Sätter olika sorters ärtor och sätter också i omgångar. Bäst gillar jag färska ärtskidor bara lätt ångade med krispet kvar och en klick smör eller wokade. De bortklippta topparna hamnar i dagens sallad och är minst lika goda. Detta är ´Golden Sweet', en hög sort med gula ärtskidor och lila vackra blommor. Utsädet sparat förra årets skörd.
I trädgårdslandet har jag satt ut förgrodda plantor av den lägre sockerärtan ´Norli´som kommer att klättra i det återanvända påskriset.
Denna lådan täckte jag med årets första gräsklipp redan en månad innan ärtorna kom ut därför har det hunnit bli brunt. Klippet tillför kväve, bevarar fukten i jorden och hindrar ogräs att fröså sig.
Nu har även två rader sallad fått göra sällskap, också förgrodda plantor som jag enkelt sätter bara genom att fösa undan gräset lite försiktigt och sticka ner.
På tur står att sätta ut 'Störpurpurböna´med lila skidor och kokbönan 'Signe'. I Mosterhörnan har blomsterbönörna satt fart. I år matchade med Linnétagets och orange nejlikrot, men det får ni se en annan gång.
Ha det så gott