söndag 17 november 2019

Fem favoritbönor


Inlägget har flyttat till https://atligatradgarden.se/fem-favoritbonor-2/

8 kommentarer:

 1. Jag är inte så bra på bönor men bondbönor kommer det bli och gröna bönor samt vaxbönor. Fina och inspirerande bilder. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Jag fick för några år sen ärtor som gått via flera odlare, och ursprungligen fåtts från Sverige. Vi har nu kommit fram till att det troligtvis är av Lokförarens jätteärtor som du beskriver ovan. De är de största, godaste och sprödaste ärter jag någonsin odlat och ätit. Är så mån om att odla och ta nya ärter varje år, så de inte ska ta slut. Jag har också gett vidare ärtor till andra odlare i år. Golden sweet sorten ska jag skriva upp nu, den ser också intressant ut! Ha det fint!

  SvaraRadera
 3. Bönor har jag aldrig riktigt kommit igång med. Däremot har jag odlat båda salladsärt och sockerärt och ... jag har ätit dom råa! Hade ingen aning om att dom innehöll ett gift och jag har heller aldrig känt av det. Men om jag förstår dig rätt så behöver dom bara ner i vatten några sekunder och då blir dom ju fortfarande som färska. Tack för informationen!

  Ha det gott!
  Anita

  SvaraRadera
 4. Ojoj, jag har alltid ätit mina sockerärtor råa, både de jag odlat själv och de jag köper. Är ju själva tjusningen att strosa runt i köksträdgården och äta lite av allt man odlar.
  Störpurpurbönan såg lite intressant ut, den måste jag nog testa framöver =)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Min dotter älskar att odla bönor, det här är ett inlägg för henne att läsa.
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Här odlas det både bönor och ärtor! :) Mest borlotti och bondbönor, men jag har fått en äldre "bruna bönor"-böna av en farbror som inte orkar odla den själv längre som jag ska testa nästa år. Jag fick lära mig för länge sedan att sockerärtor och små späda spritärtor går bra att äta råa, men inte stora äldre ärtor till typ ärtsoppa och aldrig bönor. Det har väl med nivåerna av de olika ämnena att göra tänker jag.

  SvaraRadera
 7. Jag tillhör de många :) Så jag kanske inte mår så bra trots allt. Men söta brytärtor hinner aldrig nånsin in till en kastrull. och det är detsamma med späda bönor men där är jag mer restriktiv med mängden.

  Spännande sorter du berättar om och jag vill definitivt pröva ett par av dem som jag inte odlar nu.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera