torsdag 24 januari 2019

Sorgmyggor - blomflugor

Inlägget är flyttat till atligatradgarden.se

19 kommentarer:

  1. Dina tips är väldigt värdefulla och jag vet att de fungerar :) Klisterremsa ska jag ta och sätta upp bland kommande sådder.

    Jag har en berberissådd jag tog in och ställde svalt i verkstaden. Där har legat några groddar likt fallna käglor. Som jag bor just nu har jag lagt ner att försöka bekämpa. Det är för många saker jag inte själv rår över. Istället sår jag mindre och exponerar färre saker. Försöker hålla rent i rummet där jag har sådder. Det får vara gott nog så.

    Ha en fin helg! Kram, Carina

    SvaraRadera
  2. Sorgmyggan verkar vara en riktig fuling, tack för alla bra tips i detta inlägg hur man ska försöka mota bort honom.
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Tack för tipset. Jag har nyss vattnat med nemablom. Att kombinera det med en gul klisterfälla låter ju toppen! Ska fixa till det snarast.

    Intressant också att läsa att det finns så många olika fän som påminner om sorgmyggan.

    Ha en fin helg!
    Kram
    Linda

    SvaraRadera
  4. Jag har inte haft några sorgmyggor, peppar peppar, bra att du visar bild på dem. Däremot har jag enstaka blomflugor, är medveten om att det är fel namn men kallar dem så. Användbar information, tack så mycket.
    Kram

    SvaraRadera
  5. Vinägerblandningen tycker jag är effektiv. Brukar vara nu snart som flugorna slår till. Hoppas de inte blir för många i år. Tack för dina tips. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
  6. Bra tips! Tack!! Som tur är har jag - än så länge - inte drabbas av just det här problemet. Men efter bladlusinvationen för två år sen i växthuset, så vet jag hur hemskt det kan bli. Så nu är jag iaf beedd inför eventuella blomflugor.....
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
  7. Hej Anette!
    Vilket bra inlägg, har inte drabbats av dem, som tur är, däremot kan jag ha bananflugor, och de bjuds på en cocktail. Klisterremsan verkade bra.
    Ha en fin söndag /Marika

    SvaraRadera
  8. Veldig bra innlegg, ja! Disse blomsterfluene er en stor plage hvis det blir mange av de.

    Ha en fin uke!

    SvaraRadera
  9. Bra att du tar upp detta och hur man kan åtgärda. Det kan verkligen förstöra mycket. Har haft tur på senare år och inte haft så många. Är också noga med såjorden.
    Ha det fint
    Helene

    SvaraRadera
  10. Tack för fina tips, än så länge har jag inte haft några ingrepp men om det blir så är det ju bra att få veta hur man får bort dessa små inkräktare.Ha det gott/Margareta

    SvaraRadera
  11. Bra tips! Sorgmyggor vill man inte ha bland sådderna. Allt gott./Gunilla

    SvaraRadera
  12. Tack Anette för kommentarer på min blogg.är ovan med min smartphone o raderade den i misstag! Återkommer 😊

    SvaraRadera
  13. Många bra tips! Har alltid de gula fällorna & vinäger trixet inne på glasverandan. Just nu är det lugn på fronten men nu när man börjat greja med sådder & omplanteringar då brukar de små flygfäna dyka upp!
    KRAM från mig!

    SvaraRadera
  14. Har funderat på om det är sorgmyggor vi har så tack för ditt utförliga inlägg. Ska kolla upp dem snarast. Verkar som en omöjlig uppgift att bli fri dem helt men de måste bort från de minsta plantorna!
    Tack för tipsen!

    SvaraRadera
  15. Hoppas slippa dessa, men nu vet jag vad jag ska göra om jag drabbas. Tack för bra info!

    SvaraRadera
  16. Hoppas slippa dessa, men nu vet jag vad jag ska göra om jag drabbas. Tack för bra info!

    SvaraRadera
  17. Hualigen! Jag har aldrig träffat på myggorna vad jag vet. De verkar vara väldigt glupska när de trivs.
    Kram!

    SvaraRadera
  18. Bra tips. Peppar. peppar har jag inte haft problem med sorgmyggor … än. I år ska jag förodla mycket mer än tidigare, så då kanske problemet dyker upp även hos mig. Skillnaden mellan sorgmyggor och bananflugor var intressant att få reda på.
    /Eva Linnea

    SvaraRadera
  19. Tack för info om dessa- Är garanterat dessa jag råkat ut för, om än några få. Har trott hela tiden att "oj, vad bananflugorna är tidiga", hade inte en blekaste om sorgmyggor existerade. är ju väldigt färsk inom odlar-intresset. Tack för nyttigt och informativt inlägg. har beställt hem tejpen till att börja med. Men de finns även i jorden kring mitt nektarin-träd, men där gör de ingen skada vad jag förstod?

    SvaraRadera