onsdag 26 oktober 2016

Så föll jag för instagram i alla fall

Jag vet att det är en och annan som letat efter mig på facebook, men tyvärr är det så att jag inte finns med där. Däremot har jag fallit för Instagram och har hittat några av er där också. Instagram är ett snabbare och mer kortfattat media, fler bilder och mindre text. Nu börjar jag lära mig fota med mobilen också och då går det ännu snabbare och man kan enkelt lägga ut små filmer. På Ig har jag valt att bara fokusera på odling, grönsaker och en och annan höna, hyggligt snygga bilder blandade med tips.

Givetvis kommer jag att fortsätta blogga som vanligt för det är kul att få bre ut sig i text ibland, beskriva utförligare och lägga upp bildserier, inte så snäva ramar. Det har också blivit så att bloggandet sker från stationära datorn där bilderna blir stora och vackra, texten lättläst och snabbkommenterad på tangentbord och Ig sköts från mobilen som jag inte är så förtjust i att skriva med. Ja, jag vet att det finns plattor, men vill inte ha fler prylar att uppdatera.

Så här kan det se ut på Ig...

https://www.instagram.com/rostochradisor/

Bilden är klickbar om du vill se fler av mina instagraminlägg, registrera eller och lägga till dig som följare.


Allt gott
@rostochradisor

23 kommentarer:

 1. Jag hittade dig på Instagram. bra att du inte slutar blogga.
  Ha en bra dag. inatt har det varit frost hos mig. -3 visar termometern på.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jag har visserligen ett Instagramkonto men jag har inte använt det ännu, jag har inte kommit dit ännu :) Kul att du inte slutar blogga i alla fall :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Jamen, jeg følger dig skam allerede :-) Jeg har selv prøvet Instagram et par gange uden at blive fanget, men for nylig kom jeg på igen, og denne gang er jeg blevet glad for Instagram. Jeg synes det fungerer fint som et supplement til at blogge fordi man kan vise lidt andre billeder på Instagram, måske nogle af dem man aldrig får brugt på bloggen. Så vis ses på Instagram :-)
  Hilsner fra Nana

  SvaraRadera
 4. Glad att du inte slutar blogga, älskar att läsa dina texter. Du har inte tänkt dig att samla ihop lite tips i en bok. Skulle köpa den osedd.
  Vi ses på Insta / ha det fint! Marika

  SvaraRadera
 5. Trevligt att du även vill blogga så roligt att läsa det du förmedlar i form av text och bild. Det gör även jag kan säga att jag följer Dig på ditt instagram där heter jag ma_li_bo även jag vill gärna ha både och för det är roligt att skriva ner sina upplevelser och dela med sig med andra.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 6. För mig, som inte fallit för Insta, är det skönt att höra att du tänker fortsätta blogga. Jag får en känsla av att det är fler och fler som överger bloggandet. Väldigt tråkigt, om du frågar mig. Bloggandet ger liksom en annan dimension, mer djup och personlighet.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 7. Får räcka med FB och bloggen för mig, åtminstone just nu. Fotar heller inte med mobilen, ännu...
  Kram

  SvaraRadera
 8. Jag har också instagram men det blir bara någon bild i veckan, följer dig för jag gillar dina bilder. Men bloggen är så mycket trevligare så jag är glad att du fortsätter blogga.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 9. Jag fotar det mest med mobilen, tycker att det är smidigt - den är ju nästan alltid med. Har inte tagit steget till varken FB eller Instagram, tror jag håller mig till bara bloggen ett tag till, men jag blev lite sugen på ig när jag ser dina fina bilder. Kram

  SvaraRadera
 10. Kul! Ska väl erkänna att jag inte testat vare sig Facebook eller Instagram, men Instagram verkar lockande då det är snabbt. Vi får se om jag också faller dit;)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 11. Hej! Skaffat ny mobil så jag skall också börja men fortsätta blogga ändå...Så vi ses!

  SvaraRadera
 12. Hej! Skaffat ny mobil så jag skall också börja men fortsätta blogga ändå...Så vi ses!

  SvaraRadera
 13. Först och främst: Tack för alla kommentarer i min blogg! Jag har sett dem, läst dem, kollat i din blogg - och sen har det inte blivit mer...
  Men nu ska jag lägga in dig på bloglovin och följa dig i fortsättningen! Det är roligt att träffa på någon som tänker fortsätta att blogga; så många har slutat. Jag har Facebook också och lägger in en bild där då och då, men det blir ju mera lösryckt, precis som IG.
  jag ser fram emot att följa din blogg!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 14. Näpp, inget Instagramkonto för mig, än...
  Hur hinner man med att uppdatera överallt? Två bloggar och FB-konton räcker för min del, just nu. Det där kan ju komma att ändra sig med tiden, men som sagt, just nu tycker jag att jag har fullt upp med det jag har.
  Fint att du fortsätter att skriva och lägga in dina fina foton i bloggen. Gillar att kika in här då och då.

  Allt gott! /Birgitta

  SvaraRadera
 15. Du har ju mycket att visa, så jag förstår. Själv har jag FB kopplat till bloggen, men är dålig på att titta på IG. Det verkar som mina FB vänner dock gillar att klicka vidare för att läsa hela texten och se alla bilder. Ibland väljer jag att bara visa inlägg för FB med några få ord.
  IB växer, jag vet, men än är jag inte där.
  Lycka till med ditt.
  Ha det gott!
  Luna

  SvaraRadera
 16. Du sammanfattar så bra hur man kan lägga upp blogg vs. Instagram! Bloggen med bättre bildkvalitet, mer utförliga texter och personligt småprat. Instagram snabbt från mobilen och korta texsnuttar!

  Det var så jag tänkte när jag började med Insta. Jättekul och enkelt. Men nu känns det som tempot är alldeles för högt. Två FB-konton och Insta och hemsidan och bloggen. Jag pratade med en känd trädgårdsprofil om just det här. Bad om tips. Och visst kunde hon bekräfta att syns man inte så finns man inte. Och har man trädgård som yrke (som jag har) så måste man synas. Bloggande är det jag dragit ner på. Men vad jag kan sakna det lugnare tempot, utrymmet för lite yvigare texter, eftertanke och trevlig kontakt med ett begränsat antal personer som man känner till.

  Du är fantastisk som håller fanan högt på flera plattformar och som ger mig kommentarer både här och där, trots att jag inte alls är lika duktig på att kommentera.

  Men nu ska jag ge bloggvärlden lite tid. Känns lustfyllt igen.

  Ha det så gott
  Kristina

  SvaraRadera
 17. Visst är det trevligt med både instagram och blogg. Jag gillar ändå mest bloggen. Som du säger man kan skriva lite mer där. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 18. Skönt att du inte överger bloggen, gillar långa texter och många bilder. Men visst har jag funderat på insta, får se om jag drar igång i vinter när jag har lite mer tid över.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 19. Instagram är enkel och trevlig på sitt sätt, men bloggbilder är ändå
  mer överskådliga och trevliga med text. Tur att du fortsätter blogga,
  har stött på flera som överger bloggandet när de börjar med Insta.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 20. Instagram har jag men har inte gjort några inlägg ännu. Men jag kanske skall försöka ändå.
  Följer dig gärna.
  Facebook och bloggen kommer jag nog att fortsätta med. Fast bloggandet tar ite mera tid och det är lite mera förberedelser där med bilder.

  Trevlig helg

  SvaraRadera
 21. Jag trodde inte riktigt på IG tidigare, men nu älskar jag den formen. Jag känner att jag har mindre tid med bloggen, men med mobilen kan man snabbt uppdatera sig på insta. Precis som du säger vill jag dock inte lägga bort bloggen för där kan man lättare brodera ut texten och fördjupa sig mera.
  Med önskan om en fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera
 22. Jag har Insta men är inget "fan" av det. Gillar inte alla hjärtana, som även jag klickar...
  Blir såklart glad åt kommentarer på Insta men skulle gärna velat att det var på ett annat sätt! Man har så många man följer som är aktiva varje dag och det är ett sånt snabbt flöde och jobbar man så finns det verkligen ingen tid att studera varje bild utan det blir så att man klickar ett hjärta utan att studera så mycket. Jag skulle nog önska att det inte fanns det där hjärtat :) Då slapp följarna klicka och innehavarna slapp fundera över hur många som klickat eller inte! och vill man kommentera så gör man det.... Sen tycker jag att det sista året blivit jobbigt att det känns som om man måste tacka för alla kommentarer...
  Jag har valt att aldrig tacka för kommentarer :)

  Jaja! Jag gillar FB och mest av allt bloggen :D

  Trevlig helg och jäkligt bra att du bloggar vidare!

  Kram

  SvaraRadera
 23. Kul, jag ska leta fram dig! Jag har insta till bilder med annat än trädgård eftersom jag gillar att fota. Efter min senaste, förhoppningsvis sista, resa till "väggen" har det blivit glesare med blogginlägg men fler bilder på insta för det kräver mindre energi och förberedelse. Men sluta blogga...NIX! Det är ju där berättandet lever :)

  SvaraRadera