onsdag 19 oktober 2016

Förbereda för varmbänk

Inlägget flyttat till Ätliga trädgården

17 kommentarer:

  1. Tydlig och bra instruktion! Vi ska försöka göra en varmbänk inne i stora växthuset i en del av norra djupbädden. Tror att ditt tillvägagångssätt går att tillämpa även där om vi sätter frigolit mot lekablocken som utgör "väggar" i bäddarna. Ska bli spännande!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Så bra visat, t.o.m. en novis skulle kunna fixa en varmbänk efter dina instruktioner!
    en...jag ska ju inte odla så mycket matnyttigt nästa år utan satsa på det jag gillar bäst; Vackra exoter! Dom få jag har i växthuset ska jag dock försöka få att överleva först. Inte så lätt för en nybliven växthusodlare!!
    KRAM
    Susie

    SvaraRadera
  3. Du håller igång året runt i din trädgård. Alltid intressant att läsa vad du håller på md just nu.
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Perfekt! =) Jag har inte kommit så långt än att jag börjat med varmbänk - men tankarna finns där. Någon gång ska jag testa! Ha en fin onsdag! Kram

    SvaraRadera
  5. Det är fascinerande vilken värme som verkar kunna alstras i en varmbänk... man har ju sett hur det brukar ryka ur dem :D Jag har dock ingen egen erfarenhet utav att odla i en :) Fungerar det att så perenner i dem också ? Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst går det att driva upp perennplantor om de inte behöver stratifieras.
      /Anette

      Radera
  6. Så genomtänkt och väl fungerande, full av beundran är jag.
    Kram

    SvaraRadera
  7. Som så ofta ligger du i front.

    SvaraRadera
  8. Alltså du är ju bara så härlig och duktig Vad får du all energi från??? Jag har fullt upp med min lilla koloni och få den att prunka och nåt att leva på under sommaren
    Så kul det är att läsa om allt du gör jag beundrar dig verkligen
    Ha nu en fin och bra slutända på veckan
    Kram Meta

    SvaraRadera
  9. Så spännande och så förutseende du är! Blir avis på dig som får så mycket gott grönt att äta. Jag har inte riktigt ork och tålamod att odla så mycket som du gör, och inte heller kunskapen som du har! Bra jobbat av dig!
    Ha det gott!
    Kram, Ann

    SvaraRadera
  10. Intressant! Har precis suttit och läst din fina artikel i Allers Trädgård. Man lär sig något varje dag:-)
    Ha det fint!
    Titti

    SvaraRadera
  11. Varmbänk skulle jag definetivt odla i om jag haft orken ;) Beundrar drivkraften o intresset du har, men så får du ju fint grönt tidigt också :) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  12. Det blir kanske en varmbänk på Evatorp nästa år. Jag har iaf stakat ut området. Men det blir grävning nu och eventuellt "bara" en djupbädd sen. Vi får se.
    Kram Eva Linnea

    SvaraRadera
  13. Hej Anette!
    Tack för tips och en utförlig beskrivning.
    Ha det fint /Marika

    SvaraRadera
  14. Trevligt att få se hur du gör. Ser fram emot fortsättningen i januari. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
  15. Jag testade på ett annat sätt för kanske 20 år sedan. Grävde gropen. När vintern nästan var slut fyllde jag gropen med den halm hönsen hade haft i hönshuset. Ganska proppad med hönsgödsel alltså. Toppade med plantjord och vattnade hela härligheten. Täckte med plast. Efter någon vecka gick det att plantera. Dock var det svårt med kylan uppifrån minns jag. Solen värmde under dagen men nattetid var det att lägga flera lager över för att hindra frysning.
    (Återkommer om armeringsmattorna)
    Anette

    SvaraRadera
  16. Vilken lyx att få grönsaker så tidigt på året! Här hos oss, norr om Umeå ligger det fortfarande kvar en massa snö i mars så vi får nog vänta tills det går att så på vanligt vis. Men väldigt kul att se din film! Ska bli intressant hur det går i januari.
    Ha en trevlig helg!
    Kram / Maria

    SvaraRadera