väl hänga i köket då =) Låter som om det blir en toppen helg för dig! Synd att det är lite långt att åka och sedan är det lite annat redan inplanerat för helgen. Kram

  SvaraRadera
 13. Bra tanke att jobba med flexibla möbler. Hjul underlättar oerhört. Har också tanken att kunna använda ett eventuellt växthus som studio :)

  Hoppas ni får härligt väder och många besökare till helgen!

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 14. Hum det låter allt bra lockande få se hur det blir i helgen Taket måste på så ja jag vet inte men hade varit helt otroligt kul att komma.
  Ha det gott och så trevligt om vi inte ses
  Kram Meta

  SvaraRadera
 15. Så smart att du kan använda växthuset till så mycket. Hade kommit om inte du bodde så långt borta. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 16. Åh, vad fint med tomaterna hängande på rad!

  SvaraRadera
 17. Hej!
  Å så vackert!
  Men det är ju en bit att åka, och just nu är vi inte så mycket åt smålandshållet, då sonen, som bodde i Jpkg numera bor i Götet...
  Lycka till i helgen1
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 18. Så njutbart att få se dina bilder men vet att bakom dem döljer sig mycket arbete. Drömmer ibland om ett växthus men det får nog fortsätta vara just en dröm. Kram!

  SvaraRadera