söndag 23 oktober 2016

Trädgården just nu

  
Färgerna i trädgården djupnar dag för dag. Jag tycker skalan är vilsam.

För två dagar sen grönt nu mer höstigt. Möblerna lär vi nog inte sitta så mycket mer i. Det blir trappfika om solen skulle råka titta fram.


Körsbärsbenveden bekänner färg, men inte som den brukar.


Gillar hur de stora fjädrarna silar ljuset.


Rosenflockel och kantnepeta


Hönsen älskar att sprätta runt bland häggmispelns blad och under finns myskmadra som är deras favoritväxt nummer ett. Så mycket mat hittar de däremot inte nu, utan får frukost och lunch serverad.


Allt gott
21 kommentarer:

 1. Det ser ju fortfarande trevligt ut hos er, här är det skräpigt värre då allt tappat sina blad i förtid pga torkan. Ingen frost ännu men kanske nästa vecka. Jag känner mig redo att stänga trädgården för i år men det finns alltid massor kvar att göra - i går åkte i alla fall sittplatserna in.

  SvaraRadera
 2. Har man stora perennrabatter ser det nu riktigt stökigt o trist ut, hos dig ser det väldigt ordentligt o städat ut :) Men nu infinner sig det stora lugnet,det vilsamma kommer lite senare :)Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Vilsamt är verkligen ordet. Det börjar bli begränsat vad man kan hitta på. Vad mysigt du har det. Plymen på ormbunkarna för tankarna till kalufsen på dina höns;)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Ja, visst är det snyggt nu. Jag saknar dock lite solsken som kan få allt att glänsa i guld. Det har varit duggigt, disigt och grått här de senaste veckorna. Skulle så gärna vilja fota i solen.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 5. Trappfika låter mysigt. Dina höns är alltid så trevliga att se när dom botaniserar i trädgården.

  SvaraRadera
 6. Visst är det en mysig tid nu när trädgården går i vila. Vackert att titta på alla fin blad som ändrar färg. Ha en fin söndag. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 7. Då skulle hönor trivas hos mig eftersom här finns myskmadra i överflöd. Vackra och stämningsfyllda höstbilder.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Bilden på hönorna så underbar! Lyckliga hönor som kan spankulera omkring ute så här sent i oktober. Ha en fin söndag! Kram

  SvaraRadera
 9. Alltså jag bara älskar trädgården i höstfägring. Även om det regnar och är trist men det går att njuta där ändå. Dina bilder gör att jag längtar till kolonin på måndag åker jag dit. Det tråkigaste med den just nu att jag inte kan vara där varje dag. Hoppas det blir lättare när vi får stora huset klart så vi kan bo där längre.Nu funkar det inte.
  Ha det gott och njut du med
  Kram Meta

  SvaraRadera
 10. Det är ju fortfarande en del färger kvar i trädgårdarna innan frosten. Sen brukar det gå fort och löven börjar falla. Nu för man föröka njuta av dom sista vilsammare färgerna innan det blir enbart jordfärger. Nu för man snart börja planera inför nästa vår så allt börjar om igen. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera
 11. Ja det har blivit mycket mer höst på sista veckan, och mörkt. Och snart är det vintertid också. Svårt att hitta dagsljus att njuta i, när man är hemifrån hela dagarna.
  //Helene

  SvaraRadera
 12. Ja nu är hösten verkligen här. Vacker höstfägring du bjuder på.
  Ha det Gott!

  SvaraRadera
 13. Efter en helg i sängen pga förkylning ska det bli skönt att få komma ut och kratta löv i morgon. Det är ju inte så ansträngande och man kan avbryta om det skulle visa sig att man har överskattat sin förmåga. Löven får bo i en jättesäck tills jag får tid och ork att skörda det sista och förbereda pallkragarna för vintersådd och vintervila.
  Vi hörs. Ha det gott! Kram

  SvaraRadera
 14. Vilken fantastisk miljö de har att sprätta runt i! Gillar också höstens färgskala, i år är den vackrare än någonsin!
  Kram

  SvaraRadera
 15. Vilsamt kanske man kan säga, fast jag tycker det är mer tråkigt! Här har nästan alla löv blåst av i det hemska vädret och i natt har det kommit ytterligare 14,5 mm så nu får det räcka för ett par dagar. Kom ju 33 mm i förrgår!
  Men man ska inte klaga, iaf inte så länge vi har hyfsat varmt och varken frost eller snö!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 16. Så fina höstbilder och jag gillar ju som vanligt dina höns jättemycket, så fina!
  Tack för tips om flugbekämpningen du skrev om!
  Ha en fin vecka!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 17. Jaa trädgårdarna är fina även i höstskrud ;))....och dina höns är mysiga. Nu var det länge sedan vi gjorde oss av med våra få höns ;)...men det var roligt så länge det varade ;)Ha en fin vecka med eller utan sol !
  Kram bia

  SvaraRadera
 18. Ja, hösten har verkligen tagit ett stort kliv framåt här också. Har inte många löv kvar på träden och de första snöflingorna föll bara några kilometer bort nu i helgen....
  Ha det gott!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 19. Din trädgård börjar också komma in höstens färgskala. Dessa fantastiska färger, och lugnet som lägger sig.
  Kram!

  SvaraRadera
 20. Åh, bilden med ormbunkarna är bara så fin! Jag njuter extra mycket av hösten i år, vet inte varför men det spelar ingen roll :-)
  Kram Elin

  SvaraRadera
 21. Åhh dina gulliga dvärghöns, de ser så tuffa ut de små rackarna och vilket gott liv de har där hos dig. Höst trädgården är mycket färg sprakande nu, din körsbärsbenved är väl ganska stor eller, jag har tre olika sorter. den ena är ca 7 år den växer sakta och färgen är svag i år precis som din, vet ej om det är samma sort. Varför är busken så blek kan man undrar, den andra är en liten på stam och jag vet att det finns olika sorter, så lika där vet ej vilken sort. Sen köpte jag en förra året en vingbenved buske och den fick en helt annan plats mer i skuggan men oj vad den växt till sig kraftig, och den är färgstark. Det är trevligt med något färg glatt i trädgården som varar ett litet tag.
  Vi har tagit in trädgårdsmöblerna nu, det finns bara en liten träbänk kvar.
  Vi håller så sakta på med att ta upp dahliorna, jag klipper och han gräver upp dem,
  gissa att det är snustorrt vid knölarna, detta regn som gett en del blev ändå bara någon cm. blöta, så det behövs otroligt mkt mer.
  De lovar sol till helgen och det ser jag fram emot trots allt, vill göra klart vissa
  'måsten' innan jag går i ide, hi hi . . .
  Må så gott/ Eva

  SvaraRadera