Tack - det här ska jag lägga på minnet. Jag försöker också spara för att spara miljön. Min mor spar och återanvänder glassbyttor men jag äter sällan glass så andra burkar och lock behövs.
Vaxkakorna görs av överskott som biodlarna lämnar in. Antingen känner man en biodlare som kan dela med sig eller köper man granulat eller ark som på bilden. Samma som man använder till vaxljus. Hittas på nätet. /Anette
Hej hej! Jag har faktist ett sånt där bivax ´ark´ kvar sen jag gjorde julprydnader av såna för en del år sedan. Fick av en biodlare men undrar jag hur det är med besprutning av kvalster... KRAM från mig!
Hos dig lär man sig alltid något. Erkänner att jag aldrig skulle kommit på det själv.
Och så tänkte jag säga att jag med stort intresse har följt din tomatkalender även om jag inte kommenterat. Stort tack för alla dina tips om olika sorters tomater och vad man kan göra med dom. En dag skrev du om vintertomater. Jag har båda sorterna du skrev om men också en som heter 'Ponderosa'. Det är inte en riktig Piennolo tror jag men väl en som går väldigt bra att lagra. Jag ska skriva lite om den lite senare då jag testat hur länge jag kan lagra den. Den är fortfarande som nyskördad, fast och fin i skalet. Den är inte söt i smaken men smakar mycket. Du känner kanske till den?
Ha det så bra och god fortsättning på 2019! /Anita
I somras blev det varken honung eller vaxkakor från pappas bikupor, men om den kommande sommaren ger skörd så ska jag också fixa egna vaxdukar. Tack för den insikten!
Tack för tipset Anette! Så bra att kunna spara på plasten! Ska absolut testa detta!
SvaraRaderaÖnskar dig ett gott slut på detta år och ett Gott Nytt År!
Kram
Åh så bra tips. Ja den där plasten känns som om den håller på att ta över jorden. Ha det fint! Kraaam Pia
SvaraRaderaToppen. Tack för ditt brev med vinsten.
SvaraRaderaKram!
Tack för ett toppentips! Suveränt!
SvaraRaderaGod fortsättning på mellandagarna!
Bra tips! Ska nog testa framöver. Gott slut och Gott Nytt År!
SvaraRaderaÖnskar Annika
Allt som gör att man kan undvika plast är välkommet och detta var ett jättebra tips. Gott nytt år /Lotta
SvaraRaderaDette var nytt for meg!
SvaraRaderaI tillegg til miljøgevinsten, ser det jo triveligere ut enn plast også. Voksduk har jeg alltid hatt sansen for.
Godt nytt år!
Så smart! börjar man tänka på all plast man använder en gång och sedan slänger blir man lätt förskräckt.
SvaraRaderaGott nytt år!
Tack - det här ska jag lägga på minnet. Jag försöker också spara för att spara miljön. Min mor spar och återanvänder glassbyttor men jag äter sällan glass så andra burkar och lock behövs.
SvaraRaderaGott slut och Gott Nytt odlingsår! Kram, Carina
Finfint tips!
SvaraRaderaÖnskar dig nu ett GOTT nytt kommande år...
Varm kram från Titti
Så finurligt ��
SvaraRaderaFint tips. Finns såna vaxkakor att köpa eller måste man ha egna bin. Gott Nytt år. Carita
SvaraRaderaVaxkakorna görs av överskott som biodlarna lämnar in. Antingen känner man en biodlare som kan dela med sig eller köper man granulat eller ark som på bilden. Samma som man använder till vaxljus. Hittas på nätet.
Radera/Anette
Fint tips! Tack för brevet med tomatfrövinsten :)
SvaraRaderaWhat a fantastic idea Anette!!! Have to keep it in mind.
SvaraRaderaAll my best and happy happy happy new year
Elisabeth
Hej hej!
SvaraRaderaJag har faktist ett sånt där bivax ´ark´ kvar sen jag gjorde julprydnader av såna för en del år sedan.
Fick av en biodlare men undrar jag hur det är med besprutning av kvalster...
KRAM från mig!
Hos dig lär man sig alltid något. Erkänner att jag aldrig skulle kommit på det själv.
SvaraRaderaOch så tänkte jag säga att jag med stort intresse har följt din tomatkalender även om jag inte kommenterat. Stort tack för alla dina tips om olika sorters tomater och vad man kan göra med dom. En dag skrev du om vintertomater. Jag har båda sorterna du skrev om men också en som heter 'Ponderosa'. Det är inte en riktig Piennolo tror jag men väl en som går väldigt bra att lagra. Jag ska skriva lite om den lite senare då jag testat hur länge jag kan lagra den. Den är fortfarande som nyskördad, fast och fin i skalet. Den är inte söt i smaken men smakar mycket. Du känner kanske till den?
Ha det så bra och god fortsättning på 2019!
/Anita
Jodå, jag känner till men alla godingar fick ju inte plats i kalendern. Ska bli kul att höra vad du kommer fram till.
Radera/Anette
I somras blev det varken honung eller vaxkakor från pappas bikupor, men om den kommande sommaren ger skörd så ska jag också fixa egna vaxdukar. Tack för den insikten!
SvaraRadera