När man länge varit van vid ett så litet utrymme lär man sig också utnyttja varje vrå. Nio tomater tycker jag är lagom, men efter hand som de växer och de första klasarna mognar plockar jag bort de nedersta bladen och det blir barjord under. Denna utnyttjar jag till marktäckare som favoritsallaten isört som har fräscha, saftiga, köttiga blad. Isörten stormtrivs i värmen och bladen blir snabbt stora som händer. Så gott att blanda olika smaker och texturer i en sallad. Det räcker med ett eller två blad åt gången som jag river ner i mindre bitar.
Till höger blev den en rad basilika som också älskar värmen i växthuset. I år blev det en minivariant som jag inte testat innan. Just nu ser den ut som små bollar. Hoppas den växer ihop till en liten häck.
Allt gott
Isört måste jag testa igen. Det var längesen jag odlade den så smaken är bortglömd. Men sallad med många olika sorters sallat är en favorit hos mig. Jag är svag för helt vanlig huvudsallat med riktigt tjocka blad :) Och så en enkel dressing typ som man får i Frankrike...
SvaraRaderaHa det gott! Carina
Isört har jag ätit några gånger och gillade verkligen smaken och konsistensen, basilika är en favorit hos mig också, så himla gått att ha till både det ena och det andra :) Ha det gott/Monne
SvaraRaderaBra tips som vanligt från dig Anette. Funderade just på när jag kan börja klippa bladen underifrån. Isört har jag aldrig testat men det låter intressant.
SvaraRadera//Helene
Smart och effektivt. Basilikan ser fin ut.
SvaraRaderaKram
Undrade just vad det var för små bollar under tomaterna. Har aldrig provat basilika i växthuset utan har dem i lådor ute, tänker att det blir för varmt i växthuset, men kanske inte .... Isört låter som något jag måste prova.
SvaraRaderaKram Eva
Vad bra idê att plocka bort blad på tomaterna för att få plats för mera spännande växter. Sallad är dekorativt till maten, och olika sorter ger variation.
SvaraRaderaTrevlig helg.
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera